Paradis Delta House, locul de vis din mijlocul raiului sălbatic

Paradis Delta House, locul de vis din mijlocul raiului sălbatic


Cum ajungi în Mila 23, privirea îți este furată de peisajul sălbatic al Deltei Dunării. Locul este un templu închinat frumuseții naturii cu care țara noastră a fost binecuvântătă. Pentru câteva zile am fost cazați la Paradis Delta House, o pensiune de 4 stele (sau margarete).

Locul este fabulos prin prisma apusului de soare care creează o atmosferă idilică, departe de cotidianul zgomotos al orașului. Dimineața singurul lucru care te poate trezi sunt pelicanii ce vin foarte aproape de pensiune tocmai pentru a sta la câteva poze cu turiștii.

Și dacă vreți atmosferă, seara, după ce vă luați cina puteți ieși pe ponton pentru a savura în tihnă o bere rece, pălincă sau un vin sec. Asta dacă nu cumva vreți să vă jucați cu pisicile de la pensiune care, apropo, sunt toate gravide.

paradis delta house

Un cățel bătrăior veghează asupra pensiunii pentru a se asigura că nu vine nimeni să vă deranjeze vacanța liniștită și dacă totul este în regulă, atunci vine să fie mângâiat.

Paradis Delta House este chiar peste canal de Mila 23, așa că, dacă vreți să poetreceți o seară lipovenească aveți la dispoziție corul Rusalka, un grup de femei localnice cu voci de răsună delta când se apucă să cânte.

Mai mult, după minunatul spectacol vă veți bucura și de o masă lipovenească, de la care nu va lipsi borșul de pește sau peștele gătit la cuptor, stopit din belșug cu vin alb sec. Dar pentru a vă face pofta de așa ceva, fetele vor servi o vișinată sau o răchie din deltă, atât cât să-și îmbujoreze obrăjorii.

Camerele sunt extrem de curate, iar patul, ca niciunde în altă parte, jur că l-as fi luat acasă, cel puțin pentru saltea. În spatele pesniunii mai trece un canal mic, așa că dacă vreți să stați în liniște departe de pontonul principal, acela este locul ideal, la umbra sălciilor ce nu se mișcă decât dacă le trece vântul printre ramuri.

paradis delta house

La 50 de metri mai încolo, piscina cu apă la temperatură de 27-28 de grade este ideală pentru o bălăceală alături de cei mici, dacă v-ați hotărât să-i aduceți și pe ei.   

paradis delta house

Dacă tânjiți și după ceva activitate, ei bine, puteți merge la pescuit ori lângă pensiune, ori în timp ce explorați Delta Dunării. Puteți fotoghrafia pelicanii și restul păsărilor din deltă, printre care stârcii, galbeni, roșii, de noapte sau albi, puteți merge pe lângă cu barca pe lângă „câmpiile acvatice” de nuferi sau poate chiar admira caii sălbatici de aici.

paradis delta house

Facebook Comments

Leave a Reply