City break în Sofia. Prețul pentru autocar, de la 10 euro

City break în Sofia. Prețul pentru autocar, de la 10 euro


Un city break în Sofia este călătoria de care ai nevoie dacă îți dorești să petreci un weekend într-un oraș vibrant, care, pe lângă atracțiile obișnuite pe care le vânează majoritatea turiștilor, oferă și locuri neașteptate. 

În plus, până pe 30 noiembrie, ai ocazia să călătorești cu autocarele verzi FlixBus spre Sofia cu prețuri pornind de la 10 euro. Cum să stai acasă în weekend când poți călători la astfel de prețuri?

Capitala Bulgariei este un loc al contrastelor, un mix de stiluri arhitecturale și culturi, ideală pentru un weekend de toamnă relaxant.

Iată câteva dintr cele mai interesante atracții turistice din Sofia.

City break în Sofia pentru amatorii de istorie

Orașul are o istorie ce dateză de acum 7000 de ani, iar Muzeul Național de Istorie Sofia este o destinație de neratat.  Clădirea muzeului, altădată Băile Minerale ale orașului, ridicată între anii 1904-1915 peste o fostă baie turcească, oferă o vedere impresionantă asupra trecutului Bulgariei.  Printre cele mai neașteptate exponate? Icoane ortodoxe, costume din secolul XVIII-lea, dar și o stradă reconstruită cu un tramvai!

Shopping-ul de rigoare în Sofia

Principalele zone comerciale din Sofia sunt pe bulevardul Vitosha, unde vei găsi magazine mici cu designeri locali. Pe strada Pirotska poți vizita magazinele de suveniruri din care poți achiziționa păpuși rusești, ceramică, bijuterii și broderie din dantelă.

Pentru iubitorii de arhitectură

Centrul capitalei bulgare abundă în clădiri impunătoare prin arhitectură: Parlamentul Bulgar, Palatul Regal, Teatrul Național, celebra Biserică Rusească sau Moscheea Banya Bashi. Situată la poalele Munților Vitosa, Biserica Boianaconstruită în jurul anului 1250 este înscrisă pe lista patrimoniului cultural Mondial UNESCO. Cu siguranță ai la dispoziție multe atracții turistice, impresionante ca arhitectură!

Profită de reducerile oferite de FlixBus în această perioadă pentru a petrece câteva zile de vacanță în Sofia. Biletele la prețuri speciale pot fi achiziționate în perioada 17-31 octombrie.

Biletele la prețuri promoționale se pot achiziționa de pe site-ul FlixBus sau prin intermediul aplicației, dar și de la agențiile de turism partenere. FlixBus colaborează cu parteneri locali ce oferă bilete în 1.400 de puncte de vânzare în România.

Autocarele verzi pe distanță lungă oferă scaune confortabile și spațiu suplimentar pentru picioare, Wi-Fi gratuit, prize și toaletă, reprezentând o alternativă ecologică și comodă la transportul individual. În funcție de tipul de autobuz, pasagerii își pot rezerva locul în autocar având la dispoziție scaune clasice, panoramice sau cu masă.

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply