Noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc. Luați țeapă sau nu?

Noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc. Luați țeapă sau nu?


Noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc vă va crea impresia că aveți șansa să ajungeți milionar în câtiva ani și, mai mult, că veți și călători în jurul lumii pe bani puțini. Mai jos, aveți un exemplu de abordare la care veți fi supuși chiar de prietenii voștri care vor face asta fie din neștiință fie din lăcomie, știind foarte bine în ce vă bagă. Ca o paranteză eu am fost abordat de câteva persoane numai în ultima lună și jumătate promițându-mi viața la care am visat cu ajutorul acestei scheme de Multi-Level Marketing (MLM).

Bănuiesc că multora dintre voi vi s-a întâmplat să fiţi sunat de o cunoştinţă, un coleg sau de multe ori chiar de un prieten, care să vă spună aşa:

El: Salut! Ce mai faci?

Tu: Bine! Mă bucur să te aud…

El: Te-am sunat să te întreb cum îţi mai merge…

Tu: Binişor, dar e loc şi de mai bine…

El: Eh, vezi? Hai să fie cel mai bine! Am pentru tine o oportunitate foarte mare. Te interesează?

Tu: Dacă e vorba de bani, de ce nu…

El: Ce-ai zice să călătoreşti şi să fi şi plătit pentru asta?

Tu: Sună bine… Dar există aşa ceva?

El: Da… e cel mai tare club de călătorii din lume, recent s-a deschis în forţă şi în România!

Tu: Păi mai dă-mi amănunte… Cum se numeşte, despre ce e vorba…

El: Nu are rost să-ţi spun multe prin telefon… Ai timp să ne vedem mâine sau poimâine la 7 seara?

Cum decurge noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc

Dacă vei spune „da”, fireşte, va avea loc întâlnirea. De obicei, într-un local cochet, la o cafea. Cunoştinţa ta, cu o tabletă sau un laptop în faţă, va începe să-ţi prezinte afacerea. Vei afla că este vorba de un club de călătorii, unde vei plăti pentru înscriere undeva, la 500 de dolari (poţi şi mai puţin, dar dacă vrei să ai acces la toată afacerea, trebuie să achiţi suma asta), iar lunar, încă 50. Şi de banii ăştia vei putea şi beneficia de călătorii. Deci nu-i dai oricum degeaba. Însă marele secret este că dacă înscrii doi „călători” sub tine îţi vei putea dezvolta o reţea. Iar fiecare de sub tine poate înscrie mai departe oameni şi tot aşa… Vei ajunge să călătoreşti gratuit şi chiar să primeşti bani din extinderea reţelei.

„Păi ăsta nu e ceva gen MLM, network marketing, gen Amway dar pe turism?”, vei întreba tu, în cunoştinţă de cauză.

„Oarecum, dar e altceva. Cu totul altceva. E revoluţionar! Nu-ţi dai seama?”

Tu te gândeşti că la Amway ai măcar produse palpabile, deşi şi acolo e greu să faci reţea şi să devii… milionar. Dar aici vinzi turism… Vise…

„Afacerea e de mare succes în toată lumea, şi mai ales la noi creşte nebuneşte! Dacă nu te înscrii şi nu îţi înscrii cunoştinţele, ei o să se înscrie la alţii! Tu vei pierde!”, îţi spune amicul care te-a invitat.

Pfff… Asta o mai auzisei şi la Amway, unde fusesei cândva, în trecut. Nu aveai nimic împotrivă, înţelesesei că nu e nimic ilegal, gen „Caritas” sau „Delfin”, dar ştiai că nu e deloc uşor. Şi ei îţi ziceau că MLM-ul e viitorul comerţului, aşa va ajunge să cumpere toată lumea. Asta o auzisem acum vreo 15 ani şi încă nu s-a întâmplat aşa.

„Ce nevoie mai ai de agenţii? Şi ele se înscriu? Ce nevoie mai ai de booking? Că de acolo nu câştigi nimic, dacă le aduci clienţi sau cumperi”, insistă amicul.

În fine… Din respect pentru el, poate de jenă, accepţi să participi, a doua zi, la o prezentare publică a afacerii . „Asta e, nu m-or înscrie cu forţa acum”, gândeşti tu.

Şi se face a doua zi, seara. Ajung la acelaşi local elegant. La un loc sunt cam 60-70 de oameni. Unii entuziaşti şi în temă, alţii, nedumeriţi, ca şi mine.

Încep câteva prezentări frenetice. Aplauze, entuziasm. „Hmmm… parcă ar fi ăştia cu produsele alea de slăbit, tot MLM, cum le zice? Nu contează, în fine, îţi spui tu”.

Astfel afli că există pachete speciale, la tarifele cele mai bune, de care beneficiezi doar dacă eşti membru. Iar câţiva din România şi mai mulţi din Grecia şi Cipru – ţări turistice, vorba ceea – ajung să câştige deja zeci de mii de euro lunar din afacere. Câştigurile, e clar, provin din comisioanele generate de vânzările reţelei tale. Dacă vor fi vânzări.

Afli că poţi face afacerea şi online (la naiba, m-au contactat câţiva necunoscuţi să-mi propună asta pe Facebook şi le-am dat imediat block, că m-au enervat) şi că nu ai nevoie decât de două ore pe zi. Nu zău? Păi aveam prieteni care, bravo lor, ajunseseră să câştige bine din MLM-uri, dar asta era afacerea lor, nu mai aveau timp de altceva, nu mai vedeau altceva.

Amicul care m-a invitat nu mi-a zis cât câştigă el deja din asta. Probabil că nu câştiga încă. Dar mi-a garantat că o să fiu ajutat să-mi fac ditamai reţeaua.

Din fericire nu a fost extrem de insistent. Şi între timp m-am mai documentat şi eu. Bănuiesc că vă daţi seama că răspunsul a fost un NU elegant.

Concluzii la rece despre noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc 

 1. Afacerea e legală, e drept. Este înregistrată în România (mai nou) şi provine din SUA
 2. Din păcate, şi manipularea e legală, nu te… leagă nimeni pentru asta. Ca să ajungi să câştigi bine, trebuie să o faci pe „cadavrele” a 95% sau mai mult din oamenii care îţi trec prin reţea şi doar lasă bani şi, eventual, câştigă doar experienţă, dacă mai au nevoie de aşa ceva. Majoritatea nu câştigă, aşa cum este într-un business clasic: ori ai un parteneriat reciproc avantajos, ori vinzi un produs, pe care altul ţi-l cumpără şi toată lumea ar trebui să fie mulţumită.
 3. Oricâte puncte vei strânge, tot va trebui să mai pui bani în plus dacă vrei să beneficiezi de pachetul turistic promis de sistem.
 4. Punctele nu se reportează pentru anul viitor. Deci trebuie să profiţi într-un an de ele.
 5. Nu se asigură zborul. Poţi vedea super oferte de 400 de euro pentru Mexic sau Thailanda, dar fără zbor, ci doar cazare, masă, servicii locale… Deci… Dacă vei căuta mai atent în ofertele agenţiilor de turism şi vei rezerva din timp, sau vei apela la booking şi alte site-uri de rezervare, s-ar putea să găseşti oferte cel puţin la fel de bune.
 6. Numărul ofertelor speciale este limitat. Nu poţi merge când vrei, unde vrei, la orice hotel, în orice perioadă.
 7. Da, e drept că la faţa locului, la cât de mulţi bani ai lăsat, vei fi tratat ca un VIP. Însă oricum, tendinţa este în toată lumea ca un turist, mai ales de 4 şi 5 stele, să fie tratat ca un VIP.
 8. Atenţie, nu vei avea încotro şi vei călători de cele mai multe ori cu alţi membri ai acestui select club. Şi te vor pune să te pozezi şi cu nişte bannere pe care scrie că şi tu ar trebui să fii aici. Dar poate vrei intimitate şi nu îţi plac găştile.
 9. Ţi se promite că aici îţi vei face prieteni sau, dacă eşti solo, îţi vei găsi partenerul. Mie mi se pare ceva forţat. E ca şi cum o cunoştinţă m-ar obliga să am un blind date. Prietenii şi partenerii mi-i aleg eu.

În concluzie? Vă rog să trageţi fiecare propria concluzie. Nimeni nu neagă că puteţi ajunge „milionar”, dar cum vă veţi privi în ochi prietenii care doar au trecut prin sistem şi au lăsat bani, fără a câştiga nimic, dimpotrivă? Pentru că nu e loc pentru toată lumea. E o idee preconcepută că vei câştiga doar dacă vei intra printre primii. Însă trebuie să ai „obrazul gros”, să nu ai scrupule şi să rezişti. Ştiind, repet, că majoritatea celor aduşi de tine nu vor câştiga nimic. Dimpotrivă, vor pierde timp şi bani. Tot ce vor câştiga va fi, poate… experienţa.

Da, sunt milioane de membri ai acestui club în toată lumea. Dar pun pariu că cei mai fericiţi sunt proprietarii afacerii, alături de câteva mii (în cel mai fericit caz) de lideri.

 

Facebook Comments

174 Comments
 1. Un articol din care reiese frustrarea si ipocrizia autorului. Un articol foarte bun pentru persoanele dependente de zona de confort, foarte ingusta de altfel, care nu vor avea niciodata curajul de a fi antrepenori, de a-si lua viata in maini si a risca pentru un trai mai bun. Nu voi replica fiecare paragraf cu care nu sunt de acord, insa imi voi spune punctul de vedere fata de acest articol. Autorul se promoveaza prin defaimarea unei companii care activeaza pe piata mondiala de peste 12 ani, cu o cifra de afaceri considerabila si milioane de membrii in intreaga lume. Eu sunt membru al acestei “escrocherii piramidale legale”. M-am inscris cu gandul de a face bani, ca majoritatea persoanelor care se inscriu in acest club de calatorii, insa am realizat ca este destul de greu sa faci acest lucru intr-o lume plina de oameni ca autorul nostru. Oameni care judeca si condamna curajul, viziunea, determinarea, optimismul, deschiderea catre noutate. Cu toate acestea, chiar daca nu am reusit sa inregistrez veniturile visate, nu ma simt deloc inselat de aceasta companie. Atat pot, atat fac. Eu sunt raspunzator de acest lucru, nu persoana care mi-a prezentat conceptul, nu directorii companiei, nu alti mambrii si nici macar peroanele cu gandire asemanatoare autorului acestui articol. Daca ne inscriem in astfel de companii si avem pretentia sa facem bani nefacand nimic, atunci noi suntem escrocii. Banii se fac muncind; unii isi folosesc mainile, altii picioarele, altii creierul… fiecare dupa posibilitati. Nu suntem toti la fel, nu putem ajunge toti milionari, insa cu siguranta daca nu incerci si nu risti, nu castigi. In loc sa dam cu noroi in munca altora, mai bine am incerca sa iesim noi din noroiul in care ne aflam, fie ca recunoastem sau nu. Si apropo de mizerie si ipocrizie, pe pagina fb destinatii.eu, care apartine autorului este “imprumutata” una dintre pozele reprezentative ale companiei acuzate de escrocherie. Cine are creier culege informatii si actioneaza in consecinta, cine nu se ia de mana cu autorul nostru si moare sarac si prost, dar mandru ca nu s-a lasat “pacalit”.

  • Stimabile, iti multumersc ca ti-ai rupt din pretiosul tau timp sa citesti tilul si atat…si sa si comentezi! Este dreptul sa iti spui parerea ca om care vine din partea MLM-ului, dar nu stiu la ce companie te referi pentru ca dupa cum vezi autorul nu a dat nume. Nu de alta dar daca se dovedeste ca toti care l-au deranjat sau il vor mai deranja sunt de la aceeasi companie, atunci vorbim deja de hartuire (si nu vrei sa continui…). Ma bucur chiar si ca ai cunostinte in psihologie de ai descoperit ca autorul are frustrari. Dar spre deosebire de tine, autorul chiar are experienta in domeniu si stie cand merita sa isi consume timpul si resursele financiare pentru un business profitabil. Si ca sa nu iti mai rapesc prea mult din timpul pretios (poate ai de convins pe cineva de viziuni optimiste) nici eu si nici autorul de drept al textului nu am vrea sa avem prieteni ca tine sau sa fim abordati de prieteni care fac bani pe spinarea noastra. Acestea fiind spuse, mai roaga si alti prieteni din reteaua ta sa vina si sa comenteze. Nu ne strica niciodata vizualizarile!

   • Perfect de acord. Vina e mereu a celui care da nu a celui care cere. “Daca nu poate mai mult” si nu are capacitatea de a incerca sa convinga si alte persoane sa aruce cu bani pe iluzii, atunci e vina nepriceputului, moralistului sau cum vrei sa-i spui!

   • Stimabile, daca ai si argumenta concret ceea ce spui, in loc sa emiti doar opinii, poate articolul ar fi atins scopul pe care il urmaresti. Nu sunt membru al acestui grup de calatorii, am participat doar la o sesiune de training in care am vazut / ascultat in jur de 1000 de persoane care au avut aceeasi experienta: o vacanta uimitor de frumoasa, pe bani mult mai putini decat oferte existente la companiile de turism din Romania. Ma indoiesc ca iti imaginezi vreo clipa ca un oarecare din America si-a infiintat o structura de mincinosi in Romania ca sa iti strice tie business-ul. Spui ca ai experienta, evident nu ai. Am sa iti dau un exemplu preluat din afirmatiile tale, pe care ti-l si explic: ai aifrmat ca punctele nu se reporteaza ptr anul viitor. Corect ! Te intteb deci, cand iti platesti abonamentul de telefon, iti da vreun operator de telefonie banii inapoi pe ce nu ai consumat in luna respectiva ? Sau ti le reporteaza ptr luna urmatoare ? NU ! Deci stai linistit, este exact acelasi lucru care se intampla in multe cazuri ale unor servicii din Romania. In loc sa vii DOAR cu opinii, vino si cu ARGUMENTE, si atunci o sa iti multumim toti ptr cat esti de destept. Repet, nu sunt membrul acestui club, insa doream sa citesc o opinie pertinenta, argumentata serios, nu opinii. Opinii ca ale tale se gasesc pe Google gramada, argumente si dovezi -ioc. In concluzie ptr cei care citesc acest gen de opinii: Google este un motor de search, nu de research. Informati-va corect inainte de a lua o decizie care nu e bazata pe opinii, ci pe argumente ! Cu stima

    • Si chiar daca ar fi asa cum spui dumneata, luand firul logic, nu ar trebui sa imi spun opinia…Ok, am inteles! :)))). La fel de bine daca tot vrei sa imi umpli site-un cu comentarii, vino cu argumente nu cu opinii, ca e plin internetul de opinii ca a ta!

     • Stimate “scriitor”, in afara de curajul de a configura un blog… și îndrăzneala de a face așa o dezvăluire… ești idot! Dovedit, confirmat… și recidivist…

      Frustrarea se vede de la primele rânduri. Ești atât de limitat încât nu știi nici ce înseamnă “escrocherie”, nu realizezi ca nu poate exista escrocherie legală (prin definiție escrocheria este o infracțiune, deci e ilegală), iar dacă tu nu te vezi in stare sa faci asta, înseamnă ca e ilegal, ca cineva te forțează sa călătorești, sa-ți faci prieteni și sa te pozezi cu ei. Spre surprinderea ta, am văzut oameni care s-au pozat singuri cu acel semn distinctiv “You should Be here”, sau doar cu perechea, dar am văzut și oameni care au plecat singuri in vacanța și au cunoscut acolo o mulțime de oameni ca ei, care iubesc acel gen de locație (nu i-a forțat nimeni sa meargă acolo, ei au ales destinația) și nu am întâlnit nici un membru care sa regrete ca s-a înscris, ca a plătit sau ca a fost in vacanța. Nu te forțează nimeni sa mergi la o prezentare, însă informația e gratis, nu te forțează nimeni sa te înscrii, fiecare ia propria decizie și nu te forțează nimeni sa mergi in vacanța. Ești atât de încuiat încât nu ai înțeles nici măcar de ce pachetele numite Dreamtrips nu au transportul inclus. Nu ai apreciat ca tu, din România, ai același preț și condiții ca și un membru din Australia, SUA sau Africa de Sud. Iar transportul îl cauți tot pe platforma, iar dacă acel pachet îl găsești mai ieftin, îți primesti banii înapoi și mergi totuși vacanța.
      Nu pentru tine m-am obosit și mi-am rupt din timpul prețios, ci pentru cei care vor sa știe. Tu nu vrei. Tu știi deja tot. 😎

     • Va multumesc pentru cuvintele dragi! O sa va fac o destainurie. Aprob aproape toate comentariile voastre pentru a le arata celor care ar putea sa va cada in plasa cu ce fel de oameni ar putea sa aiba de a face. Acestea fiind spuse, continuati! Sunteti pe drumul cel bun, imi faceti treaba mult mai usoara:)))

     • @Bogdan: ”băiatule”, uită-te-n oglindă înainte să adresezi injurii. Vezi-ți de viața ta dacă nu ai nimic concret și de calitate de adăugat. Uite, eu încep acest comentariu prin a scoate în evidența nimicnicia ta, care poate doar să arate cât de mic perfid și ”un nimic” ești. Punct. Asta ca să terminăm cu acest ”hei-rup” blamabil și membrii ascunși ai diferitelor rețele.

      @Paul: Salut apariția articolului, care a fost distribuit pe o mulțime de grupuri și alte domenii din blogosfera românească, ca să își deschidă ochii cât mai mulți.

     • Multumesc Vlad! Faptul ca sunt atat de vehementi in a apara o companie sau alta, arata ca se tem de ceva… doar ei stiu de ce :)))

     • Foarte corect si pertinent articolul. Pe mine nu m-a convins nimeni sa merg acolo si nici nu ma incanta ideea. Doar o mica completare. 2.mai-7 mai . 2017. Kusadasi, Turcia, 2 pers+ copil de 2 ani-all inclusive cu 889 lei. Oferta gasita pe booking. Si tot pe booking apartament in Cracovia pt 4 pers- 2 nopti al platiti 442 lei in vara lui 2016. Asa ca poti gasi oferte mult mai bune cu un mic search!

    • Pai la Orange platesc niste servicii de care beneficiez lunar, aici platesc o taxa doar ca sa am acces la oferte de calatorie “mai bune”!
     Si eu am fost abordat sa ma inscriu in grupul acesta dar eu nu in scopul de a face bani ci de a beneficia de execursii la preturi mult mai bune fata de restul pietei! Din pacate eu nu cred pana nu vad, iar faptul ca ei nu ofera un cont demo pe pagina lor de excursii si singura modalitate sa vezi preturile e sa platesti taxa, in ochii mei lasa de dorit…
     Iar in ceea ce priveste opinia lui visu alexandru care vorbea de creativitate si munca: pune tati mana si fa ceva creativ si muceste pt tine ca sa pleci in vacante, nu pt altii si te dai tot tu rotund ca autorul e un frustrat Care isi face reclama pe spatele altor companii! In orice business ca sa poti sa cumperi sau sa platesti ceva ai nevoie de un demo sau o dovada(cand cumperi o masina o vezi, mergi cu ea/ cand iti iei un apartament il vizitezi il vezi te uiti la el/ cand cumperi o licenta in it, ai un demo version sau trial) culmea doar la fima voastra minune nu poti sa vezi ofertele si sa iti faci o perere pe o comparatie!

