Vacanța pe velier, libertatea valurilor sub stele, la preț de 500 de euro

Vacanța pe velier, libertatea valurilor sub stele, la preț de 500 de euro


0

Vacanța pe velier este un trend care prinde tot mai mult și la români, și nici nu este chiar atât de scumpă pe cât ar crede unii. Dar asta depinde de ce vacanță alegi, pentru că dacă mergi pe velier în insulele grecești poți plăti și o medie de 500 de euro de persoană, dar aici există riscuri. Despre avantaje și dezavantajele unei astfel de vacanțe pe velier povestim mai jos.

Zilele trecute, l-am avut invitat în emisiunea pe care o „păstoresc” La Libertatea, Trips& Tricks, pe Cove, prezentatorul emisiunii „Vorbește lumea”. El este cel care ne-a dat prima oară idea, așa că în următoare emisiune l-am invitat pe Cristian Marinescu, skipper care organizează astfel de vacanțe pe velier.

Vacanța pe velier: avantaje și dezavantaje

În primul rând trebuie să știi că dacă vrei o vacanță pe velier în insulelel grecești, desi te costă puțin mai mult de preferat sp mergi până acolo și să cauți. La noi se limitează doar pe Marea Neagră, majoritatea jucătorilor, și nu este atât de spectaculos.

Pe insulele grecești, te poți opri pe mai multe insule, pe mai multe plaje, într-o zi și poți face plajă pe fiecare dintre ele. La fel de bine de poți bucura de scufundări în largul mării. Tot ce trebuie să faci este să-i spui skipperului să arunce ancora și sari în apă.

vacanță pe velier

Liniștea mării te va cuceri, vei fi doar tu, soarele cald al Mediteranei și zgomotul de valuri tăiate de barcă. Dacă vrei să iei micul dejun sau cina pe vapor, poți să faci asta, dar la fel de bine poți să cobori de pe el și să mergi să mănânci sau să îți bei cafeaua în port, la terase.

Traseul se poate modifica în functie de conditiile meteo, astfel încât să beneficiezi de cele mai frumoase locuri vizitate și să ți se garanteze 100% siguranța la bord.

Pe ce te bazezi într-o vacanță pe velier

În plus, barca este echipată cu toate dependințele, așa că pentru prânz, dacă vrei, îți poți prepara ceva pe barcă, liniștit. Un minus, ar fi că nu știi cu cine pleci pe barcă, iar dacă vreunuia dintre turiști îi este rău de apă din cauza tangajului, atunci s-ar putea să nu fie prea plăcut, fiindcă ai un membru al echipajului bolnav.

Dar acestea sunt cazuri nefericite, și lăsându-le la o parte, va trebui să ai în bagaj geaca ploaie subțire cu gluga, pantofi cu talpă cu profil jos, polar/ bluza cu mâneci lungi și hanorac cu gluga, sapca (cu cozoroc pentru soare și ploaie), ochelari de soare și medicamente împotriva răului de mare, antiinflamator, antialgic, antihistaminic, cream de soare și gel de duș.

Vacanța pe velier: preț

O astfel de excursie pornește de la 500 de euro de persoană și poate ajunge și la câteva zeci de mii, în funcție de ce vrei să experimentezi. Cristian marinescu de care vorbeam mai devreme spune că el folosește numai ambarcațiuni din 2017 și 2018, sunt mult mai moderne. La el prețul pornește de la 650 de euro, dar știi sigur că nu ai bătăi de cap.

vacanță pe velier

„Găsești și excursii cu 350 de euro, dacă vrei ceva mai ieftin, dar este pe ambarcațiune din 2008 sau 2009. Ca spațiu în camera nu este mare diferență, dar la toaletă, ar fi una dintre problem. Fiind deja veche ambarcațiunea, riști să se înfunde toaleta și apoi, tu ca skipper va trebui să o desfunzi”, spune skipperul. Asta nu ar fi o problem, chiar așa mare, ci faptul că trebuie făcut totul manual, la propriu.

Pe lângă acestea, trebuie să mai ții cont de faptul că unii oeratori nu îți bagă în prețul excursiei, costul de persoană pentru skipper, sau taxele de acostare în port și pe cele de combustibil.

Cristian spune că pentru skipper mai sunt cam 100 de euro de persoană pentru cele 7 zile petrecute pe vapor. Prețul pentru combustibil ajunge undeva la 200 de euro pentru 7 zile, dar se imparte la toți participanții la excursie, iar dacă sunteți 8 persoane, ar mai veni cam 25 de euro. Iar costurile pentru acostare sunt cam de 10-20 de euro per acostare, adică până în 2,5 euro de persoană.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply