Vacanțe în Bulgaria: Tarifele din agenții vs. prețurile de pe platformele online

Vacanțe în Bulgaria: Tarifele din agenții vs. prețurile de pe platformele online


Tarifele practicate de agențiile de turism specializate pe Bulgaria sunt, la ora actuală, mai mici decât cele practicate de platforme de rezervări online renumite cu până la 50%. Motivul este că hotelierii din Bulgaria se bazează pe agențiile de turism românești, care le asigură un flux mare și constant de turiști, și au încredere în ele. În general, hotelurile din sudul litoralului bulgăresc au tarife mai mici cu 10-15% față de cele practicate în nord.

În prezent, prețul mediu la un hotel de 4 stele pe litoralul bulgăresc este de 610 de euro, calculat din rândul hotelurilor de calitate, majoritatea amplasate pe plajă, în apropierea acesteia sau cu servicii pe plajă. Serviciile sunt all inclusive, pentru 2 adulți si 1 copil.

Pentru un hotel de 5 stele, cu aceleași condiții, tariful mediu per cameră este de 800 de euro.

Cel mai scump hotel este Reina del Mar din Obzor, cu 1139 de euro de cameră per sejur, 5 nopți, 2 adulți și un copil, ultra all inclusive. Este unul dintre cele mai promițătoare proiecte hoteliere din Bulgaria, asemănător cluburilor turcești, cu mâncare bună, camere mari și spațioase și mult spațiu în general.

Potrivit consultanților Travel Planner, cel mai bun raport calitate preț  este de 647 de euro per sejur la Evrika Beach în sud, respectiv de 685 de euro la Grifid Bolero în nord. Acestea sunt două dintre cele mai bune hoteluri pentru familiile cu copii de pe litoralul bulgăresc.

În medie, cu între 650 și 750 de euro per sejur camera, o familie poate achiziționa un pachet turistic de calitate, la un hotel bun, aproape de plajă, cu șezlonguri incluse în preț și servicii all inclusive sau ultra all inclusive. Însă pot apărea surprize plăcute și la 500 de euro.

Iată o comparație între tarifele practicate de platformele online renumite și cele ale Travel Planner:

Vacanțe în Bulgaria: Tarifele din agenții vs. prețurile de pe platformele online

Românii sunt, în continuare, dornici de a călători. Programele restaurantelor și barurilor de pe litoralul bulgăresc sunt normale, acestea fiind deschise și în interior. La 1 august, bulgarii au lansat un semnal clar de ridicare a restricțiilor, dată la care au eliminat prezentarea unei declarații pe proprie raspundere impusă românilor. Din acest motiv, nu ar trebui să ne așteptăm nici la noi restricții, nici la impunerea carantinei, în ceea ce privește destinația Bulgaria. De altfel, în prezent, principala grijă a românilor și principalul factor de decizie în privința unei destinații este impunerea carantinei la intrare sau la întoarcerea în țară.

Românii aleg în prezent hotelurile de calitate, de 4 și 5 stele, de pe litoralul bulgăresc, unde se pot distanța fizic. Involuntar, având în vedere creșterea numărului de rezervări, hotelurile au început să ajungă la 50-60% grad de ocupare, unele chiar până la 70-75%. Acestea reglează gradul de ocupare prin stop sales sau prin creșterea tarifelor și micșorarea ofertelor speciale, deoarece nu vor să aibă un impact negativ asupra serviciilor.

„Ca o noutate, față de prima parte a pandemiei, turiștii români au început să meargă și în sudul litoralului bulgăresc, unde sunt resorturi mari, de calitate ridicată. Ne așteptăm în general ca această creștere mare să continue până în septembrie”, subliniază Sebastian Constantinescu.

Până la Sf. Maria, în mod normal cererea era pe creștere, apoi scădea la jumătate, săptămână de săptămână. Majoritatea turiștilor își rezervaseră deja vacanțele și așteptau să plece în concediu. În acest an, când mulți turiști nu au rezervat încă, specialiștii Travel Planner așteptându-se ca cererea să fie la un nivel mai ridicat față de anul trecut și pentru a doua parte a lui august – început de septembrie.

O dată cu creșterea cererii au început să scadă reducerile. Cele de 40% sunt tot mai rare, dar se practică în continuare reduceri de până la 30%.

„Până la finele lunii iulie a fost o perioadă când turiștii veneau direct cu bagajele la agenție. În prezent, după weekend-ul de Sf. Maria hotelurile au multe locuri libere, dar situația este foarte dinamică. Le recomand celor care vor să-și facă rezervările, să le facă măcar cu o săptămână înainte”, adaugă Sebastian Constantinescu.

 

Facebook Comments

Leave a Reply