City break la Napoli – il vero gusto italiano

City break la Napoli – il vero gusto italiano


Un city break la Napoli vine și cu bune și cu rele, dar acum depinde de ce ați ales acest oraș. Pentru început, este un oraș în care românii se simt ca la ei acasă, iar asta se vede din italiana vorbită cu accent moldovenesc sau din româna stricată din uitare vorbită cu accent italian.

Dar până acolo, va trebui să te înarmezi cu rabdare să faci față mojiciei cu care românii știu să te reprezinte la nivel internațional. Pentru că este o rută pentru cei plecați de acasă în căutarea unei vieți mai bune, city break-ul la Napoli poate începe prost pentru tine.

Avioanele Wizz Air sunt pline pe ruta București – Napoli, și se pare că stewardesele deja s-au obișnuit cu comportamentul românului de pe aceste rute. Pentru început, nu faceți prostia să vă luați îmbarcare prioritară pe cursele acestea. Nu merită! Românul se înghesuie să intre primul în avion de parcă ar fi locuri limitate și el nu mai prinde. Dar să trecem peste toate acestea și să mergem direct la vacanța noastră.

City break la Napoli

Noi ne-am cazat în nordul orașului la un hotel de trei stele, Hotel Hobbit. Undeva aproape de studiourile de filmare pentru serialul Gomora. Nu vă entuziasmați așa cum am făcut-o noi. Cartierul este unul mai sărăcăcios decât tot Napoli. Este chiar cartierul din care s-au dat lupte grele de cartier întreagă bandele mafiei în urmă cu ani buni. Sfatul celor de la hotel: nu merge pe aici, decât repede și fără ceas la mână sau portofel la vedere.

Preț cazare și drum city break la Napoli

Pentru drum și cazare am plătit ceva mai mult, dar asta și pentru că de fapt este o vacanță prelungită pentru un cuplu, deci toate costurile de mai jos sunt pentru două persoane. Astfel că:

Wizz Air Bucuresti – Napoli: 70 euro

Cazare hotel de 3 stele (3 nopți): 120 de euro

easyJet Napoli – Malta: 46 de euro

Cazare hotel de 3 stele (4 nopți): 160 de euro

Wizz Air Malta – Napoli: 130 de euro

Dacă alegeți un hotel de 3 stele din Napoli nu vă așteptați la prea mult confort, indiferent de locația în care se află. Italienii nu prea se stresează cu serviciile acestea, mai ales când știu că intreg orașul este o atracție turistică. Adică este cam ca în România, acceptabil.

Prețuri într-un city break la Napoli

Cel mai ușor să ajungeți oriunde în Napoli este să folosiți metroul, iar pentru asta o sa aveți nevoie de bilete. Prețul unui bilet este de 1,10 euro pentru o călătorie. Puteți alege și un abonament de-o zi, dar dacă nu faceți mai multe călătorii cu el, nu merită.

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

Pentru o masă în Napoli veți plăti undeva la 20 de euro, dar aveți grijă că în Italia, ca mai peste tot se răspândește la aproape orice terasă „taxa cu vedere”, indiferent de cât de mică este și cât de proastă este vederea. Astfel că în funcție de masa aleasă la local mai plătiți ceva în plus la nota de plată. Dar cum ziceam, în cei 20 de euro, aveți parte de o masă tradițională napoletană pentru două persoane, care merită, din punctul meu de vedere, o jumătate de litru de vin local, bun, de altfel și o sticlă de apă la 0,75 l.

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

Berea este destul de ieftină, fie că o luați de la bar sau din micile marketuri care împânzesc străduțele lăturalnice din centru orașului. Adică, la supermarket o aveți la 1-1,5 euro, la bar o aveți la 2 – 3 euro. Dar merită, dacă vreți să savurați în tihnă o bere rece locală.

Pentru produsele lor locale, veți plăti la supermarket, undeva la 10 euro pentru încă o masă de două persoane, asta daca vreți să vă preparați ceva pentru a doua zi în cazul în care plănuiți o excursie la Pompei pe lângă muntele Vezuviu.

Centru orașului Napoli

Orașul Napoli abundă de istorie, fie că este recenta sau medievală, toată este îmbrăcată într-o haină sărăcăcioasă dar care este plăcută ochiului. Italienii din Napoli sunt oameni foarte relaxați din toate punctele de vedere, iar asta se vede în ce fac și cum fac lucrurile. Cum spuneam mai sus, dacă vreți să vedeți principalele atracții turistice din oraș va trebui să luați metroul și să coborâți la stațiile Dante, Toledo și Municipio.

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

În zona aceasta veți găsi și piețe cu produse tradiționale, de la toate brânzeturile posibile până la cele mai felurite cărnuri și condimente. 

De lângă stația de metrou Municipio puteți lua și autobuzul supraetajat pentru a face un tur al orașului. Biletul costă 23 de euro, dar de fapt sunt două tururi cu două autobuze diferite. Unul este prin centrul istoric al orașului, iar cel de-al doilea este pe riviera orașului Napoli.

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

Tot aici găsiți și unul dintre cele mai frumoase obiective turistice, Castel Nouvo. Acesta este în cartierul spaniol, iar dacă mergeți în Santa Lucia, veți da de Castel dell Ovo. Sunt fortificații care aveau menirea să apere orașul în vremuri medievale.   

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

Orașul abundă de biserici vechi care își păstrează izul și muzee unde se păstrează foarte bine istoria locului. Dar pentru asta avem imaginile din text.

city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli city break la napoli prețuri in napoli, cazare in napoli, bilete de avion bucuresti napoli

De aici puteți face curse pe coasta amalfitană, pe insula Capri, Grotta Azzura sau Pompei.

 

 

 

 

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply