Sidi Bou Said este o colț de Grecia în inima Tunisiei, și nimic nu este mai frumos decât acest loc pe coasta Tunisiei.
Este imposibil să ajungi aici si să nu te îndrăgostești de locul ăsta. Cafenele cochete care și-au păstrat aerul interbelic și se întrepătrunde liniștit cu cultură tunisiană au privirea întoarsă către marea cu apelei turcoaz.
Dacă ajungi aici într-o vacanță în Tunisia, atunci nu rata orașul. Este o experiență unică și poate chiar mai frumoasă decât cea a Colosseumului African din Tystrus.
Peisajul este unul multicolor așezat pe alb-albastrul mediteranean al Greciei, dar cu acel ceva în plus, care face diferența. În cazul acesta este vorba despre perdele de flori cu nuanțe de roșu care acoperă uși grele de fier și de lemn masiv sau ferestrele deloc generoase. Pe lângă acestea curțile sunt pline de portocali care deja atârnă cu fructe grele.
Iar dacă ajungi la anumite ore, te vei bucura și de chemarea la rugăciune a imamului. Timp de câteva minute vei descoperi sunetul Tunisiei.
În plus, o plimbare pe străzile pietruite ale acestui pitoresc oraș te va încânta, mai ales că și de o parte și de alta, străzile sunt căptușite cu magazine de suveniruri, restaurante sau cafenele, unele dintre ele vechi de sute de ani.
Micul orășel este tocmai bun de parcurs la pas pentru a putea absorbi toate priveliștile care îți apar în fața ochilor, dar și pentru a experimenta senzorial absolut fiecare moment.
Sidi Bou Said, orașul artiștilor
În urmă cu 800 de ani, acest mic orășel a luat viață după ce Abu Said el Baji s-a stabilit aici împreună cu ordinul său, astfel atrăgând pe aceste meleaguri admiratori ai predicilor sale. Apoi, 500 de ani mai târziu, când dinastia Husainid și-a găsit „culcuș” aici, a adus cu ea și o parte dintre cei mai cunoscuți muzicieni și scriitori contemporani. Așa a ajuns Sidi Bou Said să fie cunoscut drept orașul artiștilor.
Mai târziu, pe la 1915, după ce Baronul Rudolf d’Erlanger a făcut eforturi să-l facă tot mai cunoscut, Sidi Bou Said a devenit protejat pentru a se asigura că așezarea va fi protejată în forma sa original.
Din acest motiv, acum, o vilă în regiunea respectivă poate ajunge să coste și 50 de milioane de euro. Din ce ne povestea ghidul, în momentul de față, un metru pătrat de locuință, costă în zona respctivă, undeva la 6000 de dinari.
Dacă vreți să vizitați pe îndelete obiectivele turistice din Sidi Bou Said, atunci puteți intra pe Tourism Tunisia pentru a le vedea.
- Egipt, cea mai accesibilă destinație de toamnă-primavară. O vacanță costă sub 300 de euro - 13/10/2021
- România, gazda a mai multor competiții eSports, va recunoaste în mod oficial acest sport. Erste susține demersul - 17/08/2021
- SONDAJ Ce curiozități au românii cu privire la vacanțele și destinațiile pe care le-au ales pentru 2021 - 24/05/2021
- FlixBus anunță noi destinații spre Europa pentru sezonul de vară - 18/05/2021
- Cum poți vorbi în roaming cu numai 3 euro - 16/04/2021
- Românii vaccinați vor putea călători în Israel din 23 mai - 14/04/2021
- Care sunt cele mai bune oferte de vacanță pentru litoralul românesc și ce aleg românii - 26/03/2021
- Cum va arăta vacanța all inclusive în vara lui 2021 și cât va costa - 25/01/2021
- Studiu: Hotelurile vor avea un grad mediu de ocupare de 31% pentru anul 2021 şi un tarif mediu de 197 de lei - 22/12/2020
- Europa s-a regrupat împotriva Marii Britanii din cauza noii tulpini de coronavirus - 21/12/2020