Enigmă turistică: blestemul și binecuvântarea României

Enigmă turistică: blestemul și binecuvântarea României


România este o țară anonimă în fața străinilor iar acesta este marele nostru avantaj, spun reprezentanții români din turism.

„Din păcate, marea majoritate a celor care ne vizitează ţara, nu ştiu prea multe despre România şi nu prea ştiu la ce să se aştepte. Până la urmă, chiar şi acest lucru se dovedeşte a fi un avantaj pentru că, în final, sunt încântaţi de ceea ce văd şi pleacă întotdeauna fericiţi şi cu gândul de a reveni”, a declarat pentru destinatii.EU, Dan Penciu – director general Travel Maker.

Cu cât vin de mai departe, cu atât îşi doresc să vadă mai mult. „Dacă un cuplu din Europa venit într-un city break de weekend se mulţumeşte să descopere Bucureştiul, un grup din Asia va petrece cel puţin o săptămâna în România pentru a-i descoperi frumuseţile. În ultimii ani, au devenit foarte populare şi circuitele ce includ mai multe ţări iar străinii descoperă România alături de alte 2-3 ţări din Estul Europei”, spune Penciu.

Dracula, brand românesc

De departe, cel mai cunoscut şi râvnit obiectiv turistic din România este castelul Bran datorită conexiunii cu mitul lui Dracula. Practic, rar întâlneşti un turist străin care să ajungă în România şi să nu-şi dorească să vadă castelul lui Dracula. În ultimii ani, remarcăm o creştere de notorietate şi atractivitate a Transilvaniei ca destinaţie predilectă pentru turiştii străini. Vizitele dese ale Prinţului Charles, marile producţii Hollywoodiene şi filmele documentare despre cultură, natură şi obiceiurile milenare, au transformat Transilvania într-un ţinut magic şi idilic în acelaşi timp. „A fi în România şi a nu vizita Transilvania este ca şi cum te duci la New York dar nu vizitezi Statuia Libertăţii”, a mai spus șeful Travel Maker.

București, atractiv dar fără efort

Potrivit directorului general La Piovra Turista, Dan Anghelescu, cei mai mulţi turişti interesaţi de Bucureşti sunt europenii din oraşele care au curse directe, de preferat low cost, dar promovarea prin internet ne-a adus şi australieni, canadieni, americani. În general sunt turişti care nu au nevoie de vize pentru România. „Turiştii noştri ,în principal, sunt cei care vin în city break şi aleg, în afară de cazare în Bucureşti, excursii de una, două zile în zona transilvăneană în special Sinaia, Bran, Râşnov şi Braşov”, afirmă Anghelescu.

Blestemul și binecuvântarea României

„Avem nevoie de o promovare agresivă, bine focusată, de relaxarea regimului de vize pentru ţări precum China, India ori Rusia, de unde putem primi mulţi turişti. Mulţi spun că nu avem infrastructură rutieră. Mai precis, nu avem o reţea bine pusă la punct de autostrăzi. Dar avem multe aeroporturi. Să nu uităm că turiştii vin din ce în ce mai mult pe calea aerului”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism Innovation Travel. Companiile aeriene care operează în România pot să se numere printre cei mai buni şi eficienţi ambasadori ai turismului românesc, iar compania naţională TAROM trebuie să fie un ambasador al turismului eficient.

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply