România, gazda a mai multor competiții eSports, va recunoaste în mod oficial acest sport. Erste susține demersul

România, gazda a mai multor competiții eSports, va recunoaste în mod oficial acest sport. Erste susține demersul


Anul acesta, Bucureștiul a găzduit cea mai importantă competiție de eSports organizată vreodată în estul Europei, Esports Summit Bucharest 2021 (21 iulie) și tot aici va fi organizată în perioada 23- 25 august una dintre cele mai importante competiții de counterstrike, în cadrul European Nations Cup.

În urmă cu câteva zile, unul dintre consilierii Prim-Ministrului anunțau deja ca eSports va deveni în Romania sport oficial. Este un demers pe care îl susține și Erste, cel mai important grup bancar din zona Europei Centrale și de Est, care anul trecut a demarat un parteneriat cu Campionatul European League of Legends (LEC).

Banca a lansat recent un spot de campanie prin care reia această temă îndelung dezbătută (recunoașterea în mod oficial a eSports), prezentând totodata atitudinea gamerilor față de dezbatere.

Ce ar însemna ”oficializarea” eSports?

”De recunoașterea acestuia ca sport oficial depind, de exemplu, acordarea vizelor pentru sportivi în vederea participării la evenimente în străinătate și susținerea cluburilor”, se menționează în comunicatul emis de grupul bancar austriac.

Erste punctează totodată că ”în timp ce țările și asociațiile participă la dezbatere și pun în discuție caracterul sportiv al eSports, jucătorii nu sunt preocupați de această temă: în cadrul comunității de gaming și eSports, foarte puțini sunt interesați de această dezbatere”.

Facebook Comments

Leave a Reply