     • Dragă Gogu( reprezentativ nume) te Invit să te întâlnești cu mine sau cu orice membru din acest club si vei putea vizualiza orice călătorie dorești precum si prețul ei de pe aplicația pe care o avem.Vei avea astfel posibilitatea să compari toate prețurile călătoriilor din club cu alte oferte de pe orice site de călătorii sau agenție de turism.In același timp, de pe aplicația mea sau a oricărui alt membru activ iți poți achiziționa o călătorie FĂRĂ SĂ FI MEMBRU ÎN CLUB, astfel încât să poți vedea pe viu și în direct ( exact cum era dorința ta) cum funcționează sistemul și cum este într-o călătorie prin club.După ce te întorci din călătorie îți poți da cu părerea și te poți hotărî dacă merită sau nu sa intri in acest club!Este cinstit și onest așa?
      Cu respect Ștefan Badea.

     • Salutare! Am fost și eu abordată pe FB de cineva sa ma înscriu in grup, dar mi-a dat cont demostrativ o săptămâna. Ulterior tot primeam mailuri sa plătesc o taxa , dar am răspuns in engleză ca nu sunt dispusă la achiziționarea vacantelor, și ca acel cont este doar demonstativ. De atunci nu am mai fost deranjata. Mi s-a părut o abordare ok. Oricum, am dorit sa fac o comparație cu vacantele “do It yourself” și aleg întotdeauna aceasta varianta!

    • Pai daca nu gasesti dovezi si argumente de niciun fel in tot universul Google, inseamna ca nu sunt :))) Adica acest sistem de care te interesezi e de cacao.

   • Stimabile, credeam ca un jurnalist se documentează înainte să publice un articol. Stii cum e la tine? E ca si cum ai scrie despre pantofi dar tu nu ai pantofi si nici n-ai văzut sau probat vreo pereche vreodata. Succes in continuare, te invit la mine in piramida sa vezi ce frumos este. Poate faci mai mult trafic asa. Ce zici?

     • Gargara este la tine Paul…..citește postările mele….ne întâlnim sau nu?!?!?….eu deja ți-am spus locul ( tu ai propus sa aleg eu locul)….încă aștept să spui tu ziua și ora….deci?

     • Maestre, inainte sa te precipiti atat de penibil verifica, te rog, raspunsul meu. Ti l-am scris aseara! Dar ti-l rescriu si aici poate naiba reusesti sa-l citesti: “Stefan Badea, ai dreptate! Imi cer scuze, nu am vazut comentariile tale, decat de abia acum. NU am cum sa ajung in Pitesti, vreo sansa sa ajungi tu in Bucuresti? Daca da, imi fac timp fara nici o problema. Si pentru a evita astfel de neintelegeri, te rog de acum scrie-mi direct pe mail: paul.barbu@destinatii.eu sau la telefon. Il ai pe site! Multumesc mult si scuze de deranj!”

  • Ba nene, tu chiar esti autist? Tu intelegi prostiile care iti ies pe tastatura? Cine sa iasa ba din zona de confort? Aia care viseaza cai verzi pe pereti si bani multi stand acasa? Asa iesi tu din zona de confort? Asteptand ca boul sa-ti ploua in gura? Iesi din zona de confort ducandu-te la Registrul Comertului si inregistrand o firma daca tot pretinzi spirit antreprenorial. Faci un plan pe baza de fonduri europene. Te iei de gat cu cel mai mare taur din piata si incerci sa ii faci fata. Asa iesi din zona de confort. Nu prin scheme de cacat unde vii cu bani de acasa in speranta ca o sa castigi ceva la un moment dat. Presimt ca iti merge atat de bine cu “jobul” asta incat nu mai ai timp nici sa respiri. Faci atat de multi bani incat nu mai stii pe ce anume sa-i cheltui, nu? De aia sari de cur in sus ca o pizda mica cand cineva spune ca esti un bou si ca te-au prostit aia in cel mai adevarat mod cu putina. Sa fii tu sanatos cu porcaria ta de job care nu produce nimic decat japca pentru unii mai prost informati.

  • Sincer,chiar Nu va este rusine de propria persoana sa scrieti asemenea tampenii si aberatii?
   Lucrez in turism de 27 de ani,am fost invitata la o prezentare a sistemului elogiat de DVD si n-am avut nevoie decat de 10 minute sa ma prind de mega teapa patentata.Sunteti naiv sau usor retardat?

  • Munca? Pe bune? CE munca faci Tu? Sa ti inscri prieteni in club ca Tu Sa ti iei bani ??? CE usor se pot castiga bani …spalare de bani se numeste !!! Crede ma ca stiu foarte bine ce vorbesc !!!

  • Consider ca nu sunt suficiente date de nicio parte, implicata sau neimplicata, intrucat, din pacate, fiecare dintre acestea comenteaza in baza experientei subiective, emotionale si nu in baza unor informatii reale, palpabile, rationale, analizate la rece.
   Pe de alta parte, din punct de vedere business, orice afacere se supune analizei SWOT si este pretabila sau nu fiecaruia.
   Subiectul principal ar fi marketingul, astfel incat alegerile de credinta ale consumatorului final sunt doua:

   1. Marketingul mass media care este in proportie de 90% mincinos(ca si politica), indiferent ca este vorba de produse sau servicii(ex: colgate albeste dintii, guma iti face gura sa explodeze, cel mai mic pret – frecvent), iar in Romania nu exista legislatie care sa penalizeze reclama mincinoasa;

   2. Marketingul de retea, “din gura in gura” sau de recomandare, este, de foarte multe ori promovat neprofesionist, ci amator intrucat “networkerul” este o profesie, nu o joaca, aspect pe care multi nu-l inteleg. Spre deosebire insa de reclama platita(marketing clasic cu pierdere de minim 50%), munca de net(retea) WORK(asta uita romanii) Marketing este remunerata post realizare si numai daca exista realizarea, asa cum sunt platiti agentii de vanzare, comisionarii etc.

   Intre cele doua alegeri, care este mai rentabila financiar? Pentru tine ca om ma refer… si cand spun “om” ma refer la noi toti, nu la cineva in particular.

   Discutia este ampla si poate fi analizata, fata in fata, pe hartie. Din pacate in 20 ani de munca si antreprenoriat am observat ca discutiile din tara asta se rezuma la “zvonul si raspandacu'” si mai putin la concret, eu fiind mai “neamt” din fire.

   Insa, cu drag, pot fi gasit pe fbk si imi pot face timp pentru acei curiosi care vor sa faca o analiza comparativa a diferentelor dintre angajat, antreprenor clasic, antreprenor in network marketing

   • Foarte bine argumentat. Mă bucur când întâlnesc, chiar și virtual, oameni care, în afară de argumente demonstrează că apreciază gramatica limbii române. Chiar mi-ar face plăcere să avem un dialog odată poate chiar offline. Tiberiu STOIAN, 0746500500. P.S. Pe FB, sunt mai multe persoane cu numele tău.

  • Are dreptate la chestia asta,am fost și eu chemată anul trecut la mizeria asta,este o porcărie și pierdere de timp!In primul rând fac sa sune și sa para altceva,pe mine m-au atras pentru ca m-au făcut sa înțeleg ca e vb de un job de fotograf și marketing,blogger de turism,și când am ajuns acolo mi-am dat seama după ce mi-am pierdut 40 min din viața ca este de fapt un fel de secta!

 2. Sa nu uit! Spune-mi te rog care este poza de la compania pe care o reprezinti pentru a putea da sursa. Asa aflu si eu despre ce companie crezi tu ca a vorbit autorul. Multumesc mult!

 3. Si pe mine m-au contactat cateva cunostinte. Intr-un fel sunt dezamagita gandindu-ma ca isi doreste sa profite de naivitatea mea daca pic in plas, pe alta parte imi e mila de ei la gandul ca au dat niste bani degeaba. Pai de banii astia “donati” ma plimb pe cont propriu. Sa fim seriosi acum! Am citit la vremea aceea despre aceasta “afacere” si am constatat ca varful piramidei se afla pe undeva prin Cipru. Asta daca nu or fi mai multe astfel de “afaceri”, dar cred ca NU, iar acum vorbim de aceeasi… In Cipru se afla un adevarat paradis fiscal, acolo isi spala banii multi escroci. In Romania poate castiga doar cei care reusesc sa pacaleasca mai multi naivi, gen personajul care ti-a comentat mai sus, al carui nume l-am intalnit pe toate forumurile unde se discuta despre asta si peste tot adopta o atitudine agresiva. In momentul in care am primit propunerea, m-am documentat foarte bine. Oricum nu as arunca cu bani pe tampenii. Sunt o persoana cerebrala, asa ca nu voi rupe niciodata de la gura copilului pentru a arunca banii pe niste iluzii. Daca nu ma insel au existat si niste procese, dar din cauza retelei bine gandite, nimeni nu a fost tras la raspundere. Felicitari pentru articol si pentru atitudine!
  P.S. Escrocheria nu e deloc “cea mai noua”…. eu am primit prima propunere in februarie 2016, iar cand am cautat informatii pe internet, am observat caaceasta “oportunitate turistica” exista de mai mult timp.

 4. In alte tari acest MLM a fost interzis. Orice MLM ale carui venituri sunt compuse in cea mai mare parte doar din taxa de membralitate si nu din venituri obtinute ca urmare desfasurarii obiectului de activitate promovat de acest MLM, poate fi pus in ilegalitate!!!

 5. Toate “afacerile” de acest gen au la baza lacomia si prostia. Cica trebuie sa iesi din zona de confort si sa risti pentru un trai mai bun. Asa e. Doar ca de obicei – traiul ala mai bun este al altora.

  • Esti total pe dinafara, iti spune asta o persoana inscrisa in acest club . Mama cu 3 copiii si cu doua afaceri. Chiar trebuie sa iesi din zona de confort daca vrei sa realizezi ceva si sa te opresti sa te uiti in gradina altuia.

   • Sper sa va nearca bine afacerea ca sa aveti de unde baga bani in curul unora care apar într-o locatie ai vorbesc in fata voastră cu o carioca, desenand un joc poramidal fara sa va dati seama😀 cred ca au fost niste catelusi din fostul MBI

  • Corect… a apasa pe acceleratie cand e viteza reglementata doar pentru a risca si a iesi din xona de confort e o gogomanie..

 6. In primul rand tin sa precizez faptul ca tin sa precizez un fapt pe care chiar tin sa il precizez: am citit textul si comentariile. Am si eu cateva comentarii:

  1. Am fost abordat in vara lui 2015 legat de ceva similar. Eu am refuzat, omul nu a fost insistent, everybody happy. Ca in afaceri gen Amway, providerul de produse isi abordeaza pentru marirea retelei proprii toti prietenii, rudele, colegii, cunostintele, devenind in timp un pisalog pe care oamenii il evita, deoarece el considera ca insistenta va da rezultate. De fapt, insistenta doar deranjeaza. Doar unele femei cretine care se viseaza printese pun accent pe insistenta atunci cand spun “nu” de 2-3-4 ori unui pretendent, pe ideea ca vor sa il lase sa mai insiste, ca sa creada ca ea este de mare pret. Chiar si astfel de cretine pierd, pentru ca barbatii cerebrali considera ca nu=nu, nicidecum ca nu=mai baga o fisa. Si uite asa, chiar daca ramane cu vreun pretendent, este probabil vreun gagicar dezinteresat de ceva pe termen lung… dar asta e alta discutie. Ideea este ca insistenta nu aduce decat enervarea celui asupra caruia se insista. Apoi, prejudecata acestuia ca orice interactiune cu pisalogul va duce inevitabil la inca o insistenta, asa ca mai bine il eviti sau iti reduci expunerea, pe cat se poate, la a interactiona cu pisalogul. Strict in chestie, daca cineva vrea sa propuna o astfel de afacere, iar omul tintit refuza sau este cel putin sovaitor, o abordare agresiva gen Visu Alexandru, de luare de guler, racnit ca “o sa mori sarac” si abordarea ca “eu stiu ce e mai bine pentru tine iar tie trebuie sa ti se faca bine cu forta, ca altfel o sa ramai prost pe viata” nu va da roadele dorite, ci alte fructe, ale maniei. Chill.

  2. Schema piramidala este cunoscuta in lumea interlopa drept “schema Ponzi”, dupa cel care a creat-o. Mare om, mare caracter, omul chiar a avut o idee pentru prima data, a stiut ce face, a pus-o in practica atunci cand nimeni nu se astepta la asta (vorba presei de cacat) si a avut de castigat. Schema presupune faptul ca reteaua creat initial de… creator (doh!) trebuie sa se extinda pe acelasi principiu. Adica, fiecare membru al retelei trebuie sa devina cap de retea pentru o retea proprie. Fiecare plata este comisionata, iar comisioanele urca in meta-retea, din ce in ce mai sus si nu se opresc decat la cel care se afla in varf, adica creatorul retelei. Care, logic, nu are cui sa dea mai sus. Chiar daca fiecare comision este la randul lui comisionat, iar la varf ajung valori mici, se castiga din volum.
  Problemele schemei Ponzi stau in faptul ca incepand cu creatorul (si evident, varful) schemei nu se castiga decat atunci cand se mai aduc in retea suficienti oameni care sa acopere cel putin 1 leu peste investitia initiala. Si creatorul are o perioada in care este pe pierdere, pana cand nu i se strange suma. Deci, si el strange din buci intr-o faza primordiala, ca poate nu are noroc si ramane cu o gaura. Dar aceeasi strangere din buci o au fiecare din membrii schemei, pana cand nu apar in piramida, mai jos decat ei, suficienti oameni cat sa isi scoata investitia initiala si apoi sa produca macar 1 leu peste, ca sa fie pe plus. Ce vine dupa aia – este profit.
  The big issue este ca pe masura ce schema creste, numarul de oameni disponibili in afara ei se imputineaza. Mai ales ca lumea este mica, iar numarul cunostintelor care pot fi aduse in schema personala a fiecaruia se poate reduce considerabil, mai ales atunci cand te trezesti ca o persoana pe care vroiai sa o tintesti… culmea! este deja membru in schema altuia. Iar schema Ponzi se sfarseste atunci cand se atinge masa critica. Un termen care marcheaza sfarsitul constructiei piramidei. Cand niciunul dintre membrii piramidei nu mai poate atrage pe altcineva in reteaua sa. Pentru ca nu mai are cunostinte, pentru ca toti oamenii intalniti nu doresc sa se inscrie, pentru ca sunt deja inscrisi sau din cine stie ce alte motive. Piramida este sortita esecului celor de la baza, deoarece mergandu-se pe o piramida globala, la un moment dat se termina populatia globului. Admitand ca toti vom intra in schema cuiva. Ok, super afacere, I’m in! Si ce fac daca sunt ultimul de pe glob care intra in schema? Nu am fizic cum sa imi scot banii, voi avea doar pierdere, pentru ca nu mai am pe cine sa aduc. De unde vine intrebarea: atunci de ce sa intru? Asa ca nu intru. Atunci, eu voi fi tinta tututor cunoscutilor si a persoanelor pe care le intalnesc pe strada, toti dorind sa ma aiba in reteaua lor, pentru a-si reduce cu putin pierderea sau macar pentru a mai adauga un banut in punga cu profit.
  Schema piramidala nu este o afacere de succes decat pentru cei care sunt cat mai aproape de varf posibil. Este o pierdere pentru cei care sunt cat mai aproape de baza posibil. Iar cand se ajunge la masa critica, piramida face implozie. Efectele: varful a disparut deja pentru ca si-a facut suma, cei aproape de varf sunt adevaratii castigatori ai jocului, cei de la mijloc sunt la break even deoarece abia au reusit sa isi scoata investitia initiala iar cei de jos sunt pierzatorii. Banii sunt finiti si clar determinati, iar circuitul lor este limpede: cei de la baza au platit banii care sunt profitul celor de la varf. Daca ar fi vorba despre cash only si banii ar fi marcat, moneda cu moneda, traseul ar putea fi urmarit babeste si am vedea cum cea mai mica moneda platita de ultimul membru al ultimei retele a ajuns la varful piramidei.
  Acesta este motivul pentru care schemele piramidale nu se pot promova initial, pentru ca varful nu are bani, nu si-a scos nici macar investitia initiala, iar apoi prin forta si par ca au o dinamica proprie, isi permit sa faca manifestari ample, deoarece au intrat bani. Varful are deja profit si isi permite sa cheltuiasca pentru largirea retelei, deoarece are de unde. De unde? De la cei care se afla la baza piramidei si asteapta sa ajunga pe plus.
  Ideal este sa pornesti o astfel de piramida, sau sa fii contactat de cel care a creat-o. Cu cat intri mai tarziu, cu atat pierzi sau best case scenario, ajungi sa recuperezi investitia initiala intr-un timp foarte indelungat. Ideea nu este sa intri rapid in toate schemele piramidale de care auzi ca sunt la inceput. Garantarea 90% a castigului vine doar daca o incepi tu sau daca esti contactat de varful piramidei. Restul de 10% este riscul ca piramida sa nu fie un succes, sa fie o constructie foarte mica si sa se sfarseasca repede, caz in care nici varful nu si-a scos macar investitia initiala.

  3. Sa luam aceasta afacere: dai 500$ initial, apoi 50$ pe luna. Intr-un an platesti 50$ x 12 luni = 600$. In primul an platesti 500$ initiali plus 600% cotizatia = 1.100$ Bani cu care te poti duce intr-o vacanta frumusica fara sa fii membru al retelei cuiva. Ok, dar sa admitem faptul ca good things come to those who wait. Incepand cu anul al doilea, platesti doar 600$. Bani cu care te poti duce singur intr-o vacanta ok. Mai pui 200-400$ extra si chiar te duci intr-o vacanta nu doar misto, dar si exotica, intr-o destinatie indepartata. Deci, de ce sa platesti cotizatia ca apoi sa iti platesti o vacanta la pret redus, cata vreme pentru aceiasi bani poti cumpara acelasi lucru din afara schemei?
  Hai sa admitem ca really good things come to those who really wait. Adica, la un moment dat, reteaua ta capata o dinamica proprie, fiecare om adus in retea isi va face reteaua lui si la un moment dat, tu vei incasa investitia initiala, cotizatiile de pana atunci si in fiecare an iti va intra o suma mai mare decat cotizatia initiala, astfel incat vei plati doar 100$ pentru o super-vacanta (nah!) sau chiar nu vei plati nimic (double nah!). Ok, tehnic este posibil. Dar dupa cat timp? 10 ani? Ar fi bine. Poate 15, poate 20. Castigul net ar fi o super vacanta si urmatoarele super-vacante din anii urmatori. Suna interesant, dar riscul de pierdere este imens, iar faptul ca primul castig net va fi dupa 20 de ani de munca in aceasta afacere nu este deloc imbucurator. Sau 15. Sau 10. Sau 5. Asta, daca eu chiar o sa conving pe toti cei care imi ies in cale si voi avea un succes nebun la “convertiri”. Big risk. Nu zic ca nu se intampla, nu zic ca nu sunt oameni carora le-a reusit asta, dar numarul lor este atat de mic, incat nu cred ca o sa ma aflu printre ei. Bine, daca gandesc asa, nu o sa fac nimic in viata, stiu replica. Dar in acelasi timp, nu pot sa ma arunc in toate oportunitatile in care am o sansa la un miliard (nici macar la un milion), pe principiul ca ar trebui sa fac ceva, poate se iveste sansa. Sau nu stii de unde sare iepurele. Eu sunt realist si imi calculez riscurile. Am avut afaceri in care am castigat, afaceri in care am pierdut, apoi am avut nevoie de afaceri in care am castigat doar ca sa imi scot pierderea din afacerile proaste. Interesant este ca am vazut oameni acum 20 de ani, acum 15 ani, acum 10 ani care au inceput afaceri MLM (Amway, Avon, Oriflame…) cu gandul ca in timp vor ajunge macar pe profit. Cineva in 1996, cineva in 2002, cineva in 2006, cineva in 2010, cineva in 2014. Omul din 1996 s-a lasat de mult, omul din 2002 o face doar ca hobby, omul din 2006 este la fel de sarac si este exact in acelasi stadiu, omul din 2011 este exact in acelasi stadiu dar cu sperante, omul din 2014 este plin de sperante. Doi dintre acestia sunt niste pisalogi care au insistat permanent la mine, oameni pe care tocmai din acest motiv, nu vreau sa ii mai vad. Chiar si dupa 1-2 ani de zile, au continuat sa insiste. “Da, dar totusi”.
  Eu sunt pasionat de calatorii. Imi caut vacante singur. Culmea este ca si gasesc. Am invatat sa caut pe cont propriu. Eu sunt in acest domeniu un vanator singuratic care iese out in the cold sa vaneze oferte prin locuri in care majoritatea nu se duce sa caute. Si gasesc hidden gems. Si ma duc in destinatii scumpe la preturi mici. Si fac asta singur. Sa-mi pornesc poate o piramida?! Nu as face, pentru ca de fapt schemele Ponzi sunt penale. Dar as putea sa fac un grup de prieteni cu care sa impartasesc asta. Dar asta am deja. Eu sunt deja cel descris de Visu Alexandru: omul care iese din zona de confort. La botul calului nu va veni niciodata nimic bun. Plec sa il caut. Schema piramidala este de fapt destinata celor care nu vor sa caute, ci raman in zona de confort. Sau vor ca la un moment dat sa stea in zona de confort si sa le vina comisioanele din reteaua creata. A vorbi cu toti prietenii, rudele, colegii si cunostintele nu este a iesi din zona de confort, pentru ca este simplu: primesti nu “nu”, lasi omul in pace daca nu vrei sa te evite pe viitor. Cine a intrat, e bun intrat. Apoi astepti ca cei intrati sa isi faca reteaua lor deoarece tu ti-ai atins masa critica si doar adresezi intrebarea celor pe care ii intalnesti accidental. Asta este o invartire in zona de confort. Fata de animalul salbatic din mine care vaneaza, acesta este un animal domestic care sta in batatura si asteapta sa i se aduca mancare si sa i se faca curat. Fara nicio jignire, o pura comparatie intre lup si caine. Daca as spune tarc, staul sau grajd ar fi peiorativ si mi-ar strica comparatie, iar asta nu vreau. Dar cam asta este ideea dintre cel care vaneaza ca sa calatoreasca si cel care vrea sa ajung ala stadiul de a i se oferi calatoria.
  Parerea mea este ca chiar daca ajungi la acest nivel, descoperi ca puteai face acelasi lucru singur. In 20 de ani super-vacante? Ok, in 20 de ani puteai sa iti ascuti atat de bine simturile, incat sa pleci in aceleasi super-vacante. Tot platind putin. Mai discutam peste 20 de ani, in 2037 sa vedem cine pe unde pleaca. Este ideea mea si mi-o apar, de aceea cred ca eu voi fi cel mai castigat.

  4. Am vazut ca site-ul acesta este deodata greu de accesat. La propriu, nu se incarca, la refreshuri succesive se incarca greu. Vrba lui Jean Constantin in “BD intra in actiune”: “Deranjeaza, draga, deranjeaza!”. Se pare ca a deranjat. Nu cred ca a deranjat cu un material despre vreo plaja misto, sau o destinatie mai misto decat fitele din Mamaia. Cred ca acesta este materialul suparator. Interesant cum deja s-au pus wheels in motion si grupul deranjat a inceput sa actioneze ca retaliere. Asta inseamna ca cele scrise sunt reale, altfel nu ar fi deranjat. Atacul acesta (flood… probabil) nu ar fi fost facut daca articolul era scriua aiurea sau foarte usor de demonatat. Felicitari autorului!

  5. Tot la capitolul felicitari, imi place cum a fost prezentata schema de la concluzii. Le-am citit cu invidie amicala ca nu am scris eu.

  6. Am mai scris la un alt material despre cei care vor sa dea tunuri pe dorinta romanilor de calatorii si de a calatori, care o fi varianta gramatical corecta whatsoever. Asa apar tepele. Nimeni nu da teapa pe ceva ce nu se cere, pentru ca nu are clienti. Nimeni nu da azi tepe pe linguri de lemn, facute dintr-un lemn ieftin, deoarece acum oamenii nu mai cumpara linguri de lemn. More recently, nimeni nu da acum tepe pe geci de piele care sunt de plastic, ca a trecut moda de prin 1995. Acum este o crestere a dorintei romanilor de a calatori. Este un trend. Si-au dat seama ca au stat prea mult pe acasa, ba ca era nevoie de vize greu de obtinut pana in 2001, ba ca nu au avut bani pana prin 2005. Acum nici nu e nevoie de vize pentru Europa si banii sunt. Bine, unii romani nu calatoresc mai departe de Europa si spun ca au fost “peste tot prin lume”, adica in Milano, Viena, Berlin, Paris, Barcelona si Londra… dar asta e alta discutie. Vorbim despre cei care vor mai mult, vor mai departe, vor alta cultura. Sunt la inceput cu cautatul sau chiar nu stiu sa caute (nicio rusine). Ei cad prada unor escroci care dau tunuri in turism si strica imaginea globala a plecarilor in vacanta. Asta e mare pacat. Unde apare multa populatie, apare o cerere mare, apare un concurs al calitatii serviciilor/produselor oferite, dar apar si oportunistii cautatori de a trage tepe. Agentii care vand ieftin super-vacante iar apoi se inchid peste noapte, travel clubs care cer taxe, organizatori de excursii “hai cu mine in Iran” care isi supra-taxeaza companionii de calatorie ca sa mearga gratis (sau ultra-ieftin, daca nu s-a facut grupul… aka “masa critica”). Si cazurile pot continua. Mare pacat ca exista astfel de tepari.

  7. Interesant comentariul lui Visu Alexandru. “Frustrarea si ipocrizia autorului”. Interesant spus, poate ca da, dar sa vedem explicatia. Poate o fi autorul frustrat ca nu pleaca in super-vacante pe bani putini, obtinute ca urmare a aplicarii unei scheme de succes. Probabil. Statea in picioare daca autorul iesea frustrat din schema dupa 1-2-5-10-20 de ani de participare fara sa reporteze un succes si atunci isi vars afrustrarile acumulate in acesti ani. Perfect leggit. Dar autorul nu a intrat in schema, deci nu are cum sa fie frustrat. Nu a cautat o astfel de schema si cu frustrare ca nu a gasit-o a scris laturi. Iar ipocrizia era daca autorul se inscria in schema, dar pentru a beneficia doar el de avantaje spunea tuturor sa nu intre. Doar ca schema functioneaza pe “other people joining in”, deci ipocrizia nu ar sta in picioare aici. Doar daca a-i spune ce buna e schema, dar tu nu intri. Ceea ce din materialul de mai sus nu reiese.
  Despre “oamenii dependenti de zona de confort” – ideea nu sta in picioare pentru ca schema se adreseaza fix celor care vor sa stea in zona de confort, am explicat mai sus. Felicitarile mele sincere oamenilor care vor sa isi faca o afacere proprie, dar asta nu este o afacere. O afacere inseamna sa iesi la propriu din zona de confort si sa cauti clienti straini de grupul tau de cunostinte. A convinge prieteni, rude, colegi si cunostinte nu este o parasire a zonei de confort, ci o intarire a ei, invartindu-te in cautarea de clienti DOAR in zona de confort.
  Autorul nu se promoveaza prin defaimarea cutare si cutare. Autorul scrie la el pe site. Daca dorea sa se promoveze, se ducea la o televiziune care dezbate subiectul unde venea sa atace compania de milioane. Atunci statea in picioare afirmatia ca “se promoveaza prin defaimarea”. Dar daca scrie la el pe site, nu se promoveaza, ci doar scrie la el pe site. Inteleg ca ar fi bine sa nu mai scrie asa ceva, dar acum nu poti induce ideea autorului ca orice scrie la el pe site este o promovare prin mijloace negative, asa ca mai bine sa nu mai scrie asa ceva pe site pentru ca s-ar promova pe sine. Ideea de promovare are alta definitie.
  Apreciez cu onestitate marturisirea lui Visu Alexandru ca este membru in aceasta schema. Unii ar comenta fara sa spuna acest mic detaliu, din dorinta de a li se considera partinitor comentariul. Nu ti-l consider partinitor si apreciez.
  “Oameni ca autorul nostru” sunt oameni care refuza sa se inscrie in schema. Din motivele lor. Stiu ce este si nu vor. Nu stiu ce este si ii sperie ceea ce nu stiu. Sau nu sunt interesati de calatorii. Sau nu vor sa fie inclusi intr-un club doar pentru a calatori, ci vor sa fie pe cont propriu, nu sa se uite in club de fiecare daca cand vor sa isi faca o vacanta, mai ales sa se grabeasca in fiecare an ca sa nu piarda punctele, dupa cum a scris autorul. Sau pur si simplu nu vor. Oamenii decid pentru ei si fac cu banii lor si cu viata lor ce vor ei. Cel care ii judeca esti tu, punandu-le aceste etichete si incercand sa demonstrezi ca daca nu se inscriu in astfel de scheme sunt oameni care “judeca si condamna curajul, viziunea, determinarea, optimismul, deschiderea catre noutate”, iar singura dovada pe care o pot aduce pentru a demonstra ca nu sunt asa este inscrierea in aceasta schema. Lasa oamenii cum sunt ei, mai ales ca si tu poti fi judecat pentru faptul ca nu faci ce vor ei. Din pacate pentur tine, oamenii fac in viata lor si cu banii lor ce vor ei nu ce vrei tu. Live with that.
  Mai apreciez un fapt: nu ai atins veniturile pe care le vizai dar e ok, faci ce poti. Foarte corect asta. Fiecare face ce crede si in ceea ce a ales sa faca – face ce poate. Iese – bine. Nu iese – asta e. Macar are satisfactia ca a facut tot ceea ce a putut. Daca acesta este ceea ce iti doresti, iti urez mult succes, deloc peiorativ. Chiar mult succes si sa atingi veniturile pe care le vizezi, totodata mergand in calatorii frumoase, indepartate, scumpe. Ma bucura faptul ca exista romani care vad dincolo de Mamaia, ma bucura faptul ca exista romani care vad dincolo de Europa. Cum ajung ei sa calatoreasca in Tara de Foc, Namibia sau Tonga, este optiunea lor. Felicitari in avans daca reusesti, impartaseste daca vrei impresii despre calatorie, multumiri pentru dezvaluirea mijlocului prin care ai reusit sa ajungi acolo in ciuda preturilor mari, dar daca optez pentru alta metoda, nu ma jigni si nu deveni agresiv.
  Ideea ca daca ne inscriem si dorim sa facem bani fara sa facem nimic inseamna ca noi suntem escrocii nu sta in picioare. Un escroc face bani pacalind oameni. A pacali, adica a face ceva. Depune si el o munca in conceperea planului, punerea lui in aplicare, forta de convingere, exitul la momentul oportun. Toate acestea chiar necesita un efort. Nimeni nu este escroc dormind acasa. Varful piramidei este escrocul intr-o schema piramidala, iar el a facut ceva. Initial, corect, dar a facut ceva. A conceput-o (ceea ce nu e usor), a promovat-o, a convins oameni, a umblat, a zambit, a produs rezultate initiale ca sa nu ii faca implozie piramida, a construit-o si a avut grija de ea ca de o floare rara pentru ca altfe risca sa piarda. S-a chinuit sa o duca pana la nivelul la care piramida capata o dinamica proprie de atragere de noi membri, independent de actiunile lui si s-a chinuit pana cand a inceput sa fie pe plus, pe un plus consistent din care sa traiasca, pe un plus atat de consistent incat sa isi permita sa inchirieze o sala pentru o prezentare. Asta presupune un efort, sigur intr-un sens negativ, dar escrocul intotdeauna depune un efort. Nimeni nu este escroc nefacand nimic.
  Spre disperarea autorului, si la urmatoarele doua fraze sunt de acord cu tine. Banii se fac muncind. Cu ce poate fiecare.
  A da cu noroi in munca altuia – nu este o exprimare fericita. Asta denota faptul ca iti simti amenintata largirea retelei de oameni care ar citi articolul si nu ar mai dori sa intre. Asta pare scrisa la nervi. Puteai sa scrii ca nu a aratat si partile bune, ca nimic nu este perfect dar uite, sunt oameni care au reusit, este o schema in care tu crezi etc…
  A iesi din noroiul in care ne aflam – iarasi, a ne inscrie in aceasta schema pentru ca doar asa iesim din noroiul in care ne aflam (adica se induce ideea ca ne aflam intr-un noroi) este un silogism nefericit in chestiunea de fata. Unii nu se afla intr-un noroi. Iar chiar daca se afla, exista si alte modalitati de iesire.
  Sarac si prost, dar mandru ca nu s-a lasat pacalit – interesanta abordare, se vede ca toate aceste silogisme care sa ofere o realitate cruda a carei singura iesire este inscrierea intr-o astfel de schema denota faptul ca ai fost la cel putin un seminar de MLM. Neinscrierea in aceasta schema nu face pe nimeni sa fie sarac pentru ca nu obtine profit si prost, pentru ca nu stie sa profite de o oportunitate, iar mandria prosteasca de a nu se lasa “pacalit” nu este vehiculul care te duce in starea de saracie si prostie. Unii intra, altii nu. Dintre cei care nu intra, unii vor considera ca este o pacaleala, altii nu. Abordarea nu este fericita, deoarece ai folosit mult manie in exprimare, iar prezentarea schemei “tunelului” (pentru cunoscatorii tacticilor de marketing), adica orbecai intr-un tunel iar singura iesire la lumina este solutia pe care ti-o ofer eu, eh prezentarea schemei “tunelului” se face intr-un alt mod. Riscul la schema “tunelului” este acela de a-l speria sau de a-l intimida sau anyway, de a-l indeparta pe cel pe care te chinui sa-l convingi ca este intr-un tunel, atat de tare incat el ma iesi prin celalalt capat al tunelului, adica de unde a venit, in loc sa iasa prin capatul pe care il doresti tu. Abordarea unei astfel de tactici de marketing se face cu tact, cu calm, cu intelegere, cu prezentare de rezultate. Din pacate, tu esti cel care arunca cu noroi, dialogheaza nervos si ii face pe cei care ar inclina spre abordarea unui drum similar cu al tau sa se indeparteze. Nu speriati de detaliile autorului, ci de abordarea pe care o ai.

  8. Personal, mi se pare ca arata ca o structura piramidala. Legala sau nu, noi am ajuns prea tarziu nu nu vom reusi sa atragem profit suficient, decat dupa muuuulti ani. Interesanta prezentarea mecanismului de catre autor. Parerea mea este ca nu va sfarsi bine sau va continua ca o ciudatenie in materie de turism, marginala pe piata de profil. Pacat ca apar multe scheme pe domeniul turismului, iar oamenii nemultumiti de agentiile care dau faliment chiar inainte de a pleca ei in vacanta sau ca contribui la o firma MLM ani de zile si nu reusesti sa ajungi gratis in vacanta, sau supra-platesti unui baiat cu “hai cu mine” pe motiv ca in grup ar fi mai ieftin si constati apoi ca puteai sa platesti mai putin pe cont propriu… este pacat ca astfel de scheme arunca romanii in zona de confort a sejurului pe litoralul romanesc la servicii proaste cu preturi mari, pe motiv ca “am incercat si eu altceva, am luat teapa, tot mai bine e la ce stiu” sau “cine m-a pus sa ma duc in alta tara, mai bine ramaneam aici, macar vorbesc limba si nu ma zapacesc in cursul valutar” sau naiba mai stie ce. Adevaratii castigatori ai acestor tepe sunt hotelierii de pe litoralul romanesc, care ofera servicii de joasa calitate la preturi umflate. Dezamagitii, vor reveni in ghearele acestora. Hotelierul roman din Mamaia vrea sa isi ia jeep in octombrie. Hotelierul din alta tara vrea o afacere sustenabila si la anul. Dar, fiecare isi face vacanta unde vrea. Pe banii lui, fiecare face ce vrea.

  • Omule, suntem in 2017. Tu te auzi ce spui? Esti uimitor de ignorant, cel putin in ceea ce priveste acest domeniu, Nu fac network marketing, dar este o varianta excelenta pentru cei care vor sa construiasca un venit suplimentar si eventual sa devinaindependenti financiar dupa o perioada de timp, munca, si instruire.

   • Absolut o tampenie. Ai fost vreodata la o astfel de intalnire cand ti se spune: “haide-ti sa ne ridicam in picioare si sa aplaudam…” sau tot felul de astfel de cretinata-ti.
    Autorul are perfecta dreptate, cei care nu sunt de acord sunt ce-i care n-au pic de rusine fata de cei pe care i-au pacalit sau le e jena sa recunoasca faptul ca au intrat intr-un astfel de rahat.

    • Salve, mai mergi putin pe la scoala inainte de a pune mana pe ceva ce produce cuvinte.
     Succes !!!

  • Uite unul care are timp și își lasă mintea sa alunece liber, iar degetele sa tasteze pe tastatura… Tu chiar crezi ca cineva ți-a citit întregul “comment” ???

   Cât despre informații… eu zic sa-ți faci și tu un blog. Știi atât de multe despre scheme și afaceri încât ma întreb… de unde? Bănuiesc ca tu nu ai “căzut” in vreo capcana de genul celei de mai sus… ca tu le știi pe toate.

   Eu te întreb doar atât: când ai o problema medicală, sa zicem ca ai dureri de cap îngrozitoare și decizi sa mergi la medic, vei caută unul care a terminat medicina și eventual are și vechime in domeniu, sau temei duce sa intrebi un prieten care a dat examen și nu l-a luat sau care a renunțat după primii 2 ani? Sau vei cauta pe net un tratament pentru “dureri de cap îngrozitoare”???

   Cine poate, înțelege ce am vrut sa spun! E plin netul de tipi care scriu mult și bine, fără sa știe nimic despre subiect. De unde știu ca nu știi nimic? Pai de unde sa știi? De pe forumuri? Înțeleg ca din experiența personală nu poți vorbi… ca tu nu ai făcut așa ceva… 😉

   Iar la final, despre investiții cu risc. In orice clipa a vieții noastre ne asumam riscuri. Când te însori, exista riscul ca viitoarea soție sa te lase fără bani, fără casa, sa te otrăvească, sa te omoare in somn sau sa te însele. Când mergi la spital exista riscul sa ieși mai bolnav decât ai intrat, sau chiar sa mori.
   Când începi o afacere in care crezi maxim și te împrumuți 20.000 euro ca sa începi, exista o mulțime de riscuri. Inclusiv sa pierzi banii…

   Cel mai comod e sa stai pe margine sansa spui ca toți care vor sa facă ceva…. o s-o dea in bara. Și apoi sa aplauzi ca au eșuat (deci ai avut dreptate), in loc sa ii ajuți și ei la rândul lor sa te ajute. Da, astfel de oameni înțeleg Multi Level Marketingul… și din aceștia unii au succes. MLM înseamnă sa obții avantaje dintr-o munca de echipa, in care toți se ajuta între ei. Nu ai sef, nu ai subalterni, doar parteneri care te ajuta și parteneri pe care ii ajuți. Tu nu ai cum sa înțelegi gândirea pozitivă. ☺️

   • @cel care se denumeste “Marian Florea”: comentarea ta miroase a postac de la distanta. “Nu sunt implicat, dar este minunat”. Pentru un postac platit, puteai scrie mai bine. Daca asta e, daca esti platit doar la comentariu si nu la calitatea lui.

    @Bogdan: Interesant este cat de deranjati sunteti ca cineva are o alta parere. Dupa cum am scris, dar vad ca superficialitatea va caracterizeaza, cu un asemenea ton nu reusesti sa convingi pe cineva sa se alature retelei tale. Afacerile nu sunt fundatii de binefacere, este logic ca faci o afacere pentri profit. Este logic ca atragerea altuia in reteaua ta este facuta pentru profit. Dar nu poti sa atragi oameni daca le spui cat sunt de prosti ca nu gandesc ca tine.
    Da, mi-am facut timp si chiar imi permit sa am timp. Castig suficient incat sa imi permit sa “imi las mintea sa alunece” sau sa “imi alunece degetele pe tastatura”. Iti doresc sa reusesti cu metoda ta (care difera evident de a mea) si sa ajungi si tu la acest nivel.
    Multumesc de sfatul pentru blog. Am avut, nu m-a mai interesat. Multumesc oricum pentru aprecierea talentului in scris mult pe net.
    Stiu aceste lucruri din mediul de afaceri.
    Nu am “cazut in capcana”… nu este un termen ok daca vrei sa convingi oameni. Spunand chiar tu ca este o capcana. Mia s-a propus si am refuzat. Chiar citeste ce am scris, ca doar repet aici. Dar nu poti da reply cuiva al carui comentariu nu l-ai citit. Am cazut la viata mea in alte capcance, precum majorari de capital in care am ramas actioner minoritar spre minuscul. Dupa ce treci prin asa ceva, a vinde pasta de dinti la Amway si a te duce sa te vezi cu cineva care s-a razgandit si nu mai vrea sa iti cumpere pasta, este parfum. Nu ma intelege gresit, unele produse Amway sunt bune, este doar un exemplu. In speranta ca nu citesti printre randuri, deja te suspectez de asta.
    Ca raspuns la una din intrebarile tale, introdusa ca “te intreb doar atat”: da, ma duc la un medic specialist. Am abonament la o retea privata de clinici. UNeori nu este la standardul pe care il doresc eu si mai merg in alte tari. Chiar si analize simple arata complet altfel. Fac si turism medical.
    Inteleg ce ai vrut sa zici. Dar acesta este doar un articol la care oameni comenteaza. Iar fiecare comenteaza cam ce vrea. Ca tine. Ca mine. Ca oricine. Iti inteleg dorinta de a crea un sentiment de vinovatie celor care comenteaza cum nu iti convine, in speranta ca se vor auto-cenzura pe viitor si nu vor mai comenta, ca sa nu mai vezi tu cand intri pe net comentarii care nu concorda cu parerile tale. Varietatea face lumea sa fie mai frumoasa. Accepta faptul ca altul poate sa aiba o alta parere si totul va fi ok. Dupa ce accepti asta, incepe un dialog deloc apreciativ, dar amical si care poate fi si fructuos. Dar daca spui cuiva ca habar n-are doar pentru ca nu iti impartaseste parerea, nu faci decat sa inchizi puntea dialogului. Respectivul pleaca, nu mai iti da replici si tie ti se pare ca ramanand singur in discutie, ai iesit castigator. Nu cred ca esti la acest nivel minimal. Doar cine crede ca le stie pe toate si nu are nimic de invatat de la nimeni face asta. Dupa cum vezi, nu eu. Repet: acesta nu este un ghid de afaceri,este doar un comentariu pus de cineva pe net. Chill, dude!
    Foarte corect ai scris. Viata este plina de riscuri. Cine nu vrea sa isi asume niciun risc, mai bine nu iese din casa. Asta spun si eu oamenilor care in materie de calatorii – sa nu uitam pe ce site suntem – se sperie de orice destinatie care este in Europa de Vest. Eu recomand Albania, Rep. Moldova, Ucraina, Maroc, Iordania. Sunt oameni care imi spun ca ei nu abordeaza astfel de destinatii deoarece “este periculos”. Si apoi nu pot explica de ce. Pentru ca li se pare ca este un risc major de a fi atacati de talhari sau impuscati intr-un razboi civil cum se vede la tv in Siria, cine stie, poate se extinde… Ti se poate fura masina si in Romania, poti fi impuscat lejer si in Romania, vedem suficiente cazuri la stiri. Le recomand si eu celor care nu vor sa “riste” sa nu iasa din casa, pentru ca pe strada e plin de riscuri.
    Corect, poti investi 20.000E si sa pierzi tot.
    Este comod sa nu faci nimic, sa stai pe margine si sa razi de cel caruia nu ii porneste masina, sa zici “hai-hai, da-i asa” cand o impinge, sa ii spui “ti-am zis eu” daca cheama platforma si apoi sa zici in sinea ta ca “ce bine ca nu mi-am luat masina”. Foarte comod. Dar tot fara masina ramai. Iar a avea masina nu inseamna doar sa te lase motorul in drum. Cu toate astea, chiar si in acest caz, este o chestie de alegere personala. Omul din poveste alege sa nu ia masina, crezand ca o masina doar se strica, nu te poate duce mai repede si mai departe. Alegerea lui. Nu este misiunea pe lumea asta sa il fac mai destept. Am incercat mai demult sa fac oameni mai destepti din niste prosti si au ajuns doar sa ma urasca, pentru ca si-au dat seama ca sunt prosti si s-au simtit agresati. In loc sa ii ajut? Nu este un argument suficient pentru mine. Avantaje din munca de echipa, nu ai sef, nu ai subalterni, doar parteneri… astea da, sunt avantaje. Tu crezi ca eu nu pot intelege gandirea pozitiva. Nu incerc sa te conving de contrariu, pentru ca nici nu te cunosc. Te las sa crezi asta, gandirea mea pozitiva nu are nevoie de validarea unui coleg de comentarii pe net.
    Succes in continuare in afacerea ta. Nu ai de ce sa simti nevoia de a te explica nimanui sau de a combate cand cineva spune altceva decat ceea ce crezi tu. Afacerea ta merge inainte indiferent ce zice un baiat pe net. Lasa oamenii sa aiba parerile lor, ca de asta comenteaza, sa isi spuna parerea. Cum de asta comentezi si tu aici. Personal, nu cred in MLM. Cine crede, succes in ceea ce crede. Cainii latra, caravana merge. Considera-ma pe mine un caine care latra pe langa caravana ta profitabila. A opri caravana ca sa gonesti cainii, sa te intrebi oare de ce latra, sa te justifici de ce te duci din oaza A in oaza B, sa spui ca cine nu participa la caravana ta e un prost, sa spui ca e mai bine sa nu latre niciun caine… nu te ajuta. Just carry on. Sunt sigur ca afacerea pe care (cred ca) ti-o construiesti tu poate sa mearga inainte si daca mie nu mi se pare ca este pentru mine o afacere buna.

  • Domnule Laurențiu, mă înclin. Calitatea argumentației la subiect și bine documentată, este de excepție. Claritatea și modul plăcut de redactare au transformat informațiile transmise într-un mesaj ușor de digerat în special pentru nespecialiști în d’ale turismului. Mi-ar face mare plăcere să vă convoc la o cafea, ocazie cu care să îmi transmiteți opinia dvs. cu privire la o investiție pe care sunt pe cale să o finalizez în domeniul turismului intern. Tiberiu STOIAN, 0746500500

 7. Pingback: Noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc. Luați țeapă sau nu? » SM Live

 8. Lăsând la o parte tot articolul lui Paul care este o jenă scrisă de un om fara principii, chiar așa o fi, Samuel?! Ai date precise despre aceasta companie și știi exact câți clienți are vizavi de câți reprezentanți de business?!

  Dar te-ar surprinde să afli că raportul este în favoarea “călătorilor”, adică a membrilor care NU fac acest business pentru bani ci doar ca sa calatoreasca?!

  • Stimabile, multumesc pentru aprecieri! La cat de virulent esti in discurs nu pot decat sa cred ca esti unul din cei implicati in business. Sfatul meu, gratuit, pentru a avea mai mare succes la vanzari este sa iti pui putin la punct limba romana. Te-ar ajuta sa fi mai credibil cand vinzi un produs, oricare. Acestea fiind spuse, nu pot decat sa nu iti urez succes in demersul tau, daca tine de MLM! Zi cat mai faina! 🙂

   • Nu Paul, sunt doar unul dintre cei care călătoresc cu acest club – și NU, nu fac nici un MLM dacă te interesează. Dar ma calca rau pe sistem sa vad cand habarnamiștii iși dau cu parerea aiurea fara informații și fără bun-simț.

    Întrebare: verifică dacă prietena sau soția ta are vreun parfum sau vreun alt articol cosmetic de la Avon sau Oriflame și în caz afirmativ întreab-o dacă asta înseamnă că încurajează MLM-urile sau dacă a fost o proastă că s-a lăsat țepuită?! Pe bune, sunteți imaturi cu concepțiile-astea… sau ești clar la comanda cuiva.

    • M-am gamdit mult daca sa iti public sau raspund avand in vedere ca imi jignesti familia. Si am hotarat sa te promovez nitel aratand cititorilor ce fel de oameni sunt in aceste cluburi de turism si apoi sa decida singuri daca vor sa isi petreaca vacantele cu voi. Apropo, tu, mihaela si roxana aveti acelasi IP. Mistooo :)))

     • Alexandru D, si cam ce parere ai daca ti-as spune ca mie mi s-a zis chiar de unul dintre liderii acestei “piramide”, ca in Romania 90% fac business iar 10% calatoresc? 🙂 Asta referitor la ceea ce ai spus mai sus, ca raportul este in favoarea calatorilor.

   • Ba, nene… m-ai obosit si pierdut… mai schematic, mai ceva…bref nu se putea? Chiar crezi ca are timp cineva pt toata poliloghia asta? Culmea e ca idreptate, dar ai reusit sa devii mai nesuferit decat astia, facand o prezentare mai lunga decat prezentarea lor, pe care, evident, mu am avut rabdarea s-o ascult nici acum, nici alta data!

 9. Paul, Laurentiu, Samuel, va rog frumos mai documentati-va inainte sa scrieti tot felul de aiureli – sunteti chiar ridicoli cu gândirea asta din anii optzeci, mai treziti-va un pic la realitate, este anul 2017. Mai jos explicatii clare despre cum sta treaba, de la un om care chiar știe ce spune:
  Despre daca MLM /NM este sau nu o piramida:
  https://youtu.be/bO0J2AC5dCY
  Despre cum e corect sa ne documentam:
  https://youtu.be/hxq4NI4J8rI

  • Mihaela, multumim pentru sfaturi.:)) Dar ne place sa fim ridicoli. Suntem ridicoli din cale afara ca preferam sa mergem in vacante pe banii nostri, munciti, fara alte compromisuri. Nu ne intereseaza povestile „de succes” povestite pe youtube de diversi. Pastrati-le pentru voi, intre voi! Eu unul prefer sa imi informez publicul si sa decida singur, mai ales ca imi place sa cred ca am cititori destepti!

   • Salut Paul. Sa stii ca informatiile din acele doua videoclipuri sunt foarte pertinente. Din cate stiu eu, pentru a putea gandi critic in mod corect, e necesar sa verifici ambele variante ale povestii, iar din pacate pentru tine (sper ca nu vei percepe ca fiind ironic la adresa ta, which I’m not) este evident din modul cum vorbesti despre subiectul acesta ca nu ai investigat corect problema pentru a putea emite o “parere” informata. Hai sa spunem ca nimeni nu poate schimba ceea ce crezi tu despre domeniu in general (atentie, nu iau apararea niciunei companii!) pentru ca vad ca vizezi intregul sector de MLM/NM, dar si eu pot sa cred ca gravitatia nu exista iar daca voi pasi in gol, tot voi cadea, indiferent de ce credinte am eu. Cam asa ai scris si tu articolul asta, ai cazut in gol cu el. Problema adevarata e ca propagi informatii gresite si influentezi negativ in timp ce strici imaginea unor entitati bagandu-i pe toti in aceeasi oala. Exista oameni care au avut experiente neplacute din cauza ca au intrat intr-o astfel de afacere? Sigur ca sunt! Insa de cele mai multe ori, experientele neplacute s-au petrecut tot din cauza oamenilor, nu neaparat a afacerii in sine. Daca exista MLM-uri unde ti se cer prea multi bani? Sigur ca sunt! Insa asta nu inseamna ca se petrece o escrocherie. Tragi foarte multe concluzii pripite si refuzi sa analizezi informatii importante care ti-ar oferi o mai mare claritate asupra subiectului. Tipul din video nu putea explica mai bine decat a facut-o. Iti sugerez sa nu mai scrii in mod pompieristic.

   • Nu ma pot abtine. E vb de WV… cu siguranta. Am fost acolo, am auzit de ei prin 2015 ca se dusese maica-mea si m-am dus si eu anul trecut prin niste prieteni dupa doua incercari de convingere esuate. Am ascultat, am analizat. Initial am fost super incantata, ba chiar m-am inscris pe partea de business… si am inceput sa citesc si sa imi pun niste intrebari logice, cel putin din pdv al profesiei: cum luam bani de la oameni fara contracte, si inclus cum ne incasam noi bani fara dovezi etc…. din conexiuni m-am intalnit cu un nene care e printre primii in piramida, mi-a aratat ce venit pasiv face si mi-a explicat in detaliu schema tz. Ideea e ca, din senin, a venit vb de posibilitatea de a te “retrage”, fara sa imi fi zis careva inainte. Ca in 14 zile poti sa iti iei banii de inscriere inapoi, daca nu iti convine. Iar el a zis-o total sigur ca nu se pune problema sa ma retrag. Si am realizat ca sunt cativa in top care efectiv profita de naivitatea unora si au o singura regula: vrei sa faci bani, ii prostesti pe altii si treci de partea noastra… profund dezamagita. Nu mai vb de partea nelegala pe Romania. Am inteles ca anul asta s-ar fi oficializat, dar nu sunt sigura.

  • @postacul definit sub numele de scena “Mihaela Cristea”: nu mai bine te duci tu gratis in excursiile astea de 5*, ultra-all inclusive, 25 de nopti, excursii optionale gratuite, avion, transfer, spa etc… si sa razi de noi prostii care mergem in acelasi lucru platind? Ar tine de spiritul romanesc de a fi mai “dăștept” decat celalalt. Pune poze cu tine – adica omul real din spatele comentariilor, nu “Mihaela Cristea” – in Panama, Mozambic, Cambogia sau Vanuatu si fa-ne invidiosi. Asta ar fi cea mai buna metoda, nu doua linkuri de youtube.

 10. Paul, e un lucru ciudat: se vede ca nu-ti place de acest club de calatorii… dar despre care spui ca are preturi bune si oferte pe masura. Cum vine asta?! E ceva rau sa ai oferte bune?!

  Observ ca singura lui vina e ca vinde niste abonamente de vacante in retea, dar ce ma mira este ca n-ai vrut sa spui despre cine e vorba – de ce oare?! Ti-e frica ca o sa le faci reclama si oamenii vor vrea sa stie mai multe despre ei?!

  Si se mai vede ca protejezi autorul care nu prea are ce-i trebuie in pantaloni de vreme ce sta ascuns ca “dupa fustele mămichii”… sa fie oare fiindca a incercat si el aceasta afacere MLM dar n-a avut rezultate si-atunci, vorba vulpii, strugurii sunt acri?!

  Din experienta stiu ca atunci cand cineva barfeste si vorbeste de rau pe altcineva fara sa aiba curajul de a-i spune pe nume si in fata ce are sa-i reproseze cu-adevărat, e semn ca de fapt cel barfit are realmente valoare… tu n-ai patit la fel?!

  Cred c-ar trebui sa inveti de la tipul asta cum se face o analiza competenta, se vede ca nu-ti prea place obiectivitatea:

  https://youtu.be/nJEM7GcNRo8

  • Roxana, la ce preturi ofera companiile alea pe care le ridicati in slavi nu vrea sa le dau nume pentru a nu-mi dezinforma cititorii. Nu am obiceiul sa imi bat joc de oamenii care ma apreciaza, mai ales ca le pot gasi oferte mai bune numai cu o simpla cautare. Cat despre autor il protejez tocmai pentru ca a facut parte dintr-un MLM, cunoaste sistemul foarte bine, si nu vrea sa mai fie implicat in asa ceva. Ce pot sa iti spun despre el este ca este un om cu o plus valoare foarte mare, cunoscut in industria turismului si apreciat de marii jucatori de pe aceasta piata. Si ca sa iti intorc politetea, cat de ipocrit sa fii sa imi atragi atentia asupra obiectivitatii mele cand tu esti subiectiva? :))). Cum i-am spus si lui, Alex Visu, vorbiti intre voi si comentati cat mai multi, ca apoi sa pot face o lista cu IP-uri sa o public pentru a vedea lumea cu cine sta de vorba. Ba mai mult, de dragul discutiei, vreau sa va cunosc si eu personal pe cat mai multi!

 11. Doamnelor, domnilor, daca am jignit gratuit pe cineva, imi cer scuze! Nu reprezint nicio companie, ci mi-am expus punctul de vedere, simtindu-ma oarecum obligat sa fac asta datorita ipocriziei acestui articol. Fiecare are dreptul la pareri, insa libertatea de exprimare a autorului se termina in momentul in care atinge libertatile cititorului. Si libertatile mele au fost incalcate in momentul in care s-a scris un articol defaimator si partial documentat, menit sa afecteze imaginea unei companii din care fac parte si in care as putea realiza anumite venituri. Deci, nu ma deranjeaza daca blamati compania sau o acuzati de escrocherie, atata timp cat va argumentati in mod profesionist si legal afirmatiile. Altfel sunt numai rautati aruncate in vant pentru a promova o afacere asemanatoare a autorului. De asemenea, va rog sa demonstrati ca eu, Visu Alexandru mai am alte postari pe alte forumuri in care sustin aceasta companie “piramidala”! Nu imi sta in fire sa citesc prea multe forumuri si, cu atat mai mult sa raspund la vreo postare, tocmai pentru a nu intra in polemici cu persoane FRUSTRATE, IPOCRITE, MINCINOASE, AGRESIVE. Si mai subtire cu amenintari d-astea de “blogger” cu ip-uri publicate si alte prostii d-astea, ca mi se rupe p..a. Eu nu am nimic de ascuns si nu ma feresc de nimeni pentru ca nu fac nimic ilegal sau care sa afecteze integritatea fizica sau mentala a cuiva. Si, daca ati citi postarea mea ati intelege ca m-a deranjat IPOCRIZIA si DEZINFORMAREA fata de cititori de care autorul articolului a dat dovada. Putea sa fie vorba despre o companie producatoare de automobile sau un lant de hoteluri. Atata timp cat incerci sa discreditezi prin “adevaruri spuse pe jumate” sau “prezentarea faptelor in mod subiectiv si partial adevarat”, nu esti decat un sarac, cum am mai spus. Cuvantul “sarac” are mai multe sensuri, doamnelor si domnilor, deci va rog sa nu ma mai acuzati de “limbaj agresiv”, ca nu e cazul. Si, pana la urma rolul acestor discutii ar trebui sa fie unul constructiv, in care ne ajutam intre noi cu informatii reale (intamplari traite de noi sau de persoane de incredere) pentru a prospera, pentru a ne feri de adevaratele escrocherii din jurul nostru. O zi buna tuturor, chiar si celor care nu sunt de acord cu mine!

  • Care companie? Nu este precizat nicaieri niciun nume de companie. Dar daca sari ca ars cand cineva zice ceva, probabil ca te simti cu musca pe caciula. Daca reprezinti aici o companie similara care se stie onesta, trebuia sa razi in sinea ta si sa treci cu vederea. Faptul ca te-ai oprit sa comentezi spune multe.

 12. Este vizibil ca toti cei care comentati contra structurii de network marketing nu aveti notiunea vanzarii in direct, indiferent de produs, serviciu etc.
  Va imbatati inca cu apa rece si credeti in reclama clasica de la tv (mass media), desi nu o spuneti asta lasati sa se inteleaga.
  Partea proasta este ca sunteti tineri si sunteti si foarte multi care nu stati deschisi la noi oportunitati, nu vreti sa invatati si nici nu vreti sa va schimbati modul de viata. Preferati sa traiti in mediocritate, frustrati si nemultumiti cu stilul de viata pe care il aveti.
  Oameni buni!
  In viata se fac alegeri! Nu va inteleg frustrarea si nelinistea pe care o aveti vis a vis de cei cateva milioane de oameni din intreaga lume care au ales sa calatoreasca intr- un mod inteligent.
  De ce atacati fara sa experimentati macar odata oferta? Cum poti sa vorbesti de rau de ceva ce tu… voi,….nu ati trait, simtit..
  Cel care ai scris articolul, esti mandru de lucrarea ta si de cateva comentarii la fel de sterse si fara esenta?
  In primul rand faceti o analiza ce inseamna piramida ilegala, dati informatii corecte chiar si daca este vorba de o prezentare, faceti parte din companie, experimentati produsul, beneficiati de toate avantajele pe care compania le ofera, participati la traninguri si invatati cum se dezvolta acest business si pe urma daca gasiti ceva ce nu coincide cu realitatea, adica cu promisiunile, angajamentele pe care compania le-a elaborat aveti tot dreptul de a scrie tot ce doriti. Dar pana la proba contrarie tot ce este in acest material este doar cancan!
  Eu va doresc la toti sa va largiti orizonturile, sa deveniti ceace doriti, sa castigati banii pe care vi-i doriti, sa fiti multumiti cu cine si ce sunteti, cu ce si cu cat aveti si sa lasati in pace pe cei care si-au ales un drum in viata. Nu le mai stati in cale sau daca le stati macar invatati ceva de la ei.

  • Aveti dreptate doamna. Sunt o retea de frustrati, astia de comentam impotriva. Niste mediocri care nu sunt mutumiti de cat castiga si la fel de nemutumiti ca vad lumea ieftin. Autorul, va spun din experienta, este un sarantoc care nu a iesit din Bucuresti in viata lui. V-as dezvalui identitatea lui dar sunt sigur ca l ati vazut deja la tv de multe ori si chiar i-ati ascultat sfaturile. Si el, tot un frustrat :)))

 13. Prea putin ma intereseaza pe mine autorul. Pacat ca decurge la astfel de trucuri ieftine. Dupa prezentarea pe care o faceti dl Paul Barbu, acestui individ ca fiind persoana publica, mare om de afaceri nu are nici- un drept sa defaimeze o companie, … ba mai mult se desconspira singur.
  Un om inteligent nu face asa ceva, indiferent cine este. Greseala fatala fata de tinerii din Romania a comis acest personaj care nu indrazneste sa-si arate fata.
  Tineretul are nevoie de incurajare, stimuli, incredere de sine, dezvoltare personala, bani, libertate, implinire – exact ce aceasta companie de turism ofera.
  Reclama verbala a fost si va ramane cea mai reala reclama din toate timpurile.
  Repet: ce spune individul aici sau pe sticla este CANCAN!
  ps. Raspunsul la intrebarea dv, este DA!
  este mai mult decat un frustrat.
  Din contextul comentariilor reiese ca omul este un greu din indistria turismului din Ro.
  Totul are explicatie……:))

 14. Din decembrie 2016 aceasta “piramida” mi a oferit 5 vacante minunate : 3 in Romania la hotel Alpin (4 stele) cu 150$ / week end , doua persoana, mese incluse, una in Bansko la ski (175$/pers, ski pass inclus, demi-pensiune, hotel St. Ivan Rilski,4 stele) si una in Florenta! Am testat produsul, exista! Aici nu se vand vise, ci se indeplinesc VISE! Traim o realitate zi de zi, intr-o comunitate superba! Si Da, facem si bani din asta! Saptamana de saptamana! Este palpabil, este o afacere minunata, iar mai devreme sau mai tarziu va veti convinge singuri!

  • :))) Doamnă Ana Maria, am găsit oferte MULT mai bune decât acestea și nu fac parte din niciun club.
   Aș da și numele unui site romanesc in care găsiți așa ceva, dar nu cred că e ok să fac asta aici.

  • Victorie! VISUL tuturor era un weekend la Hotel Alpin! Cat am mai dat tarcoale in jurul stabilimentului sperand sa imi permit sa stau si eu candva acolo…Dar acum o sa reusesc. In sfarsit. Sau la Bansko…Doamne cat am visat sa am bani de benzina sa merg pana in Bulgaria…
   Hai, ca Florenta mai intra cat de cat in notiunea de VIS. Care poate fi indeplinit cand au reduceri Wizzair, dar VIS, oricum…
   Acum serios, asta e ideea atragerii noastre in afacere? Weekend la Alpin, la Bansko si o fuga la Florenta? Cu marketing tip indeplinirea VISELOR? Totusi, ultima data cand am verificat nu eram oligofren.

   • Bine punctat :). Au incercat sa ma racoleze si pe mine, cand le-am zis ca mi se par dubioase niste chestii mi-au spus ca nu am viziune si nu vad oportunitatea.
    Procedeul este fix cel expus mai sus, mi-au spus la telefon sa ne intalnim, am intrebat daca e ceva organizat sau ne intalnim la cafea. Mi-au spus ca vom fi 3 oameni, cand ajung acolo… 60-70 de oameni.

    Intai le-am spus ca nu mi se pare normal sa nu vad preturile daca nu sunt logat pe aplicatie, pentru a avea un termen de comparatie. Ca sa iau un exemplu apropiat, la Wizz Air afiseaza pretul cu discount de Wizz Club, macar stii cat platesti. Nu pot sa platesc legat la ochi o suma fara sa stiu ce urmeaza.

    A doua chestie dubioasa e faptul ca, la vremea respectiva, ei nu erau inregistrati in Romania si trebuia sa platesc pe o adresa de Ungaria sau Cipru. Dar cu taxele cum ramane, prietenasi? Acum inteleg ca s-au lansat si in Romania.

    PS: Da, sunt un frustrat inabil. De aia am fost plecat in 6 concedii in afara tarii anul trecut lucrand ca un om normal, fara niciun MLM. Nu la Poiana Brasov, la figuri, in tari mai obscure, gen Islanda… Nu zic asta ca sa ma laud, zic ca sa vada si spalatii pe creier cu textele invatate ca exista si alte cai.

  • @Candidatu Ana Maria: doamna, eu va cred. Ma intereseaza Palau, 10 nopti (dintre care 3 in insula Angaur cu avionul Koror-Angaur inclus), transport inclus, transfer inclus, 4/5*, demipensiune, minim 5 excursii optionale dintre care un zbor cu avionul cursa “scenic view”. La ce pret?
   Inteleg ca 500$ taxa de inscriere + 50$ taxa lunara = 550$ extra charge daca plec luna asta. Adunand acesti bani, la cat se duce scorul final?

  • Cat, doar 150 $?? Vai pomana curata
   http://www.booking.com/hotel/ro/aparthotel-alpin.ro.html?label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMABiAEBmAEgwgEKd2luZG93cyAxMMgBDNgBA-gBAagCAw;sid=de34a4e9d43b5651c2bbc9086e3cf1ee;all_sr_blocks=29699312_96103106_0_1_0;checkin=2017-04-21;checkout=2017-04-23;dest_id=900040727;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;highlighted_blocks=29699312_96103106_0_1_0;hpos=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=3e28be003ede5485b683e79cf3b7ece097fa5e36X2;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
   Plus taxa aia faimoasa de membru. Sa nu-mi zici ca ati fost si 200. Sa fie pretul ala asa mic justificat. Ce inseamna mese incluse? Serios la cat zici ca te-ai plimbat, te bucuri la 2 mese? Ai platit 200 EUR / an sa beneficiezi de 2 mese in plus. Toate vacantele de mai sus fac cateva mii de euro, cazare, transport, bani de buzunar…banuiesc ca iti permiti. Chiar te bucuri la 2 mese de la alpin pentru ca au dus ei 200 de oameni si au avut un deal mai bun? Cati bani suplimentari ati lasat acolo, sunt curios? ALEA SUNT preturile, nu stiu ce vezi asa mare deal.

 15. In mod evident suntem toti diferiti si parerile sunt impartite. In primul rand, MLM-ul nu este o strctura priramidala ilegala sau o schema ‘Ponzi’ cum a fost Caritasul deoarece are la baza un produs care se consuma constant. Promovand aceste produse si dezvoltand o retea, ajungi sa castigi produsul gratuit + bani in functie de implicarea personala.
  Este o teapa sau o poveste frumoasa???
  Poate pentru cei ce au impresia ca se vor imbogatii peste noapte fara un efort constant.
  Din pacate in Romania nu exista educatia necesara pentru acest gen de business, spre deosebire de China spre ex. unde se studiaza network marketing la facultate sau chiar in liceu.
  Genialitatea acestui MLM este produsul, fiind vorba de turism. Practic se adreseaza tuturor indiferent de varsta, ocupatie, pozitie in societate etc. si aici au dat lovitura. Nu vorbim de amway, avon, herbalife etc.. vorbim despre turism. Dezvoltand acest business ajungi sa ai produsul gratuit si sa generezi venituri suplimentare… dar evident trebuie sa te implici si sa muncesti 🙂
  Intradevar exista plusuri si minusuri, dar platforma se imbunatateste constant, deja avantajele ca si membru devin extraordinare iar legat de plusul valoare pe care il poate aduce acest concept… aici vorbim de oameni, bani, dezvoltare personala, vacante la preturi corecte si multe altele.
  In general acest tip de business este indicat oamenilor deschisi, sociabili, care chiar isi doresc mai multi prieteni, bani, experiente etc..

  • Domnule Dinu, daca toti cei care sunt pro-MLM ar fi fost la fel de concisi si vertebrali in a-si expune pozitia, va jur ca m-ati fi convins si pe mine sa cred in produs. Pacata ca nu toti sunt atat de elocventi in a-si argumenta parerea, poate ca asa ar fi inregistrat o rata de succes in randurile celor care au fost ofertati si agasati de toti cei dupa cum dumneavoastra bine spuneti „se vor imbogatiti peste noapte fara un efort constant”. Va multumesc pentru acest comentariu!

   • Te salut Paul -Din ce am citit banuiesc ca siteul iti apartine .Autorul ascuns probabil este o persoana caruia este teama sa nu isi piarda afacerea in domeniul turistic iar de aceea o tii ascunsa ….NIMIC RAU in asta .
    In primul rand ,fiecare are dreptul la o parere …..unora le plac blondele ,altora brunetele ….unii beau ceai dimineata ,altii cafea …..unii mananca sanatos ….altii o tin pe MC Donalds….suntem foarte diferiti ca oameni si alegerile sunt la fel .
    Daca citim despre Iphone parerile celor care consuma produsul Iphone ….probabil nu as mai scrie de pe el in momentul de fata. Este strict decizia fiecaruia ce produs isi doreste si ce produs i se potriveste .
    Acum ….revenind la subiect :
    Cunosc f bine clubul de vacante despre care se vorbeste ……
    -Au un produs fantastic numit “vacante de vis ” unde experienta este total diferita fata de o vacanta cumparata la o agentie de turism …..datorita tratamentului (host si bonusuri)…activitatilor din vacanta respectiva si a comunitatii pozitive si in general pusa pe distractie (daca iti doresti sa iti petreci vacanta singur singurel ,nu te obliga sa stai nimeni cu “grupul de oameni misto”….ma repet “suntem oameni diferiti”
    -Ce nu intelege nimeni este ca “inscrierea” sau “membershipul” il poti folosi ca un procent de aprox 20-50% dintr-o astfel de vacanta iar banii pe care i-ai platit pe membership se pot consuma integral mergand intr-o vacanta de vis .
    Ca o paranteza …”noi nu concuram cu agentiile de turism noi schimbam turismul”
    Daca spre exemplu mergi si platesti la Worldclass”sala fitness” (pachetul cel mai bun cu piscina ,jacuzii,sala si multe altele)1700 euro pe an si nu te duci nici macar o singura data sa te balacesti in apa ……inseamna ca te-au inselat ….sau daca aduci 4 prieteni in sistemul worldclass si abonamentul lunar iti este anulat ….inseamna ca e piramida…..Este un network care aduce mai multi clienti prin recomandarea cunostiintelor .
    Pana aici sper ca s-a inteles ca banii sunt integral ai celui care s-a inscris ca si membru si nu se pierd decat in momentul in care pur si simplu nu iti gasesti o vacanta care sa iti fie pe plac sau pe data dorita (ca fapt divers ,m-am inscris la un an cu aprox de la inscrierea celor care au inceput sa promoveze cel mai puternic in romania ….)iar ca orice afacere la
    inceput sa creeaza o viziune ….iar dovezile erau mai mult in america iar in Europa f putine …..acum in europa sunt f f f multe vacante fata de acum aprox 2 ani si putin cand le numarai pe
    degete.
    -Pentru membershipul platit mai ai acces la o platforma unde ai garantat cel mai mic pret …..ai acces la
    activitati pe care le poti imparti cu non membrii (9la numar) iar preturile chiar sunt muuuult sub tot ceea ce gasesti pe google…..in romania ….ai discounturi la
    restauranta de la 15-50% (bani ce pot fi folositi in vacante ),discounturi la serviciile
    oferite de membrii si produsele acestora in diferite domenii de afaceri dar atuul acestui concept sunt oamenii carora linse potriveste produsul ,entuziasmati,pozitivi,saritori in orice domeniu ,atuul care se numeste COMUNITATEA greu de gasit in alta parte.
    -financiar vorbind : Se plateste o suma de 100 dolari care iti da acces la platforma de bussines care (pasionat IT fiind )este absolut dementiala ca si gestionate ,sistem,viteza ,constructie etc… iar acum poti sa te apuci de treaba (optional …doar daca iti doresti si doar daca simti ca merita incercat.
    Dezavantaje:
    -NU este pentru oricine
    -Nu toata lumea reuseste sa faca bani (nu vin la traininguri,nu se informeaza despre produs corect si il expun gresit,nu au ambitia necesara si prefera sa isi aloce timpul pt altceva si multe altele fix ca in orice afacere unde nu te implici corect,iar marea majoritate foloseste produsul sau raman pt comunitate….
    -Te certi cu iubita /iubitul in vacanta iar produsul din start are greseli 😂😂(caz real -))) )
    Acum despre piramida: Piramida este ilegala ! (Noi suntem deschisi oficial in Ro de pe data de 22 ianuarie 2017 si suntem intr/o crestere chiar de nedescris )
    Piramida este in general un joc de bani unde castiga intr-adevar cel care a fost primul fata de noi care avem un produs ,suntem comisionati la recomandarea produsului,si platim taxe la stat sau (fiindca fiecare are propria afacere)….isi plateste sau nu darile )
    Crede-ma pe cuvant ca daca ai putina ambitie si o dorinta de mai mult (distractie,prieteni noi,dezvoltare personala,abundenta de toate felurile,mai multe vacante etc ) este imposibil sa nu reusesti…..poti chiar sa incepi tarziu si sa fii printre primii cu usurinta 😉
    Apreciez si imi place sa citesc diferite postari ….fiecare are dreptul sa isi expuna parerea dar oamenii inteligenti vor cauta in locuri avizate ,cum ar fi directselling news (am ajuns pe locul 25 fata de locul 65 cand m-am inscris eu pe loc dupa aceste verificari)…..
    Recunosc ….la inceput eram impulsiv ….fiindca imi doream acelasi lucru si pt
    prietenii mei ….imi doream mai mult pt ei ….iar unii imi sunt alaturi ….altii au reusit si ei ….iar altii nu au schimbat nimic la
    viata lor si imi spun multi ca nu sunt fericiti …..Este fiecare pe drumul
    lui si nu este obligat sa aiba acelasi drum ca al meu ,ca al tau Paul sau ca al lui “auotor necunoscut ”
    Keep on ….urmeaza-ti visele …..si chiar iti doresc sa scrii cat mai multe articole fiindca asa mai ascultam pareri si cu bune si cu rele ….EU iti doresc mult succes in continuare dar cu putin mai multa informare ……Bafta multa

 16. Te salut Paul. Fara sa sune a invitatie sau vreo obligatie, am sa-ti las un link, ce are legatura cu ceea ce tu ai postat, dar care, din punctul meu de vedere, pune un pic altfel informatia pe care tu ai primit-o. Fara sa imi imaginez ca urmatoarele minute v-a schimba total parerea pe care acest club ti-a oferit-o, prin membrii sai reprezentanti, ori ca, dupa vizualizarea acestui filmulet il vei contacta pe acel prieten al tau pentru a deveni membru, eu iti las aici viziunea mea despre acest club de calatorii.
  Succes in contiuare!
  https://www.youtube.com/watch?v=1GEal20uDQo&t=9s

  • Stiu : “va schimba total”.
   “Graba strica treaba” si desi am recitit inainte de a posta, abia acum am vazut greseala si mi-o asum! O zi frumoasa!

