Festivalul de film ANONIMUL 15 aduce Dobrogea mai aproape de publicul cinefil

Festivalul de film ANONIMUL 15 aduce Dobrogea mai aproape de publicul cinefil


Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării se alătură Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, unul din cele mai importante evenimente culturale din România.

Ajuns, în acest an, la cea de la 15-a ediție, festivalul va aduce din nou, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, mii de participanți din întreaga lume, cineaști și cinefili dornici de a descoperi în același timp cele mai recente creații cinematografice și frumusețea sălbatică atipică, unică, a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„Pentru că Delta Dunării este singura rezervație din lume locuită de oameni, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării va aduce, în acest an, un element de noutate: multiculturalismul dobrogean. La ANONIMUL 15 vor fi prezenți meșteri populari din mai multe localități ale județului Tulcea, iar publicul va putea, astfel, să înțeleagă și o parte din istoria acestor locuri, unde omul și natura au conviețuit în perfectă armonie, timp de sute de ani. Este o nouă formă de a prezenta destinația turistică Delta Dunării pentru vizitatorii români și străini, în cadrul unui eveniment unic prin conceptul care l-a făcut celebru. Sperăm ca prin această colaborare să-i facem curioși pe cineaști și pe cinefili, să viziteze Delta Dunării și Dobrogea de Nord, să descopere unicitatea acestor locuri cu istorie milenară. Dorim să anunțăm și o altă noutate, cu această ocazie, anume faptul că Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a făcut toate demersurile necesare pentru extinderea, ca durată și spațiu de desfășurare, a evenimentelor din cadrul Festivalului de Film ANONIMUL, începând cu ediția de anul viitor a festivalului, urmând să se facă proiecții de film și la Sulina, pe lângă cele de la Sfântu Gheorghe”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Despre festivalul Anonimul

Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfășoară în luna august a fiecărui an, în localitatea Sfântu Gheorghe, foarte aproape de gura de vărsare în mare a brațului cu același nume al Dunării.

Festivalul a avut, de-a lungul anilor, invitați foarte importanți din lumea filmului, regizori premiați la Festivalul de la Cannes, care au susținut masterclass-uri și au stat de vorbă cu publicul prezent la Festival.

Printre aceștia se numără Istvan Szabo, Park Chan-wook, Peter Greenaway, Ken Loach, Krzysztof Zanussi, Nuri Bilge Ceylan, Michel Franco, sau producătorul nominalizat la Oscar, Matthew Cooke.

Cel mai recent film semnat Emir Baigazin, THE RIVER va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, la câteva săptămâni dupa prezența regizorului la ANONIMUL 15. Filmul a fost anunțat pe 25 iulie, în cadrul conferinței de presă susținute de Președintele Biennale di Venezia, Paolo Baratta și de directorul departamentului Cinema, Alberto Barbera, ca făcând parte din Competiția Orizzonti.

Emir Baigazin a debutat fulminant cu filmul HARMONY LESSONS, care a avut premiera în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2013, unde a și câștigat Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev.

Ursul de Argint a fost acordat de un Juriu condus de regizorul Wong Kar-wai, în același an în care Ursul de Aur a fost câștigat de Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer. În același an, HARMONY LESSONS a fost inclus în Competiția ANONIMUL 10 de către selectorul Ludmila Cvikova și s-a clasat pe locul 2 în preferințele spectatorilor exprimate prin vot.

 

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply