Nou tarif de acces în Parcul Naţional Munţii Măcinului

Nou tarif de acces în Parcul Naţional Munţii Măcinului


Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului a introdus, din acest an, un nou tarif de acces în rezervaţie şi a majorat preţurile practicate pentru turism ecvestru. 

Noul tarif este perceput persoanelor care doresc să petreacă trei zile în această zonă şi este de 12 lei, turiştii putând economisi astfel 6 lei, sumă echivalentă cu taxa percepută de mai mulţi ani de APNMM pentru o zi de vizitare a zonei. 

Directorul APNMM, Viorel Roşca, spune că s-a gândit să introducă acest pachet pentru a-i încuraja pe turişti să petreacă mai multe zile în Munţii Măcinului. 

Administraţia Parcului a decis ca, începând din acest an, să majoreze tariful perceput pentru turismul ecvestru, vizitatorii urmând să plătească 100 de lei, cu 30 de lei mai mult decât până în prezent, pentru parcurgerea traseului de cinci ore, sau 30 de lei pe oră, cu 10 lei mai mult decât până în prezent. 

De asemenea, persoanele care doresc ghid vor plăti 110 lei, personalul instruit al APNMM urmând să fie disponibil unui grup de maximum 15 vizitatori. 

Solicitările pentru excursii cu ghid şi turism ecvestru se fac cu cel puţin două zile înainte în perioada 15 aprilie-10 octombrie şi cu cel puţin 5 zile înainte în perioada 11 octombrie-14 aprilie. 

Cu o suprafaţă de aproximativ 70.000 de hectare, Parcul Naţional Munţii Măcinului, Rezervaţie a Biosferei din anul 1998, este singura regiune din Uniunea Europeană unde ecosistemele specifice zonei de stepă se întâlnesc alături de păduri submediteraneene şi balcanice

Despre munții Măcinului

Munții Măcinului sunt situați în sud-estul României, respectiv în nord-vestul Dobrogei, în județul Tulcea, între Valea Dunării, Valea Luncaviței și înșeuarea Cerna-Horia, fiind încadrați între 28º07´ și 28º27´ long. E, respectiv 45º01´ şi 45º21´ lat. N. În partea de vest și sud-vest a parcului, accesul se face de pe drumul național 22D, între localitățile Măcin și Horia. La nord se află drumul european E87, între localitățile Măcin-Jijila-Luncavița. Drumul județean dintre comunele Horia și Luncavița permite accesul în estul și nord-estul parcului. 

Parcul Naţional Munţii Măcinului are o suprafaţă de 11.151,82 hectare, şi este împărţit în două zone: Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului. 

Munţii Măcinului sunt cei mai vechi munţi din România, rezultat al orogenezei Hercinice.Peisajele caracteristice din Munţii Măcinului sunt asemănătoare cu cele forestiere din sudul Europei datorită prezenţei pădurilor submediteraneene şi balcanice, precum şi cu stepele euroasiatice, definite de vegetaţia saxicolă, răspândită în această zonă pe cea mai întinsă suprafaţă din Dobrogea şi România. 

Sursa foto: i-tour.ro

Facebook Comments

Leave a Reply