Străinii vin în România pentru poveștile cu Dracula și strigoi

Străinii vin în România pentru poveștile cu Dracula și strigoi


0

Poveștile cu Dracula și strigoi atrag foarte mulți turiști străini la Castelul Bran, care a devenit unul din cele mai cunoscute obiective turistice româneşti la nivel mondial.

Așa se face că numai antul trecut a atras peste 835.000 de turiști plătitori de bilete.

Potrivit Bogdanei Balmuş, director PR la Castelul Bran, legenda Contelui Dracula şi poveştile cu strigoi reprezintă atracţia centrală pentru străini care fac rezervări încă din ianuarie-februarie, pentru a se asigura că găsesc locuri în octombrie, la evenimentele organizate la castel.

Castelul Bran continuă să fie cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cel mai căutat mai ales de străini. Este castelul deschis 365 de zile pe an şi care, cu mult efort uman şi financiar, reuşeşte să ofere servicii noi, modalităţi inedite de petrecere a timpului liber, fiind un spaţiu unic pentru desfăşurarea evenimentelor publice şi private”, a declarat Bogdana Balmuş, citată de News.ro.

Ce vor turiștii

Reprezentanta castelului mai spune că turiștii vin pentru că sunt atrași și de peisajele frumoase, de mâncărurile şi datinile locale. „Se fac rezervări de călătorie, de peste ocean, începând cu lunile ianuarie-februarie, pentru a fi siguri că vor fi prezenţi la sfârşitul lunii octombrie, la ceea ce noi mai numim şi Revelionul Vampirilor”, a adăugat Balmuș.

În ceea ce priveşte solicitările inedite venite din partea turiştilor străini, acestea ar fi tururile de noapte, vânătoarea de fantome şi ritualuri cu sacrificii de animale.

În afară de Restaurantul Casa de ceai, magazine (Contele, Regina şi Rotonda), Parcul Regal şi Tunelul Timpului, peste un an-doi vor fi funcţionale şi atelierele de creaţie şi sălile de conferinţe.

În 2017 pe 19 noiembrie, Castelul Bran a împlinit 640 de ani de la prima atestare documentară.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply