Vacanțe ieftine și relaxante în miezul toamnei

Vacanțe ieftine și relaxante în miezul toamnei


Aproape că a trecut o lună de toamnă, dar parcă încă nu a trecut vara, așa că dacă încă mai este cald afară, haideți să profităm un pic și să mergem într-o vacanță în extrasezon. 

Vacanță la Predeal

Dacă vreți să ajungeți la munte și să vă bucurați de răcoarea codrilor, atunci și aici aveți o serie de opțiuni. Astfel că, spre exemplu, la Predeal, dacă alegeți un Hotelul Bulevard pentru o perioadă de 6 nopți veți plăti 960 de lei.

hotel Bulevard predeal jacuzzi

Oferta este valabilă pentru două persoane, iar în acest pachet aveți incluse două masaje pe sejur, pentru că hotelul dispune și de servicii spa pentru cei care vor să se relaxeze, dar și de mic dejun. Ca să reducem și mai mult, cazarea per persoană pe noapte este de 80 de lei pentru un hotel aflat în centrul stațiunii. În plus, aveți și marele avantaj că aici se acceptă și tichete de vacanță.

Excursie în Țara Moților

În schimb, dacă vreți să vă plimbați prin frumoasele ținuturi românești, puteți să apelați la agenția de turism Scorilo Travel Vacanțe pentru o excursie în Țara Luanei pe 20 și 21 octombrie. În prima zi din excursie veți merge să vizitați chihlimbarului, veți face și o drumeție la bisericile rupestre ale Buzăului. Iar în cea de-a doua zi, vizitați vulcanii noroioși de la Berca, ajungeți la Ulmet, Unde veți vizita Trovanții. Este o drumeție de 2 ore. Prețul pentru aceasta excursie este de 330 de lei pentru o persoană și include transportul cu autocarul, cazare de-o noapte și mic dejun. 

Printre haiduci sau Amintiri din Copilărie

Dacă vreți o vacanță pe cont propriu, atunci vă recomandăm să mergeți la Hanu Ancuței, legendarul Hanu Ancuței, despre care însuși Sadoveanu a scris. Este la doar 55 de kilometri de Roman și ar fi păcat să ratați ocazia să ajungeți până acolo.

Veți avea ocazia să luați cina pe muzică lautărească, exact acolo unde acum 300 de ani, poposeau haiducii pentru a se odihni în fuga lor de poteră. La Hanu Ancuței vă și puteți caza pentru 90 de lei pe noapte. Și dacă tot ați ajuns aici este păcat să nu încercați plăcintele poale-n brâu pe care le fac frumoasele hangițe de acolo. Așa că așteptați cu răbdare ora 10 și apoi mergeți si comandați. Vi se vor topi în gură.

În plus, cazarea aici ar putea fi un punct strategic pentru voi pentru că de aici puteți pleca să vedeți mănăstirea Agapia, atît cea nouă cât și cea veche care este mult mai frumoasă. Puteți merge pe urmele lui Eminescu și să vă plimbați prin Codrii de aramă. În toamnă zona aceasta este și mai frumoasă pentru că își scoate la iveală culorile tomnatice. La fel, puteți merge să vizitați și Pădurea de Argint despre care tot Eminescu scria în poeziile sale.

Dacă vreți istorie, vizitați Cetatea Neamțului care veghează de pe munte orașul Târgu Neamț. La fel, aveți foarte aproape de voi și Humuleștiul lui Ion Creangă. Așa că nu ratați ocazia de a vedea unde a crescut scriitorul copilăriei noastre.

Vacanță pe Insula de Smarald

Dacă vreți o vacanță în afară, și să fie și ieftină atunci nu aveți decât trei opțiuni, asta ca să fie mulțumită toată familia. Prima și cea mai accesibilă pentru toată lumea este Grecia. Iar pentru Grecia, cele mai ieftine destinații sunt Thassos în această perioadă, unde camera pentru un cuplu poate ajunge și la 25 de euro. Asta înseamnă că, numai pentru cazare veți da, în jur de 150 de euro. Pe de altă parte, de drumul până acolo, cu vă mai costă încă 150 de euro de cuplu, dacă mergeți cu o mașină care consumă în medie 6 litri de combustibil la 100 de km. În acești bani sunt incluse, taxele de pod pentru Ruse și vigneta pentru Bulgaria, care nu costă decât 15 leva (37 de lei) pentru o lună. O veți lua pe o lună pentru a nu vă mai stresa pentru că pe o săptămână aceasta costă 7 leva, așa că die ca o luată pe două săptămâni fie că o luați pe o lună este cam același lucru. Feribotul pentru trecerea în Thassos este mai ieftin dacă îl luați din Keramoti, ceea ce implică trecerea vămii pe la noul punct vamal Grecia-Bulgaria, la Makaza.

Concediu in thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos

Și odată ce ați ajuns în Thassos, recomandăm să vă cazați în Skala Prinos, care are unele dintre cele mai liniștite plaje și mai curate. Este în nordul insulei, iar acolo veți și un supermarket de unde puteți face cumpărături. În Thassos puteți vizita, vechea capitală a insulei, Theologos, un sătuc în centrul insulei, între munți. Puteți merge la Gyola, o piscină naturală aflată la câțiva zeci de kilometri de Skala Prinos. De asemenea, nu ratați Marble Beach sau Plaja de marmură, și bineînțeles, Teatrul din Thassos City sau Limenas, cum îi spun localnicii. Insula are foarte multe plaje care sunt pretabile pentru copii, în cazul în care mergeți cu cei mici. Și ca un sfat, dacă ajungeți acolo, este indicat să luați celor mici dar și pentru voi încăltăți speciale pentru intrat în apă, nu de alta, dar pe alocuri mai sunt și arici de mare și riscați să călcați pe ei.

Plimbare în Paralia Katerini

Dacă vreți o altă destinație grecească, atunci Paralia Katerini este ceea ce căutați. Aici cazarea este și mai ieftine. La un hotel de două stele cazarea poate ajunge la 60-70 de euro de persoană. Depinzând de hotel este foarte posibil să aveți nevoie să plătiți pentru aerul condiționat în rur de 5 euro pe zi.

Din Paralia puteți pleca la Meteora, dacă nu cu mașina proprie, cu excursiile opționale pe care turoperatorii locali le oferă. Costă undeva la 15-20 de euro de persoană. De asemenea, puteți vizita, orașul sfânt, așa cum era cunoscut în antichitate, Dion.

Dion orașul sacru

Orașul lui Zeus. Sau puteți merge pe legendarul munte Olimp. În jurul stațiunii puteți vizita și livezile de kiwi ale localnicilor. Și dacă aveți noroc, puteți chiar să și cumpărați kiwi proaspăt pentru că octombrie este luna în care acest fruct începe să se coacă. Paralia este o zonă foarte ofertantă și ieftină, dar destul de aglomerată.    

Pe litoralul bulgăresc

De asemenea, pentru un concediu ieftin, puteți apela la litoralul bulgăresc, odată ce treceți peste preconcepțiile că în Bulgaria se fură mașina. Albena, Nisipurile de aur, Nessebar sunt stațiuni foarte sigure. Sau dacă vreți mai aproape de noi, puteți merge în Balgarevo, aproape de golful Bolata, sau în orcare dintre localitățile care se află dincolo de Vama Veche. Un astfel de concediu, în octombrie nu costă mai mult de 1000 de lei pentru două persoane.

De la Vama Veche în sud, aveți o serie de punte de interes turistic. Așa că ar fi bine să vă opriți pentru o masă la la Ferma de Scoici de la Dalboka. Dar până să ajungeți acolo, puteți opri în Shabla și Camen Briag pentru a vizita peșterile subacvatice de pe țărmul bulgăresc. Puteți opri, de asemenea și la Durankolak, loc ce seamană cu o mică deltă la malul mării. Sau, în cazul în care căutați liniștea plajelor pustii, satul pescăresc, Krapets este destinația pentru voi.

Toate aceste opțiuni sunt destul de ieftine în cazul în care sunteți în cautarea unei perioade de relaxare și bună voie.

 

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply