Hotelierii și pensiunile din România nu vor vouchere de vacanță

Hotelierii și pensiunile din România nu vor vouchere de vacanță


Hotelierii și pansiunile nu vor vouchere de vacanță pentru că vor trebui să aștepte până la aproape două luni pentru a le veni banii propriu ziși în conturi.

Așa că, majoritatea bugetarilor au așteptat mai degeaba noile vouchere de vacanță, dacă instituțiile care ar trebui să le primească nu le vor. Și pentru că tot vorbim de acestea, iată și lista completă AICI, cu instituțiile care acceptă vouchere de vacanță, cel puțin la modul declarativ.

Proprietarii de hoteluri și pensiuni au și scuze pentru faptul că nu primesc tichetele de vacanță 2018. Unii dau vina pe timpul lung de așteptare, alții spun că este o birocraţie imensă şi costuri ascunse. Din acest motiv, mulți prefer să lucreze numai cu bani lichizi sau plata cu cardul.

În momentul de față, peste 1,2 milioane de salariați de la stat au tichete de vacanță 2018, în valoare de minimum 1450 de lei şi maximum 11.000.

Banii pe vouchere de vacanță

Pentru ca proprietarii să primească banii pe voucherele de vacanță trebuie să aștepte până la 60 de zile. Și durează atât de mult pentru că, de la turist, tichetele ajung la hotel. De la hotel, prin curier, la emitent. De la emitent pleacă spre agenţia de rambursare care, la rândul ei primeşte banii de la angajatorul turistului. De abia atunci, banii se întorc spre hotel, prin diferite conturi şi bănci.

„Majoritatea agenţilor economici astăzi refuză aceste tichete de vacanţă. Ar trebui găsit un sistem de pre-order pentru cei care folosesc aceste tichete. Înainte să primeşti turiştii cu tichete de vacanţă trebuie să faci o cerere să te afiliezi Agenţiei de Rambursare. Tot acest proces este total anevoios şi necesită timp de recuperare a banilor”, spune un proprietar de pensiune, citat de Pro TV.

Cei din pensiuni vor ca perioada de recuperare a banilor să curgă din momentul în care clientul îşi face rezervarea, şi nu din momentul în care îşi achita serviciile folosind tichete. Problema este că aceștia nu iau în calcul că sunt și unele personae care mai anulează rezervări, iar o astfel de situație dă naștere altor probleme.

Alți manageri de unități de cazare spun că ar fi nevoie de contabilitate separată şi, pentru câţiva clienţi în plus, nu merită efortul.

Vouchere de vacanță pe card

Agenţiile de turism pot intermedia plata cu voucherul pentru unităţile care nu vor să treacă direct prin proceduri. Acestea propun, pentru la anul, că banii destinaţi vacanţei salariaţilor să fie stocaţi pe carduri, cu care să poată achita direct.

Șituația cu voucherele de vacanță este deja neplăcută pentru mulți dintre cei care le-au luat. Astfel că, forumurile sunt pline de plângeri ale românilor care spun că nu le sunt acceptate voucherele de vacanță. Unii spun că le vor da înapoi pentru a-și recupera banii din impozit, cei 10%. Alții au spus că nici nu se mai deranjează să le ia, dacă știu că nu le vor folosi și le vor lăsa să expire.

Facebook Comments

Leave a Reply