Cu avionul în Antalya sau cu autocarul în Thassos, voi ce alegeți?

Cu avionul în Antalya sau cu autocarul în Thassos, voi ce alegeți?


Zilele acestea sunt la mare căutare ofertele de tip last minute, dacă nu cumva ați ratat early booking-urile din decembrie încoace. Așa că oamenii de la Corali Holidays vă propun câteva opțiuni. 

“Ca destinații, nu pot spune că sunt schimbări față de sezonul anterior. Cele mai vândute destinații rămân aceleași: Antalya și insulele grecești pentru pachetele cu avion, respective Grecia de nord și Bulgaria pentru pachetele cu autocar ori cu transport propriu. Din Grecia, se detașează net, ca și în anii precedenți, Riviera Olimpului și insula Thassos. Au crescut rezervările de tip early booking și au scăzut cele de tip last minute – atât datorită faptului că tot mai mulți clienți înțeleg avantajele rezervărilor din timp, cât și aceluia că în multe locații, cu greu se mai găsesc camera disponibile. Din păcate însă apar tot mai frecvent nemulțumiri nejustificate, pe fondul unei comunicări defectuoase între client și agentul de turism, dar și pe seama unor așteptări exagerate ale clientului, necorelate cu nivelul bugetului alocat și cu serviciile contractate”, declară Dumitru Luca, director general Corali Holiday și prim vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Pentru a ajunge în august în Thassos cei de la Corali au o oferta imbatabilă, de doar 120 de euro pentru o săptămână, în vârf de sezon. Pentru Antalya va trebui să cereți o ofertă direct de la agenție. 

Potrivit Corali Holidays, tipul de cazare aleasă de turiști depinde, bineînțeles, de destinație. În Grecia predomină rezervările fără masă ori cel mult cu mic dejun, care lasă o mai mare libertate de mișcare; în Turcia și Bulgaria însă, peste 80% din pachetele rezervate sunt de tip all inclusive.

Privind tipul de transport folosit de români, dacă discutăm de pachetele tip charter – fie cu avion, fie cu autocar – se înregistrează o creștere evident pe ambele segmente – fapt îmbucurător, având în vedere că îndeosebi pe aceste tipuri de produse se vede cel mai bine amprenta organizatorului – adică a agenției de turism. În cazul unui produs ad-hoc pot apărea frecvent disfuncționalități din partea prestatorilor, care se răsfrâng negativ asupra agenției ca și interfața cu turistul. Un produs creat cap-coadă îi oferă posibilitatea agenției să se evidențieze în fața turiștilor, intervenind mai ușor în derularea serviciilor, interacționând cu turiștii, ascultându-le și rezolvându-le doleanțele și, în final, aducând cel mai bun scor de repeat-eri.

Dintre destinațiile operate de Corali Holidays, cele mai mari creșteri sunt înregistrate pe zona de city break, pentru Istanbul şi Chişinău, iar dintre destinațiile estivale nou revenite, pentru Tunisia.

Privind siguranța agențiilor de turism și opțiunile turiștilor, Dumitru Luca subliniază:

”Am spus cu fiecare ocazie, nu pretul cel mai mic garantează concediul cel mai reusit. Clienții trebuie să înțeleagă că apelând la agenții obscure, care de multe ori nu-și lasă nici măcar datele complete de contact, se expun unor riscuri. Dacă le și acceptă, e treaba lor. Nu e cazul Terra Turism, care avea totuși o poziție și o vechime pe piață. Acolo încă nu ştiu ce s-a întâmplat – poate fraudă, poate bad management, poate au fost trași în jos de insolvența vreunui furnizor de-al lor. Nu mă pot pronunța în acest caz până când nu voi avea mai multe informații. Problema însă rămâne aceeași: pe ce criterii îmi aleg agentul de turism? Recomandări? Bonitate? Reputație pe piață? Indiferent care va fi acela, un lucru e clar: cel mai mic preț, nu doar în turism, întotdeauna ascunde ceva. Dacă vorbim de un last minute real, e altceva; nu poate fi însă sustenabil pe termen lung”.

Deși ne aflăm la debutul sezonului estival, la Corali Holidays au început deja rezervările pentru pachetele de toamnă, în special pentru Festivalul vinului din Basarabia și pentru city-break-urile de Istanbul.

Platforma Charterbus.ro, deținută de Corali Holidays, are deja 397 useri înregistrați (agenții de turism), din care peste 300 activi, care accesează constant platform și fac rezervări. În acest an au crescut considerabil rezervările făcute direct de clienții finali, în condițiile în care Corali Holidays nu a avut nicio campanie de promovare targetată pe aceștia.

 

Facebook Comments

Leave a Reply