Vacanțe low cost Corali Holidays: extraordinare și personalizabile pentru orice buzunar

Vacanțe low cost Corali Holidays: extraordinare și personalizabile pentru orice buzunar


33

Aşa-zisele vacanţe low cost sunt în general asociate tipului de cazare self-catering (gospodărire proprie), sunt specifice Greciei şi nu se adresează cu precădere vreunei categorii sociale sau de vârstă, directorul general Corali Holidays, Dumitru Luca.

Atât în Grecia continentală cât şi în insule un procent consistent din capacităţile de cazare sunt studiourile şi apartamentele de acest gen, care oferă facilităţi gen bucătărie/chitchinetă utilată. Există şi pe acest segment toate nivelurile de confort – de la cel basic la cel considerat de lux.

Astfel de vacanțe low cost pornesc de la 115 euro pe săptămână în extrasezon, și pot ajunge la 150 – 200 de euro, în plin sezon pentru un sejur de 7 zile de persoană. 

„Cam toate categoriile sociale şi de vârstă rezervă acest gen de servicii: turiştii cu buget restrâns aleg de regulă capetele de sezon, folosesc din plin facilităţile şi rezervă din timp, beneficiind suplimentar de reducerile de early booking; cei pentru care bugetul nu e o problema aleg frecvent astfel de servicii pentru a avea mai multă libertate de mişcare – inclusiv aceea de a servi masă când şi unde doresc – şi pentru a alocă resurse financiare suplimentare excursiilor, vizitelor şi shopping-ului”, a declarat pentru destinatii.eu, directorul general Corali Holidays.

vacanțe low cost

Funcţie de sezon, de localizare şi de nivelul de confort, unele vacanțe low cost, pe astfel de locaţii se pot plăti de la câteva zeci de euro/pachet până la câteva sute de euro/pachet (pachetul fiind de regulă de 7 nopţi).

Agențiile au cele mai bune oferte

Cu menţiunea că este mult mai avantajos să rezervi printr-o agenţie de turism decât prin sistemele de rezervare online – în marea lor majoritate aceste locaţii sunt închiriate pe întreg sezonul de diferite agenţii de turism, care creează pachete pe perioade fixe pentru a-şi asigura grad cât mai bun de ocupare şi în acest fel pot oferi tarife foarte joase.

„La rezervare este important de clarificat cu agentul de turism dacă locaţia respectivă oferă (inclus în cost sau cu plata suplimentară) facilităţi şi dotări precum prosoape de baie, aer condiţionat, parcare, servicii de masă. De asemenea, în cazul că turiştii doresc şi transport, alegerea perioadei de cazare trebuie corelată cu programul curselor turistice ori de linie (de autocar sau avion)”, a mai spus Dumitru Luca.

Majoritatea agenţiilor tour operatoare au corelat deja seriile de cazare cu cele ale serviciilor de transport oferite şi oferă turiştilor transportul că serviciu complementar.

Oferte foarte ieftine de vacanțe low cost

Programele şi excursiile opţionale sunt organizate de către agenţiile locale, în general acestea se rezervă şi se achita direct la destinaţie. Pentru a evita expunerea unor riscuri inutile, turiştii sunt sfătuiţi să se adreseze pentru acest gen de programe numai agenţiilor partenere locale.

Potrivit lui Dumitru Luca, locuri pentru o vacanță ieftină mai există. Astfel că agenția sa mai are locuri pe ultimele serii: 16/23.09 şi îndeosebi 23/30.09, unde se poate face o vacanţă cu numai  115 euro (7 nopţi cazare şi transport autocar) în Paralia Katerini, ori Thassos, respectiv cu 135 euro în Nea Vrasna.

Ar merita atenţie programul de Albania, cu o singură plecare – în 24 septembrie, Basarabia – Festivalul vinului (doar 95 euro), în perioada 6-8 octombrie. 

Facebook Comments
33

Leave a Reply