Bulgaria lansează vignete electronice. Gata cu cozile la vamă!

Bulgaria lansează vignete electronice. Gata cu cozile la vamă!


0

Bulgaria a lansat noile vignete electronice, astfel că de acum, acestea pot fi cumpărate și electronic de pe site-ul special bulgăresc  www.bgtoll.bg

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Garda de Coastă, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

preț vignetă Bulgaria ghid de călătorie în Bulgaria viniete electronice bulgaria vignete electronice bulgaria

Mai multe detalii privind modurile de cumpărare a vignetelor electronice, modurile de plată și locurile de cumpărare pot fi obținute de pe site-ul public al Agenției pentru Drumurile Naționale a Republicii Bulgaria – www.bgtoll.bg, acest site având și meniu în limba română.

Cum se pot achiziționa noile vignete electronice din Bulgaria

Accesați site-ul https://www.bgtoll.bg/ro/, iar imediat după ce ați intrat pe acesta veți vedea butonul „Cumpără vinietă electronică”, pe care îl apăsați dacă nu aveți o vinietă electronică achiziționată. 

În cazul în care aveți deja o vinietă achiziționată puteți doar să verificați dacă aceasta mai este valabilă apăsând butonul „Verificare Vignetă”. 

Dacă vreți să achiziționați o vignetă electrobică din Bulgaria, apăsați pe butonul „Cumpără vinietă electronică”, iar pe ecran vă vor apărea opțiunile pentru un astfel de produs. Cum cel mai probabil veți dori o vinietă pentru autoturism, atunci apăsați chenarul pe care scrie „Vinietă electronică pentru autoturism”. 

După ce ați selectat această opțiune, va trebui să alegeți și ce fel de vinietă electronică din Bulgaria doriți. Eu de obicei cumpăram vinieta bulgarească de o săptămâne, neștiind că există și cea de weekend. Cea de o săptămână costă 15 leva, în timp ce vinieta de weekend este 10 leva și este valabilă de vineri, orele 12, până duminică la orele 23.59. 

După ce ați selectat opțiunea pe care o doriți, un weekend, o săptîmâna, o lună, 6 luni sau un an, va trebui să completați câteva câmpuri cu datele mașinii, dar și cu perioada în care doriți că aceasta să fie valabilă. 

Ați citit notele de pe site, bifați nota, confirmați informațiile completate și apoi apăsați butonul „Confirmare”. Și cam asta este. Puteți face acest lucru în drum spre vamă ca apoi să nu mai fie nevoie să stați la cozi pentru a o achiziționa. 

Opțiunea este ideală pentru cei care merg pe timp de vară, fie la mare în Bulgaria, fie spre Thassos, fie spre altă părți ale Europei.  

Facebook Comments
0

Leave a Reply