   • A 3-a oara’i cu noroc?
    “Urmatoarele minute VOR schimba total parerea…”.
    Deja devine ridicol, dar daca nu am functie de editare, incerc pana reusesc! NU?
    Asa e in orice business.
    Actionezi, mai gresesti(chiar public), inveti si incerci sa indrepti.
    Actionezi din nou si s-ar putea inca sa gresesti, dar usor, usor, ajungi la rezultate mai bune. Apoi repeti cu ceea ce ai invatat!
    Conteaza sa nu renunti!
    Trebuie sa ajungi de la “Cum pot sa fac?” la “Pot sa fac!”
    Dar pana acolo, actionezi, mai gresesti…

    • Salut Vlad, scuze ca raspund atat de tarziu! Ai aceeasi abordare ca si Dinu de mai sus, una pe care nu pot decat sa o apreciez. Asa ca imi permit sa iti inaintez o rugaminte, de fapt tie si celor care sunteti in astfel de proiecte. Ganditi-va la mine ca la un om interesat de acest proiect, eu fiind un om cu resurse si reach mare la oameni. Cum m-ati atrage in el. Si mai mult, ma intereseaza sa imi spuneti concret care sunt beneficiile mele. Dar concret! Adica din punct de vedere al ofertelorm dupa ce am fost inregimentat ce preturi au calatoriile? Care sunt marile mele avantaje? cu ce m-ati atrage?

 17. Dupa ce faceti o vacanta prin clubul asta naspa de care spuneti voi va spun eu ca nu mai iesiti o viata din el. Daca nu testati produsul nu mai comentati aiurea !

 18. Dl Paul Barbu, d- voadtra spuneti – citez:
  “Eu unul prefer sa imi informez publicul si sa decida singur, mai ales ca imi place sa cred ca am cititori destepti”
  – Cu siguranta ati pierdut din credibilitate pentru ca argumentele d- voastra sunt lipsite de esenta si mult deviate de la adevar.
  Evident ca cei destepti ne vor urma si vor face parte din acest club fenomenal care ne- a invatat sa calatorim inteligent, a schimbat foarte multe vieti, a adus implinire si libertate financiara.
  Evident ca nu este pentru toata lumea, daca asta va place si doriti sa auziti, …:) decat doar pentru cei care doresc schimbare in viata.
  Nu este greu sa constatam noi cititorii cei ‘destepti’ ca autorul crapa putin de ciuda din cauza scaderii cifrei de afaceri si incearca prin aceasta mizerie sa denigreze o companie prestigioasa cu o crestere continua care ofera cel mai sexy si dorit produs din lume. Niciodata nu am vazut pe cineva alergic la vacante…:) d- voastra DA?
  Va citez: “autorul chiar are experienta in domeniu si stie cand merita sa isi consume timpul si resursele finaciare pentru un business profitabil” ….:))))
  Acestea fiind spuse dl Paul Barbu va indemn sa intrati in frumoasa noastra comunitate, cu viziune si inspiratie pozitiva, sa mergeti in vacantele dorite cu serviciile cele mai inalte si preturile cele mai bune, sa va achizitionati biletele de avion la preturile cele mai mici din piata, sa va luati bilete pentru activitati de asemenea la preturile cele mai avantajoase cu regim VIP, evitand cozile interminabile de la intrari si DA sa fiti primit oriunde va duceti in orice fel de vacanta ca un om de valoare, apreciat, respectat si bagat in seama nu ca un simplu turist anonim.
  Calitatea vietii ne o dam singuri facand alegeri. Cateva milioane de oameni am ales sa calatorim inteligent!
  Cititorii d-voastra inteligeti au dreptul sa aleaga singuri! 🙂

 19. Daca tot iti spui opinia ,de ce nu o spui CORECT? De ce omiti anumite lucruri in articol? Lucruri MAJORE!

 20. Se pleaca de la o premiza falsa in articol : “produsul” il reprezinta calatoriile iar clienti sunt cei care calatoresc . Prin urmare business-ul nu este sa inscrii alte persoane ca reprezentanti de marketing care vor sa inscrie la randul lor alti repi, etc . Ideea centrala este ca prin network marketing clubul sa isi creasca numarul de membrii (cifra de afaceri mai mare, putere de negociere mai mare, etc). Eu as asimila lupta agentiilor de turism traditionale cu acest club de travel cu aceea a taximetristilor cu UBER

 21. Eu am trecut doar sa va spun sa nu va bazati pe mine, prefer sa imi caut vacantele singura, unde vreau, cand vreau, cu cine vrea. Vacanta placuta!

 22. Mda.. Clasica poveste a persoanelor care nu reușesc în acest domeniu dintr un singur motiv. NU I DUCE CAPUL!! (referindu-mă la autor).. Pai cum poți veni tu sa ți dai cu părerea despre ceva ce nu ai încercat? Și dacă ai încercat înseamnă că nu ai reușit ca nu ai putut tu, pt ca sunt sigura ca echipa ti a stat la dispoziție sa te dezvolți sa produci bani sau sa călătoresti.. Uite de asta sunt doua mari categorii de pers, noi care facem bani și vedem lumea la preturi aproape gratis și voi ceilalți care ieșiți la cafele miercuri și vineri în carciuma dintre blocuri ca mai mult nu puteți!! Țineți o tot asa.. Dar nu ne criticați pe noi ca furam (în cazul barbatilor) sau pe femei ca sunt curve ca ne am umplut fb cu poze din toată lumea și vezi doamne în mințile voastre mici a trebuit sa prestam ceva pt vacantele alea ;).. Oamenii ca tine își merita soarta sa lucreze pt companiile altora pt vizele altora pe niste salarii mizerabile în condiții mizerabile… Iar Piramida acest sistem nu este ca dacă te ai fi interesat calumea ai fi observat ca oricând veniturile tale pot fi mult mai mari fata de pers înscrise înaintea ta :)) pe când tu la un simplu birou NICIODATĂ nu o sa ajungi în locul șefului tău și nu vei câștiga NICIODATĂ cât câștiga el.. Hai o zi buna!!

  • In numele celor pe care NU NE DUCE CAPUL, doamna Nina, vă urez succes in toate calatoriile cu „preturi aproape gratis” :)))! Doamna, si ca o infima curiozitate: ati putea fi milionara din aceasta afacere nu-i asa? Ati putea, dar NU VA DUCE CAPUL! :)))

 23. mlm = bullshit!
  Am fost membru la mai multe club-uri de gen. Pentru Romania este praf in ochi. Puterea de cumparare a romanului foarte scazuta, il face sa fie strict, foarte strict, cand vine vorba de tinut banii in alta parte.

 24. “Afacerea” asta este o mare mizerie. Am fost in ea pentru inceput si pe langa faptul ca mi-am pierdut banii, nu am mers nicaieri. M-au aburit ca imi vor da banii inapoi dar nu am vazut niciun sfantz.
  In sfarsit cineva scrie despre aceasta ineptie (multumesc Paul – oarecum ma simt un pic razbunat) si sper din tot sufletul astfel de scheme sa devina ilegale.

  • Paul, imi pare rau sa aud ca esti inca unul din multii oameni care si-au pierdut bani intr-o astfel de afacere. Dar pentru ca ai postat aici pregateste-te sa fii porcait si mai tare de ”oamenii de succes” care au reusit prin aceste scheme! Dupa cum vezi din comentarii, ei sunt si mai multi si chiar sa bucura de acele minunnate vacante, dupa cum replica atat de vehement! Inca o data imi pare rau, mai ales ca nimanui nu-i place sa isi piarda banii si mai mult si sperantele care se duc odata cu o parte din economii!

   • Paul, eu nu voi porcai pe nimeni. Am doar cateva intrebari pentru cei care “si-au pierdut banii si sperantele de milionar” si care considera aceasta afacere “o mare mizerie” sau
    “o escrocherie”:
    Ce ati testat din produsul asta? Ati facut vreo vacanta? Ati incercat sa castigati bani cu el? Ati intrebat daca ati avut nelamuriri? Ati stiut ca va puteti retrage in termen de 2 saptamani si ca va primiti banii inapoi? Ati stiut sa folostiti garantiile? Ati fost membri 1 an si nu ati primit tot ce ati platit inapoi?
    Sunt de parere ca DOAR in cazul in care raspunsul la intrebari este DA, aveti poate dreptul sa denigrati acest MLM!

    P.S. Nu stiu cum de prostii astia de la Lufthansa, KLM, Mariott, Corinthia, Disneyland, etc. nu si-au dat seama pana acum de escrocheriile clubului si si mai tragic, cum naiba iti da Trump Visa pe 10 ani numai pt. simplul fapt ca faci dovada unei vacante cumparate prin club??!

 25. Am făcut si eu parte din acest club exclusivist :))) pana cand am realizat ca imi pierd prietenii si toate cunoștințele, cand am realizat ca știau dinainte ce vreau sa le spun la telefon. Si spre deosebire de cei care isi dau cu parerea pe aici, am facut inclusiv prezentari in cafenele de care aduci aminte, prezentari si deplasări plătite din banii mei. Si ghici ce, n-am mers in niciun “dreamtrip”! Defapt am mers, La un eveniment la Amsterdam, evident, contracost. Aaa… Am uitat sa precizez ca eram o mână de oameni la început. Multi imi spun ca uite unde eram acum daca continuam, însă n-am reusit sa renunț la job stabil pentru o miraj. Fiecare are posibilitatea de a alege, dar sper sa o faca cu putin cap. PS: inca mai fac mișto prietenii de mine: “iti aduci aminte cum l-am băgat pe tata in business? A dat o pensie pentru asta!” :)))

  • Draga Dan, de ce nu ai mers in niciun dreamtrip?…de ce nu spui că nu ai știut sa promovezi conceptul?…de ce nu spui ca poti fi doar membru fără să faci afacere din asta?…de ce l-ai băgat în afacere pe tatăl prietenului tău dacă omul nu vroia sa facă afacere sau să călătorească?
   E foarte bine că ai renunțat!Te felicit!

 26. Am citit ceva …..am fost si eu invitat! nu m au convins! prietenul, mai insistent…n ai ce sa i zici…ca nu poti sa l injuri ca n ai argumente ca e teapa, n ai nici timp sa stai sa i explici ca nu e bine, nu e frumos…nu vrei nici feedback sa i dai…Asa ca, mergi mai departe.

  Ce mi se pare strigator la cer este numarul mare de comm din partea “oamenilor” din club.

  • Foarte multe comentarii agresive din partea membrilor “clubului”. Nu sunt psiholog, dar par a fi reactii de teama…teama ca se strica un business construit pe fundatii fragile. Fundatii care se slabesc pe masura ce oamenii realizeaza ca acest tip de business de bazeaza foarte mult pe atragerea de indivizi naivi, care inca cred ca exista oferte miraculoase, vacante divine cu bani putini…de parca toti cei care activeaza in turism si-au propus sa faca acte de binefacere pentru membrii clubului.

   In acelasi timp, nu pot sa nu remarc faptul ca unii oameni si-ar vinde aproapele pentru cativa bani in plus. Ma bucur in acelasi timp ca n-am primit astfel de oferte pana acum…imi da incredere ca am prieteni ok.

 27. Nu stiu daca este o excrocherie, totul este la limita. Ce nu se leaga dpmdv sunt urmatoarele:
  1. A fost targul international de Turism de la Berlin, se mai organizeaza si in alte tari… acolo sunt toti ZEI in domeniu, ei nu exista.
  2. Serviciile de turism nu au legatura cu produsele cosmetice.
  3. Turismul legal in Romania se practica cu liceenta de turism, asigurare de insolvabilitate, sediu social la mezanin, etajul 1 sau cladire dedicata penteu office. Se emite facura fiscala, se semneaza contract, se platesc taxe si impozite… ei au asa ceva? Cunoaste cineva RO ul lor?
  4. Se prezinta niste premii de la niste “unii” pe care le au primit pana acum. E ca si cand eu “nimeni cu un nume award” dau un premiu site ului destinatii.eu. Nu e ca si cand eu New York Times, Discovery, Travel Magazin sau alt nume greu i am dat un premiu.
  5. Daca iti vand un parfum avon cu 3 lei si iti vand acelasi parfum dar cu gentuta cu 10 lei sunt 2 produse diferite. Asa fac si ei… au preturi mai mari ca booking si ca multi, doar ca iau o cazare, un transfer si un tur de oras. Din el fac un pachet si dau un pret. Clientul final e f greu sa identifice costul individual al serviciilor, daca le cauta separat o sa vada ca sunt mai scumpe. Exceptie fac serviciile de grup, daca se face un mare newsletter si strang grupuri ca au destui abonati. Problema e ca sunt in cealalta parte a globului si sa ajungi acolo costa destul.
  6. Nu ai un contract de turism ca sa fii acoperite in caz de ceva. Exista un format cadru.
  7. O sa existe un moment in care va disparea totul instant si vor avea un cashflow imens. Nu au obligatii contractuale fata de tine, alea care sunt ii acopera.
  8. Cate excursii pe an va faceti? Cat va costa? Din total scadeti taxele pe care le platiti la ei si incercat sa va faceti acelasi tip de vacanta la oa agentie de turism sau in online. Vedeti daca iesiti mai bine.
  9. Cum castigati bani, declarati la anaf, ei declara, platesc cas si altele? Exista un contract de…?
  10. Cei care il promoveaza, au vazut un sediu, un sef, au un contract de munca cu ei… cum sunt reprezentanti? Au un sediu mare, un CEO si altele?
  11. Am vazut ca sunt in grup oameni care se ocupa de promovare, din media, pr, agentii de publicitate… “inscrisi si ei”. Problema e ca ei stiu cu ce se mananca, cred ca isi iau veniturile din alta parte ca nu par asa prosti, fac treaba stiu sa transmita mesajul. Cand o sa pice treaba o sa o dea in penal banuiesc, dar vedem. Ceilalti sunt oameni care viseaza, nu au avut un job serios in viata lor, au impresia ca asa se fac banii…
  12. Cate din prezentarile/ intalnirile alea au la baza un contract intre organizator si locatie?
  13. Pe scurt exista, dar nu exista. Este un site online, cu un suport undeva in lume… poate Cipru ca acolo sunt acoperiti si aici au niste oameni/agentii sateliti care promoveaza. Platiti separat, evident. Dar nu cred ca exista fizic, legal, fiscal, contractual sau cum mai vreti voi in Romania.

 28. Nici o legatura bineinteles intre autorul acestei mizerii si Alin Burcea, patronul de la Paralela 45…

 29. Foarte corect articolul. Speram ca din ce in ce mai putini oameni naivi sa isi ia teapa cu acest World Venture sau Dream Trips, ca sa ii spuna cineva pe nume. Nu stiu cum de in alte tari e interzis si la noi exista. Bleah

  • Oamenii buni, in ultimii 15 ani mai mult de 60% din populația României își ia țepe constant si cu buna știință de la bănci luând credite ipotecare, iar o buna parte dintre ei nu mai pot plăti si se trezesc executați si dați afara din casa constatand cu stupoare ca dupa executare mai au de plata către banca aproape de doua ori suma pe care au luat-o inițial de la bancă.aceste bănci sunt susținute politic si ținute in brațe de către BNR.Sau spre exemplu iei credit de la banca pentru un autoturism care costa 10.000 € ,in 5-6 ani trebuie sa returnezi băncii vreo 15.000€, iar dupa acei 5-6 ani mașina ta va valora cel mult 3-4000 euro, asta in condițiile in care poti plăti rata,ca daca nu o plătești….la revedere mașina, dar banii trebuie sa-i dai….Dupa ce ți-ai luat mașina esti foarte bucuros, da, e o realizare…dar in buzunar bate vântul….si sa vezi ce bagi tu ca MIG-ul munca la servici, nu-ți mai poți înfrunta șefii pt ca îți este frica sa nu cumva sa te dea afara pentru ca ai 2500 RON pe luna rata la apartament si mașina pentru urmatorii 25 ani…..Aoleu, adică aproape toată viata ta sa muncești ca sa plătești( si de multe ori unii nu reușesc) un apartament de 60 mp care,daca-l construiești efectiv pe 60 mp de teren te va costa cel mult 7-8000 de euro!!!! Si tu cu buna știința si mândru de realizarea ta esti sclav la banca pentru următorii 25 ani plătind aproape de trei ori prețul pe care l-ai fi dat daca il luai cu banii jos!!!!Aste sunt țepe adevărate ,oameni buni, care sunt susținute puternic de mai marii noștri cu cravate la gât care apar mereu prin presa!!!
   Clubul acesta propune atât: înscrie-te cu 200 de dolari pe care in secunda 2 îi ai in cont, folosește-i in secunda 3 la o vacanța care poate sa înceapă peste o săptămână, testezi adică produsul, după ce te-ai întors iei o decizie, mi-a plăcut sau nu, oricum clubul nu-ți va lua vacanța înapoi precum banca apartamentul sau mașina!!!!UNDE ESTE ȚEAPA????Nu ți-a plăcut, nu este nicio problemă, poți părăsi clubul fără nicio obligație si cu vacanța deja făcută și plătită de către tine, iar daca ți-a plăcut fi onest si cinstit si promovează cum trebuie acest concept,DAR NU VA MAI EXPUNEȚI PĂRERILE FĂRĂ SĂ ȘTIȚI DESPRE CE ESTE VORBA!!!!!!..
   Oriunde in lumea asta este foarte normal si firesc sa plătești o taxa pentru a fi membru într-un club si pentru a te bucura de serviciile clubului respectiv, de ex. pentru a face parte din clubul de golf al lui Donald Trump trebuie plătită, o taxă de 150.000 $ PE AN….da ați citit bine 150.000$(dolari), pentru a te branșa la gaze si a intra in rândul consumatorilor plătești 3000ron taxa de branșare, o data la doi ani mai plătești 180 RON verificare plus lunar facturile, la curent la fel 2700 RON la branșare, etc, etc, etc, la fel si aici in club, suntem oameni care iubim călătoria si ne bucurăm de niște servicii pentru care plătim!!!!!UNDE ESTE ȚEAPA?????….Eu am intrat de doua luni in club, imediat am achiziționat doua vacante unde am folosit acei 200 de dolari ai mei si abia astept sa plec….UNDE ESTE TEAPA PE CARE AM LUAT-O????…. acei 50 dolari care reprezintă abonamentul????!….asta e teapa,adică 210 RON pe luna pentru niște servicii de turism pe care daca nu-i mai pot plăti nu se întâmpla nimic?!?!?!….doar ca sunt debranșat de la călătorii😀😀😀Dar cei care plătesc 2500 RON pe luna timp de 25 ani la apartament si mașina plătind de 3 ori prețul inițial, cum definesc asta?!?!….MEGAȚEAPĂ, AFACERE, TRAI ÎNDESTULAT?….cum definim asta????SCLAVIE PE VIAȚĂ sau cum????
   Asa că vă rog insistent NU MAI DISCUTAȚI, POSTAȚI despre ceva ce nu cunoașteți și mai grav NU MAI JIGNIȚI ceva sau pe cineva despre care nu sți nimic!!!!
   Cu respect,
   ȘTEFAN BADEA.

