Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării, la Crișan

Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării, la Crișan


Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării este organizată, anul acesta, în perioada 7-9 septembrie, la Crișan.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (A.N.T.R.E.C.) filiala Tulcea, în colaborare cu Primăria Comunei Crișan, în parteneriat cu agenția de turism pe apă VERADATOUR și cu susținerea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Festivalului Borșului de Pește de la Crișan este conceput ca un eveniment de promovare a Deltei Dunării, prin natură și tradiții locale. În cadrul festivalului se vor organiza concursuri gastronomice care vor scoate în evidență cele mai bune rețete tradiționale, pregătite de echipe de bucătari ce reprezintă comunitățile participante la eveniment.

Concursuri la Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării

Concursurile se vor desfășura timp de trei zile, fiind împărțite pe două secțiuni: 1. ‘Cea mai bună gastronomie deltaică'( plachie, saramură, proțap, etc.) și 2. ‘Cel mai bun borș de pește’.

De asemenea, participanții la eveniment se vor putea bucura de folclorul local, interpretat de reprezentanți ai etniilor din Delta Dunării. La eveniment sunt așteptați peste 6.000 de turiști, alături de localnici. Printre invitați se numără reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale și mass-media.

Transportul va fi asigurat cu ajutorul cursei speciale Pasager NAVROM, ce are capacitatea de 300 de locuri. Îmbarcările se vor face sâmbătă, 8 septembrie, și duminică, 9 septembrie, de la ora 8.00. Sosirea la Crișan va fi la ora 10.00, iar îmbarcarea pentru retur se va face, de la Crișan, la ora 17.00.

Despre AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna martie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii fondatori ai asociației sunt: Societatea Comercială ‘Complex Delta’ S.R.L Tulcea, Societatea Comercială ‘Europolis’ S.A. Tulcea, Societatea Comercială ‘Holbina — Trei Bibani’ S.R.L. București, Filiala Județeană Tulcea a ‘Asociației Comunelor din România’, Societatea Comercială ‘Navlomar Maritime’ S.R.L., Domnul Găină Cornel — Complex Cormoran, Domnul Ghinescu Dan — Complex Egreta Hidroturism, Domnul Țibuleac Cătălin, Asociația Eco Delta Dunării formată din: Complex Green Village, Societatea Comercială Green Delta Tour S.R.L., Societatea Comercială Touring Delta S.R.L., Societatea Comercială Ibis S.R.L., Societatea Comercială Descoperă Delta Dunării S.R.L., Societatea Comercială Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin, toți fiind reprezentanți ai mediulului privat, operatori economici importanți din județul Tulcea. De asemenea, în această lună, asociația va primi noi membri, atât din sectorul privat, cât și autorități locale. În acest sens, deja există hotărârea de Consiliu Județean, cât și hotărârile de consilii locale Tulcea și Jurilovca, dar și discuții cu alți potențiali viitori membri ai AMDTDD, atât din sectorul privat, cât și Unități Administrativ-Teritoriale.

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply