Incendiile din Thassos. „Furia lui Zeus a lovit insula”

Incendiile din Thassos. „Furia lui Zeus a lovit insula”


Zeus și-a revărsat furia asupra insulei grecești la sfârșitul săptămânii trecute, când o furtună de fulgere a lovit Thassos cauzând o serie de incendii nimicitoare. Deși pare o poveste ruptă din mitologia greacă, localnicii de pe insulă cred că a fost o răzbunare a zeului suprem. Cu toate acestea, nici zeitățile antice nu au putut distruge singurul lucru care de deosebește de animale, umanitatea.

Incendii Thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos, cazare thassos

Foto: Copacii au ars, dar sunt încă în picioare (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

„A fost un fenomen tare ciudat pentru că furtuna a fost una de fulgere necăzând nici o picătură de ploaie. Acest lucru a dat naștere unor legende locale cu trimitere la mitologie, cum că zeul suprem, Zeus, și-ar fi revărsat furia asupra noastră”, a declarat în exclusivitate pentru Libertatea, primarul insulei Thassos, Kostas Hadjiemmanuil.

Incendii Thassos, Incendii Thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos, cazare thassos

Foto: Primarul din Thassos, Kostas Hadjiemmanuil. (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

Pe primar l-am găsit la centrul de comandă, alături de viceprimar și câțiva pompieri făcea planul de bătaie pentru ce urma. Steteau la o masă înconjurați de baxuri de apă, sucuri și alimente pentru pompieri și voluntari. De sâmbătă de când au început incendiile pe insulă, acesta nu a mai trecut prin primăria din Thassos, ci a stat în Prinos, la 17 km de capitala insulei pentru a controla cât mai bine fiecare mișcare.  

Incendii Thassos, Incendii Thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos, cazare thassos

Foto: Pompier odihnindu-se după ce s-a întors din misiune (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

Citiți mai departe

Facebook Comments