   • Bravo Stefan tot respectul ptr tine și ptr cum gândești ..jos pălăria ptr oameni așa destepti ca tine și destul de raționali ..și ptr tine cel care ai scris mă poți contacta și ai gratuit o vacanta din partea mea de testat sa poți vedea diferența 😉va pup oameni buni și frumoși 😉

    • Stefan si Mariana, as vrea eu sa ma intalnesc cu voi sa imi faceti aceste oferte mie? Ce spuneti? Chiar vreau sa vad si eu minunea cu ochii mei? Imi faceti aceasta favoare? Vorbesc cat se poate de serios!

     • Bineînțeles că sunt de acord!Iți mulțumesc pentru încrederea acordată, și eu imi doresc să ne vedem și să încerc să-ți explic si să-ți arăt cum stă treaba.Cum facem să ne vedem?
      Cu respect,
      STEFAN Badea.

     • Bineînțeles că sunt de acord!Iți mulțumesc pentru încrederea acordată, și eu imi doresc să ne vedem și să încerc să-ți explic si să-ți arăt cum stă treaba.Cum facem să ne vedem?
      Cu respect,STEFAN Badea

     • Nu am primi niciun mail de la tine.Astept să-mi spui ziua și ora pentru a ne putea întâlni.Toate cele bune!

    • Mulțumesc Mariana pentru apreciere și sunt convins că ești cel puțin la fel de rațională și realistă.Sper să ne cunoaștem curând, poate chiar la întâlnirea cu Paul pentru că, după cum ai văzut, ne-a facut o invitație amândurora!Toate cele bune.

     • Ne putem vedea la Mansion Pub în Pitești în oricare din serile următoare.Eu am ales locul, te rog să alegi tu ziua și ora.Imi poți scrie și pe mail ( l-am înregistrat la fiecare postare) pentru a putea face și schimb de telefoane, asta dacă iți dorești.Iți mulțumesc!

   • “folosește-i in secunda 3 la o vacanța care poate sa înceapă peste o săptămână, testezi adică produsul, după ce te-ai întors iei o decizie, ”
    Stefan Badea , de unde ai scos-o si pe asta …..nu iti poti folosi punctele obtinute la inscriere decat peste un an , si atunci nu in totalitate!!….Se vede ca nu ai fost pe acolo!
    Daca sunt atat de perfecti, in momentul in care ma razgandesc si doresc sa ma retrag, din motive personale , de ce nu mi se returneaza banii , daca eu nu am folosit nici un produs de la ei ????

 30. “da-ne noua banii tai si dormi linistit, cineva calatoreste pentru tine” :))

 31. Stateam aseara si ma gandeam de ce ar scrie cineva un asemenea articolul cu date inexacte….si fara sa le demonstreze !!! (fiind prima data cand auzeam despre autor…..) …. M-am intrebat : 1. de ce autorul nu denumeste numele clubului ?!? si poate cel mai important……..oare autorul este direct interesat ?…… adica fiind blogger de turism isi castiga existenta din traficul pe care il face…implicit din banii pe care ii primeste din publicitate (directa sau indirecta) ?!? => Cui ar putea face publicitate pozitiva ?!? …..poate celor care activeaza in turismul clasic ?!? Este cumva aautorul co-interesat ?!? POATE SA IMI RASPUNDA CINEVA ?!? PS : Mentionez ca personal nu sunt membru al nici unui club de travel, sau angajat/colaborator/partener al unui agentii de turism….si nici nu traiesc din turism, neavand niciodata nici un venit din aceasta zona

  • Nici autorul si nici publisherul nu au avut nimic de castigat in urma acestui material. In afara de oferte de vacante de tip DIY și de la agentii sau destinatii, nu prestam advertoriale sau ceva de genul asta. Mie (publisherul) mi-a venit ideea sa scriu despre asta dupa ce am fost agasat de cativa reprezentanti ai unor MLM-uri, asa ca am cerut ajutorul unui om care stie mai multe despre domeniu. http://destinatii.eu/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

   • De ce nu putem afla cine este autorul articolului si care este clubul de travel ?!? De ce ati ales sa nu scrieti dumneavoastra un articol propriu…in nume propriu ?!? …. Multi ar fi tentati sa creda ca de fapt acestea sunt ideile dvs, dar va ascundeti in spatele unui autor necunoscut. Daca promovati vacante de tip DYI (in care poate sugerati….”oferta buna la TAROM …puteti cumpara bilete acum si veti economisi bani”) modelul dvs de business presupune si comisionare din partea acestor companii (multi ar lua bani pentru aceasta influentare a publicului…mai ales ca aveti in reach probabil peste 7000 de persoane). Similara intrebare si pentru ofertele promovate pentru agentii (aici ar trebui obligatoriu sa luati bani…ca doar nu le faceti “vanzare” pe gratis….excluzand situatia in care aveti o relatie speciala cu agentia….dar si zicala “frate frate…dar branza e pe bani” ar trebui sa fie valabila). Oricum pentru a nu crea confuzie….puteti numi ai coror MLM-uri sunt acei reprezentanti care v-au agasat ?!? …. Cine este omul care stie mai multe despre domeniu ? Putem afla ?

    • Vazand agresivitatea cu care raspundeti la articol si comentarii, eu unul consider periculoasa furnizarea de nume de persoane. Fara suparare, dar comportamentul vostru inspira teama…iar asta ma duce si mai mult cu gandul la faptul ca afacerea asta se bazeaza pe naivitatea oamenilor.

     • George P …..mentionez ca personal nu sunt membru al nici unui club de travel, sau angajat/colaborator/partener al unui agentii de turism….si nici nu traiesc din turism, neavand niciodata nici un venit din aceasta zona.

      Va asigur ca doar interesul pe acest subiect sta la baza solicitarii perfect rezonabile, interes starnit de acest articol din punctul meu de vedere incomplet si chiar poate tendention sau neadevarat.

      In general, pe orice subiect, sunt foarte riguros la dezimformari. propaganda mincinoasa, fake news…iar in acest caz instinctul imi spune ca ar fi vorba de asa ceva.

    • Diferenta dintre ce scriu eu si balariile promovate de voi e ca la mine se pot verifica ofertele despre care scriu. Sunt scrise cu conditia de noutate. La fel de bune poti suspecta orice publicatie care scrie de preturi mici si alte oferte. Cat despre sursele mele, puteti insista voi si o mie de avocati. Pana nu imi dau ele acceptul nu veti afla cine este. Dar juridic vorbind in cazul asta eu sunt cel culpabil daca se ajunge la ceva, iar pentru asta mi-am asumat deja responsabilitatea cand am publicat materialul. Daca mai ai vreo nelamurire, sunt aici!

 32. Din pdv distributie produse turistice, exista 3 variante la nivel international: gds-urile, wholesaler-ii, turoperatorii. Toti ceilalti actori ai domeniului (companii aeriene, bus, cruise, hotel, etc.) sunt furnziori sau generatori de continut pentru cele 3 optiuni. Atunci cand cineva cumpara un produs al unei agentii/turoperator de turism, aceasta foloseste in spate, “la productie”, diverse surse. Companiile care au dezvoltat servicii de tip MLM in raport cu produsul turistic, sunt in general wholesaler-i (au hoteluri/zboruri… in structura FIT – for individual travellers – la bucata), fara garantii, fara allotmenturi, fara riscuri. O parte dintre acesta, cum e si cazul de fata, face turoperare (en gros) pe anumite vacante, unde, bazandu-se pe un volum mare de potentiali clienti, negociaza direct cu furnizorii de servicii. In felul acesta apar acele super-oferte. Structura MLM ajuta la crearea volumelor. Din pacate, calatorii de pe ramurile de jos, nu vor vedea beneficiile volumului decat dupa multe achizitii la preturi similare sau poate chiar mai mari fata de ofertele altor wholesaler-i sau turoperatori. Pentru cine vrea sa gaseasca vacanta perfecta la pretul minim o solutie mult mai buna e sa isi gaseasca un agent/o agenta de turism care sa stie cu ce se mananca treaba. Si tehnic si financiar. Iar cei care doresc sa foloseasca serviciile companiilor MLM trebuie sa fie atenti daca achizitioneaza un produs de turoperare sau unul de wholesaler. La al doilea, esti in aer la overbooking.
  Mult succes tuturor!

 33. Buna ziua,
  Nu prea imi dau seama ce vrei da transmiti cititorilor tai, dar un lucru este destul de clar. Informatia este destul de incompleta. Banuiesc ca multi dintre noi facem parte dintr-un club, fie de golf, gimnastica, auto, etc. Platim abonamente lunare pentru a beneficia de serviciile lor, corect? Exact asta se intampla in clubul de vacante Dreamtrips, doar ca banii din abonamentul lunar ii poti cheltui pe vacante. Apoi garantiile clubului, daca ai gasit mai ieftin felicitari, tocmai ai plecat in vacanta respectiva gratis. Rezervarile de zboruri au garantii si ele, plus asigurarea de zbor care se ridica la o cifra cu sase numere, te poti ruga sa cada avionul 😄. Pe de alta parte roaga-ti prietenul sa va intalniti pentru a face cateva comparatii la preturile pe hoteluri, care de altfel au si acestea garantii. Astea sunt doar cateva exemple din beneficiile pe care le poti avea in aceasta teapa legala. Business-ul este optional, nimeni nu este obligat sa plateasca o suta de dolari pentru a avea un plan B sa zicem, pentru o potentiala crestere a veniturilor. Pentru a intelege cum functioneaza este mai greu. Vanzarea directa nu este usoara, indiferent de produs sau serviciu, totul este doar sa fi dispus da inveti, sa-i dedici un timp pana incepi sa obtii rezultate. De ce este o teapa? Sloganul vrem o tara ca afara, hehe, este cale lunga, afara pentru a avea oportunitatea sa lucrezi ca agent comercial in vanzare directa trebuie sa-ti platesti singur cheltuielile,( un fel de PFA), si esti platit din comision, adica din ce vinzi, daca vinzi. Dragilor, orice business exista datorita unei vanzari. Vacante placute! Peace.

  • Nu cred ca mai exista si alti_____ care fac parte dintr un club care nu exista. Este doar un website online care in RO nu exista si nici in alta parte. Este undeva bine ascuns. De Trump a auzit tot globul, nu am auzit de acel club al lui dar nu cred ca nu poate exista…este normal la nivelul lui. Dar cand zici de http://www.mariuca.com ca e un club… iti zic ca esti penibil si iti recomand sa te apuci de ceva serios in viata. Va pacalesc cativa oameni de comunicare sau din agentii media bine pregatiti si platiti pe alte cai si voi credeti tot ce spun aia. Pt. asta au fost scoliti si au experienta. Daca tu platesti pe un abonament la o revista auto, la un spa sau ce mai vrei tu 200 eur si langa le gasesti mai ieftin este problema ta. Poti sa nu dai 200 eur si sa le iei de pe booking, kayak, trivago, expedia si altele consacrate. Evident vor avea un comision cand iti iei camera, dar nu ti vor lua 200 eur doar ca sa intri la ei pe site. Mai ganditi si voi daca vreti sa sipravietuiti decent in tara asta a noastra care ne jepcareste la fiecare pas. Are si avantajele lui acest club. Pana se va inchide subit… Poti sa combini, e plin de moldovence bune care la viata lor au realizat niste tuns, vopsit, facut unghiute pe la saloane, mai sunt multi papitoi care strang un an pt. O vacanta in Grecia, baietasii cu bani care isi permit oricum sa se plimbe dar aici mai gasesc niste gagicute si tot asa. Daca faci parte din categoria care isi face o vacanta/an nu e de tine.. Daca esti o “ea” singura, ajunsa la o varsta inainte e ce trebuie! Daca ia bani si vrei sa f…. iar e ce trebuie :).

  • Ai zis ceva de asigurari, cine face asigurarile ca ei nu au cum. Au un furnizor in domeniu, mondial, axxa, cityinsurance + altii. Aia cu 6 zerouri. Tot gigelinsurance, ca cu aia care i au premiat gigelawards:)). E ca si cand as scrie eu pe http://www.gigel.ro ca maine o sa fie cutremur de 100 de grade. Ganditi bai oamenilor si voi. Verificati sursele, cine ofera premiile alea, cine sunt aia, cine ofera serviciile, cine ofera asigurarea, cat de reali sunt si tot asa. Pe urma va mirati de ce avem o presa de kkt… pt ca dati share la orice site care scrie ce vreti sa auziti si pare waw.

  • Vinzi = Contract cadru impus de ministerul turismului = factura fiscala = taxe la stat = licenta de turism = asigurare de insolvabilitate. Le ai ca sa zici ca vrei sa vinzi? Multe de care sigur n-ai auzit daca vrei sa vinzi servici de la cineva care nu exista. Vrem o tara ca afara dar facem evaziune, incasam venituri pe care nu le declaram..etc. Turismul nu se vinde de niste maimutoi care vad pentru prima oara un PPT si se cred cunoscatori. Nici nu stiti sa cititi preturile alea, nu stiti sa cititi daca taxa locala este inclusa, nu stiti sa citit daca un bilet de avion are bagaj inclus sau nu, nu stiti sa cititi daca are escala sau “popas“. Romanul se pricepe la toate, inclusiv la turism mai noi si la business in turism. A descoperit America, cu 200 EUR ai acces la ce nu-si permit altii cu 10.000 EUR :)). Vrabia Mihai Viteazu!

   • “Unul din turism” ziceai ca ai prieteni in sistem.. imi poti facilita o intalnire cu unul sau doi sa stau si eu de vorba legat de ofertele lor? Multumesc mult!

    • Din pacate nu. Sunt oameni seriosi si s-au inscris doar de gura `prietenului` care recomanda. Suma ceruta pentru club era nesemnficativa pt. ei si nu au avut nici o problema sa o plateasa. Dupa mi-au dat contul sa le zic daca sunt asa tari ofertele si…culmea, nu erau :)). Doar pachetele alea de grup, pe celelalte continente, la care trebuia sa mai platesti cateva mii de euro doar ca sa ajungi acolo. Oricum si acolo tot la o masa te bucurai.
     Dar poti merge la o intalnire de a lor, doar ca sunt asa de indoctrinati incat imi e ca se lasa cu bataie:)). Unu n-ar recunoaste ca e penibil ca a crezut in asa ceva si se afunda tot mai mult :D. Am fost si eu la 2-3 intalniri de jena celor care m-au rugat. Erau curiosi care-i treaba, m-am facut ca nu stiu despre ce e vorba…plus ca sunt curios de ce este in piata. Pareau oameni normali si seriosi unii dintre ei. M-am mirat cum de sunt acolo si promoveaza asa ceva.

   • Cand cumperi de pe booking.com sau hotels.com sau expedia sau, sau etc etc etc Sau direct de pe site-ul hotelului, sau cand cumperi bilet de avion de pe britishairways.com ce contract închei si ce taxe plătești statului român?????te ascult draga “unul din turism”…..

 34. Felicitari Paul.
  Sunt uimita de comentariile de aici ale oamenilor spalati de creier.
  Chestiile de genul acesta sunt doar indoctrinari si praf in ochi.
  Sunt satula de cati “agatatori” exista din toate felurile si numele acestor companii.
  Am crezut ca la un moment dat romanul se va trezi si ca decide sa nu mai faca “curul mare” celor din varful piramidelor.
  Si culmea, cand ii auzi “nu e piramida”, “nu e cum stii”. Fereasca.
  La inceputurile clubului de calatorii culmea, am mers la o prezentare sa vad indibitocirea, cand erau cica doar vreo 100 oameni in club.
  Si ghici ce, le am adresat 2-3 intrebarile ce stau la bazele acestui principiu si ghici, n-au stiut sa raspunda, nu stiau cu ce se mananca si mai exact au schimbat subiectul ca nu cumva sa trezesc restul multimii.
  Felicitari celor ce isi fac vacante ce si le pot face si singuri la aceste preturi.
  Mai exact toata incantarea tine de faptul ca e mult tineret cu speranta desarta si se formeaza grupuri de distractie. Asta e singurul lucru dragut, cunosti oameni si ai cu cine sa petreci.
  In rest, nimic nou in sistem, niciun milionar peste noapte, oameni ce pretind averi dar ei nu exista, o firma mama care face banii pe asa ceva si in fond felicitari celui cu ideea ca traieste bine acum😂.
  Dar, dragi romani, mai bine ganditi si faceti ceva pentru voi decat sa imbogatiti prosteste pe altii.
  Am oameni care au fost in sistem si stiu tot ce tine de el, s au retras caci si-au dat seama.
  Mai departe, normal, fiecare este liber sa faca ce vrea. Dar este trist ca inca sunteti mintiti.
  Iar mai departe pentru cei ce detin un IQ prea mic ( fara dorinta sa jignesc pe nimeni), comentariile de prisos @ adresa celor spuse de mine va arata doar indoctrinarea, deci, le faceti degeaba.
  Trezirea, ganditi pentru voi, nu pentru curul altuia.

