Plaja lui Ceaușescu, proiectată pentru a avea mereu apa curată

Plaja lui Ceaușescu, proiectată pentru a avea mereu apa curată


Plaja lui Ceaușescu este undeva la mijlocul litoralului românesc și fusese proiectată să aibă mereu apele curate. Problema este că acum întreaga stațiune pe care se află aceste plaje a fost lăsată aproape în paragină.

Plajele speciale de la Neptun au fost amenajate în anii ’60. Digurile care protejează plaja şi complexul de la Neptun au fost proiectate astfel încât curenţii să fie deviaţi de la ţărm, apa să se păstreze curată, iar la ţărm să nu ajungă alge şi scoici.  

Deși sezonul estival a început de aproape 3 săptămâni, stațiunea Neptun, unde se află plaja lui Ceaușescu, a cam ratat startul pentru că are foarte multe hoteluri care sunt „în revizie”. Dacă înainte Neptun era o stațiune pe litoralul românesc unde distracția era în toi până dimineața, acum acest lucru nu mai este valabil.

Cel puțin 10 hoteluri din stațiune vor rămâne închise, iar relaxarea nu se mai face decât pe plajă, potrivit celor de la Pro TV. Acum cei care mai vin aici, vin doar pentru că este liniște și, poate de dragul amintirilor frumoase.

Plaja lui Ceaușescu, plajă de protocol

Plaja lui Ceaușescu este o plajă de protocol care se află la câţiva paşi de complexul de la Neptun unde pe vremuri se caza dictatorul. Acum complexul este folosit Administraţia Prezidenţială.

În urmcă cu jumătate de secol, adică undeva prin anii 1970, pe plaja lui Ceaușescu nu se putea intra doar pe baza unor tichete de acces speciale. 

Tot aici la Neptun venea și fostul președinte, Traian Băsescu, acesta fiind unul dintre locurile lui preferate pentru petrecerea vacanțelor. Asta cel puțin când mai era în vogă, Cireșica, localul în care era văzut dese ori.  

Acum, Neptun pare că împărtășește aceeași soartă cu restul stațiunilor de pe litoral, care abia reușesc să mai reziste de la un sezon estival la altul. Investițiile lipsesc cu desăvârșire între Mangalia și Eforie Nord, pentru români, litoral însemnând în marea majoritate, Mamaia și Vama Veche.

În tot acest timp, litoralul bulgăresc crește de la un an la altul cu investiții pe care străinii din vest le susțin intens.

Facebook Comments

Leave a Reply