Reînvie stațiunile uitate de pe litoralul românesc

Reînvie stațiunile uitate de pe litoralul românesc


Stațiunile uitate de pe litoralul românesc, mai puțin vizitate de turiști, în ultimii 20 de ani, au început să-si recapete noul suflu, după o serie de investiții care le-au făcut din nou atractive. Chiar turoperatorii au dat aceasta veste, mai ales că acum se bucură că vând din nou masiv pachete turistice îm stațiuni precum Cap Aurora, Venus sau în orașul Mangalia.

„Sunt foarte mulți turiști care au venit să găsească ofertele de înscrieri ultra-timpurii cu reduceri de 30-40%. Mamaia este pe primul loc, Eforie Nord este pe locul doi pentru că au fost foarte multe investiții anul acesta și s-a ridicat stațiunea, iar pe locul trei este Venus, o stațiune cu foarte multe hoteluri de 4 stele, chiar și de cinci stele și cu oferte de all inclusive. Supriza anului 2018 cred că va veni de la Mangalia și Cap Aurora, tot datorită investițiilor pentru că și acolo vom avea concepte de all inclusive și patru stele”, a declarat pentru Libertatea, Adi Voican, proprietar Bibi Touring.

Astfel că, există pachete ieftine de la 500 – 600 de lei de persoană pentru un sejur întreg, iar cele mai scumpe la 2000-3000 de lei de persoană. Avem parte și de un turism de incoming foarte dezvoltat, spun specialiștii. 

„Sunt foarte mulți turiști străini care vin în România. Este o destinație accesibilă, dar este și una frumoasă. Chiar acum câteva zile îmi spunea cineva că, în momentul în care un expat este trimis să lucreze în România plânge, dar mai plânge o dată când este trimis din România în altă parte”, a declarat consultantul Mihnea Predețeanu, citat de Libertatea.

Balneo revine la putere

Turismul balnear atrage și el o bună bucată din turiștii care se plimbă prin România.

„A crescut foarte mult în ultima perioadă. Băile Felix este una dintre cele mai căutate stațiuni, dar în același timp vorbim și de stațiunile clasice precum Mamaia și Eforie Nord, despre care știm că au fost căutate de-a lungul timpului. Mamaia este una dintre cele mai căutate stațiuni și evident una dintre cele mai scumpe. În același timp se vinde foarte bine Venus”, a mai spus Predețeanu.

Lipsa investițiilor din domeniul stațiunilor balneare nu face decât să încetinească ritmul de creștere și chiar dăunează turismului adus din afară. Dar pe ici, pe colo, există și investiții. Din fericire sunt stațiuni balnearae care au beneficiat de fonduri europene și fonduri guvernamentale și s-au mai dezvoltat în ultimii ani.

„Așa s-au mai modernizat multe spații de cazare, dar România are o altă mare problema, infrastructura. Guvernanții trebuie să înțeleagă că avem nevoie să facem investiții în infrastructură pentru că altfel nu avem nici o șansă. Turismul românesc înseamnă în primul rând să aducem turiști străini și români, nu să-i facem să plece în afară pentru tratamente și vacanțe”, a declarat pentru Libertatea, Albert Tibor, președintele Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România.

Facebook Comments

Leave a Reply