 35. De acord, singurul lucru bun la acest club e ca apartii unei gasti – cu care, daca nu esti prea urat sau prea prost – poti sa fii acceptat ca sa calatoresti cu ei. Pe banii tai, evident, dar in conditiile lor. Stiu oameni din varful
  Piramidei care fac bani, dar stiu si mult mai multi amarati care se roaga de unul si de altul sa se inscrie. Din ei, multi au renuntat, ca nu le mai convine sa dea suta de euro pe luna si sa mearga in octombrie in thassos, intr-o marti, cu voucher de 10 euro ptr un cocktail – asa cum ‘generoasele oferte’ promit. :)) Cred sincer ca in max 1 an ca dispare din ro, asa cum s-a inmultit, asa se va si duce la fund. Citatele motivationale care le pun membri acestui grup pe fb sunt de-a dreptul caterinca si spalare pe creier. :)))

 36. Vad ca apar iar in prim plan, astia mici de la WV. E si pacat sa nu mergi la o astfel de prezentare. Nu costa nimic si ai circul asigurat. Poti sa-ti iei si popcorn cu tine. Daca le pui cateva intrebari pertinente, vei deveni un “paria”, dar se merita de dragul circului.

 37. Am participat la o întâlnire, nu am fost convins, excursiile sunt de maxim 4 zile sau ceva de genul.Transportul ți l asiguri singur singurel,cazarea se face la hoteluri de 4-5 stele,ai tratament de vip (nu ma omor după asa ceva)dacă nu găsești transport la preț bun,nu merită. Nu e escrocherie, dar nici vacante ieftine în locuri scumpe.Sa mergi în Thailanda doar pt 4 zile nu merită, în NY pt 3 zile sau alta destinație departata. De exemplu în Amsterdam prin iunie costa undeva la 450 € cazare cu mic dejun cred la un hotel de 4 stele ptr 3 zile fără transport. Transportul era 300 € cu Tarom cel mai ieftin,concluziile le trageți singuri.

 38. Sa ne intelegem, momentan consider ca nu este o teapa. Inca nu a fugit nimeni cu banii, este la limita legalitatii de a vinde servicii turistice in Romania. Cei inscrisi beneficiaza de serviciile platite. Club ul lui Trump si Clubul nimanui sunt 2 lucruri diferite. Nu au un sediu, un birou, nimic oficial si public vazut de ochiul omului de rand din Romania.
  Ce poti cumpara de la ei la preturi competitive sunt pachetele de grup sau pachete turistice unde mai baga ei un tur de oras cu sampanie la final. 80% dintre preturile pe bilete de avion si cazari individuale sunt mai mari ca pe online. Mai mari ca la agentiile de turism si nu numai. Doar ca agentiilor de turism nu le dai 200 eur/an sau cat e taxa si isi pun ele un comision. As vrea sa vad si eu cat costa un bilet de avion la ei? Alegeti ruta si postati tariful, orarul de zbor, nr. Zborului. Cat costa o cazare in Grecia in sezon pe o insula.. Exemplu Thassos si dupa cat costa in online. Imi pune cineva un exemplu? Hotel x,2 adulti, perioada, tip camera? Mai e ceva, camerele hotelurilor au o singura denumire, cea de pe website ul oficial al hotelului. Daca eu cand o rezerv pe un site, mlm sau booking ei o numesc camera VIP… acea camera nu exista in structura oficiala a hotelului. Este o camera, solicitata de furnizor unde mai adauga o sampanie la sosire si ii zic camera VIP. Sampanie pe care o includ in tariful camerei.

  • Draga “unul din turism”, despre clubul lui Trump sunt absolut convins că ai auzit prima data in viața ta citind postarea mea, pentru tine, cât și pentru mine este ceva unde nu o sa ajungem niciodată.Ce poți sa-mi spui despre acest club de golf exclusivist în afară de ce am informat eu cu taxa?Ce poți să-mi spui despre ce se oferă în clubul lui Trump de 150.000$ pe an?…ai acces la aceste informații?…dacă raspunsul tău este da, atunci informațiile le ai de la un membru!!!Despre clubul “nimănui” adică al celor peste 1.500.000 de membrii află următoarele: este cel mai mare club de turism la ora actuală din lume,lucru certificat prin WORLD TRAVEL AWARDS, care este cel mai mare premiu din industria turismului, echivalentul Oscarului în film, premiu primit în fiecare din acești ani:, 2012,2013, 2014,2015,2016…urmează și în 2017😀,agenția de turism care deservește acest club a primit de asemenea același premiu, ca fiind cea mai mare agenție de turism online din lume,iar Ernst&young (top 3 mondial companii audit) l-au declarat pe fondatorul acestui concept ca fiind Antreprenorul anului în SUA in 2010. Avem un prieten foarte loial și cinstit😀 pe care îl cheamă google și care te va ajuta să verifici aceste informații pe care ți le-am scris eu.Pe cine să cred eu, care sunt un necunoscător? Pe “unul din turism”, pe “Jiji”, pe “mariaionescu” sau pe Ernst&Young, companie de Audit în top 3 mondial și pe WORLD TRAVEL AWARDS????
   Mai află și faptul că da, agenția care deservește acest club, are sediu deschis de curând și în București,tu ai spus că nu are( de ce scri fără să ști?), mai află că acest club s-a lansat oficial în România în prezența ministrului turismului, mai află și că acest club pregătește peste 200 de vacante numai în România,mai află și că in ultimele 18 luni, în România au sosit peste 7000 de turiști străini prin intermediul acestui club, mai află și faptul că eu ca membru sunt foarte bucuros dacă o rezervare la hotel sau bilet de avion achiziționate prin intermediul aplicației de membru se vor ieftini sau le voi găsi eu mai ieftine pe orice fel de site de turism sau agentie de turism,din momentul in care le-am cumpărat și pâna in momentul in care am intrat in hotel sau am urcat in avion VOI PRIMI IN CONTUL MEU DIFERENTA DE BANI, adică de la cât am plătit inițial până la cât s-a ieftinit….
   Eu ți-am dat câteva detalii despre clubul lui nimeni….astept să-mi dai si tu câteva detalii despre clubul lui Trump, dragă “Unul din turism”….Cu respect, Ștefan Badea.

   • Am scris un comment dar nu cred ca s-a postat, picase net-ul. Tu te auzi ce spui, sper sa nu esti prost doar incerci sa ma prostesti. World travel awards = mor de ras. E ca si cand mi-ai zice ca GIGI CAR a fost premiata de COSTEL BEST CAR IN THE WORLD si toata industria de turism viseaza la premiul COSTEL BEST CAR IN THE WORLD. Bine ei au gasit un cuvant cheie liber, mult mai potrivit pt. google nu cu Coste cu World Travel Awards. Da-mi 4-5 surse cerficate, oficiale la nivel global in care se certifica bazaconiile de mai sus.
    Uite cine invarte industria de turism in lume:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_top_earning_travel_companies
    Standurile de aici costa 100.000 EUR doar ca sale construiasca. Nu este loc de DT si Wold Travel Awards …ca nu exista. Nu e loc, n-au bani, ei trebuie sa mearga pe burta ca sa nu-i gaseasca nimeni cand inchid robinetul si fug cu “casa“. FNI, Caritas Style! :)).
    Ii regasesti pe toti la cel mai mare targ de turism din lume:
    http://www.itb-berlin.de/en/
    Poti merge sa-i vezi pe cei care misca aceasta industri si nu aduc oameni in Romania ca nu au de ce. Aici nu sunt suficienti bani pt ei. Aduc astia de la DT ca au gasit destui sa le creada povestile necertificate.
    Tu imi vorbesti de sarantocii de la Dreamtrips, pe bune minitit poporul cu slide-uri ppt si un website la care platesti sa ai acces la cele mai proaste oferte.
    Ai AMEX in lume, Carlson W., BCD, BOOKING, ORBIZ, Expedia care nu se bucura la piata din Romania pentru ca suntem prea mici pt. ei…NU EXISTAM. Pt. o parte din ei existam dar slabut. Travel-ul nu inseamna vacante de la angajati cu minimul pe economie, inseamna corporate, events, MICE in special.
    https://www.complaintsboard.com/complaints/worldventures-worldventures-founders-not-recognized-by-ernst-young-c750754.html
    ERNST & Young nu a avut in viata lui o legatura oficiala cu acest faimos sistem de rezervari. Nu exista la ei pe website, nu exista nicaieri pe un site oficial.
    Ai Lonleyplanet, Tripadvisor si nu exista nici acolo nici acolo. N-au nici un premiu de la ei nimic…serios. Tu imi vorbesti de world travel awards :)))).
    Primesti banii inapoi, e ca aia la Altex. Daca gasesti un TV cu 50 lei mai ieftin te duci sa le ceri 50 ron? NU, dar cati verifica preturile… foarte putini. Da-mi mie niste preturi si-ti dau eu mai ieftin. Dar la cazari individualte sau bilete de avion. Nu pachete la care mai pun ei o cireasa in varf si nu ai cum sa gasesti ceva similar. Ca e albastru, nu rosu deci e diferit. Nu este un domeniu pt. toata lumea, este ceva dinamic, chiar trebuie sa te pricepi.
    Unde are sediul in Bucuresti? Da-mi si mie RO-ul…nr. liceentei de turism si al asigurarii obligatorii de insolvabilitate. Le ai? Trebuie sa fie publice pe website-ul ministrului de turism, a…nu sunt? Iar imi vorbesti de ilegalitati in ROmania. Serios, esti pistol cu apa pentru cei care cred in stilul vostru de comunicare. Noi astia care platim taxe si impozite, dezvoltam business pe piata locala nu ne agatam asa usor ;). Ne chinuim ca nu ne este usor dar supravietuim. Golf nu jucam in cluburile lui Trump jucam aici la vecini, la Blacksearama, Thraciancliffs, Lighthouse. Iti recomand sa recitesti ce am scris inainte sa-mi ceri detalii despre clubul lui Trump. Nu am de unde sa-ti dau, iti pot da despre cele de mai sus daca chiar vrei.

     • Ca sa intelegi ca stiu despre ce vorbesc, am fost la intalnirile voastre. Am acces in sistemul dreamtrips, am acces la sistemele globale de rezervari ale agentiilor de turism si la voi e mai scump!!! Folositi aceeasi furnizori globali pentru ca altii nu exista. Plus taxa respectiva, daca o agentie iti da mai scump…iti da ca isi pune ea comision, nu ca nu are mai ieftin ca acolo. Statul iti ia 50% din venituri in Romania, normal ca au comision. Am comparat preturi ca am prieteni care au cont la acel website si nu stiu ce vedeti asa ieftin. Cand incepeti sa le puneti pe foaie se aduna destul. Avand o baza de date de platitori care nu judeca, cei de acolo fac un deal cu un hotel dintr-o tara, dau mass newsletter si promoveaza cat pot acel eveniment, sa-i zic. Normal ca au pret bun, ca duc 200 de oameni si va dau o sampanie si un parizer. Nu au inventat roata. In afara de aceste deal-uri folosesc aceeasi furnizori ca agentiile de turism, nimic nou.

    • Iți dau o oferta a clubului pe care am achiziționat-o eu si te rog să-mi faci si tu pe același pachet o oferta, da?
     Simontornya, Ungaria,30 iun-03 Iulie 2017,3 nopți, hotel Fried Castle,este o excursie cu specific culinar, 3 mic-dejunuri, 3 cine dintre care una este cu petrecere tradițional ungureasca cu băutura și mâncare la liber începând de la 17.00 pentru care am plătit 132$ (dolari)= 560 RON pentru 2 persoane, excursie in care suntem aproximativ 30 membrii ai clubului; aceeași perioada, la același hotel pe booking de exemplu costa 921 RON doar cu mic dejun!!!!si este la oferta specială si nu se poate anula după ce ai rezervat-o,sau o anulezi dar banii se trag din cont…..și tu spuneai că avem o șampanie și un parizer…..!!!

     • Maestre, de dragul de a da bine, compari mere cu pere. Pe booking iti faci cazare DIY iar voi ati mers in grup. ia mergi singur, tot prin grupul vostru de turism sa vezi daca mai ai acelasi pret. P.S. Mersi pentru contact, stabilim o intalnire zilele viitoare!

     • Hahahaha daca esti asa mandru ca te duci in Ungaria in vacanta..in Las Fierbinti nu va gasiti vrun dreamtrip ?

 39. Oameni buni, citesc si ma minunez!!!! Sunt de acord ca trebuie sa avem pareri personale despre tot si toate!!!! Dar va rog sa o faceti INFORMATI fiind, in cunostinta de cauza!!!! Nu inteleg de ce blamati un produs pe care nu-l cunoasteti!!! Draga Paul,i-ai raspuns cuiva la un comentariu si l-ai rugat sa vina cu argumente nu cu opinii, ca e plin internetul de opinii ….. Si tu, ce faci???? Nu crezi ca ar fi fost mai corect si mai inteligent sa fii foarte bine informat inainte sa sustii opinia unui oarecare????? Hai sa avem putina minte si sa cercetam inainte de a ne baga in polemici…asa fac oamenii inteligenti, nu-i asa???? Zi buna!!!

  • Camelia, considerati-ma pe mine cel mai prost om din lume care vrea sa cunoasca adevarul despre clubul si afacerea asta! De ce nu vrea niciunul sa se intalneasca sa stam de vorba sa imi spuneti cum functionjeaza si ce oferte de vacante minunate aveti. E ceva de ascuns sau, intreb din nou, faceti gargara poate mai prindeti in plasa vreun naiv?

   • Paul…..nu pot cred ca spui asa ceva….ți-am răspuns cu drag la propunerea de întâlnire….cine nu vrea sa se întâlnească? Eu sau tu????….ți-am scris mai sus si locul si așteptam de la tine ziua si ora…. Chiar azi te-am apelat din nou si ți-am scris spunându-ți ca nu am nicio veste de la tine nici pe mail….iar tu spui ca nu vrea nimeni sa se întâlnească cu tine??!!!….Rușinică!!!!!….

    • Stefan Badea, ai dreptate! Imi cer scuze, nu am vazut comentariile tale, decat de abia acum. NU am cum sa ajung in Pitesti, vreo sansa sa ajungi tu in Bucuresti? Daca da, imi fac timp fara nici o problema. Si pentru a evita astfel de neintelegeri, te rog de acum scrie-mi direct pe mail: paul.barbu@destinatii.eu sau la telefon. Il ai pe site! Multumesc mult si scuze de deranj!

     • Păi asta este și ideea: sa faci parte dintr-un club care-ți oferă niște pachete mai ieftine….iar pachetul ăsta despre care am scris eu din Ungaria este in fiecare lună până la sfârșitului anului….si mai am la dispoziție încă aproximativ 20.000 de astfel de pachete pe tot mapamondul, da este adevărat pregătite de club, dar pe care eu singur nu am cum să le obțin la același preț….și chiar am de unde să-mi aleg…adică sunt 20.000…nu sunt destinații diferite, sunt in jur de 3-4000 destinații, dar care se repeta in timpul anului astfel încât eu să-mi iau o perioada în care pot pleca….

     • Da-mi si mie niste exemple de pachete din astea 1-2, daca tot ai 4.000 de destinatii… Sa vad si eu ce este asa special la ele

     • Tocmai ți-am dat un exemplu…călătoria în Ungaria…și am și propus să mi se facă o ofertă pe ea de către cei care activează in turism…vad că nimeni nu-mi da un pret… Sincer eu chiar m-as bucura ca acest pachet la care am facut eu referire să-mi fie ofertat mai ieftin…
      Acum după atâtea discuții chiar mi se pare un pic penibil să tot discutam degeaba…mă gândesc…oricum articolul a fost răutăcios ca să nu spun altfel, iar titlul ” escrocherie legală” este o tâmpenie, un non sens…păi ori este escrocherie ori este legală?!?!?…dacă esti onest și cinstit ai recunoaște măcar asta…!!!
      Este un articol defăimător la adresa celor ca mine care au ales sa călătorim in modul acesta… la fel de bine aș putea face și eu un articol de genul ăsta referitor la zecile de agenții de turism de la parterul blocului și nu numai,care au dat țepe pe bune oamenilor de bună credință care au cumpărat pachete turistice și sau trezit pe la recepțiile hotelurilor că stau cu o hârtie în mână și recepționerul le spunea că nu există nicio rezervare pe numele lor!!!
      PS: O să te vezi cu prietenul meu și o să vezi mult mai multe pachete nu numai 1-2 câte ai cerut și o sa vezi ce este special, asta daca nu te-ai văzut deja cu altcineva, membru în club, și ai văzut ofertele.

     • Nu m-am vazut cu nimeni, dar o sa dedic un material exclusiv acestor evenimente din ultimele zile, ca s-au intamplat lucruri interesante

   • Paul Barbu, sau cum te cheama…. Fiecare in viata, la un moment dat, isi gaseste propria cale catre succes, fericire, implinire, cu propriile lui unelte. De exemplu, unii prefera sa taie copacii cu toporul, ca asa au invatat. Degeaba le arati o drujba, degeaba incerci sa le explici ce inseamna eficienta, productivitatea…. ei vor ramane la toporul lor, pe care il vor preda generatiei viitoare.
    Ce telefon ai acum pe birou? poate esti fan Iphone sa spunem, eu prefer Samsung… Foarte putin probabil sa pot reusi sa te conving ca Samsung e mai bun, doar ca e mai bun pet mine.
    Ce ar trebui sa intelegi de aici este ca eu nu trebuie sa te conving de nimic, asa cum nici tu nu ai cum sa-mi judeci modul cum am decis sa traiesc, sa iubesc, ce sa mananc, la ce ora sa ma trezesc dimineata, cate ore pe zi sa muncesc, unde sa plec in vacante, cu cine si in ce mod.
    Pari un baiat istet dar ura si dispretul fata de cei care nu functioneaza ca tine te transforma intr-un hater. Indiferent de cate “paralele” ai parcurs in viata ta, fie drepte sau …. oblice, nu dau 2 parale pe ele atata timp cat uiti ca esti om.

 40. Am avut oarecum rabdarea sa citesc mai mult sau mai putin unele comentarii intregi, altele pe sarite. Multe m-au amuzat, din mai multe puncte de vedere. Nu intru in detalii, mi-ar lua mult timp, si cu timpul stau prost de tot.
  Un singr lucru este cert, nimic pe lumea asta nu este gratis, dar absolut nimic. Nimic nu cade din cer, vrei ceva, cel mai simplu t-il faci singur. Usor, fara bataie de cap si fara sa implici pe nimeni.
  De unde si pana unde atata naivitate nu stiu. Sa spunem ca ar fi de succes aceasta “smecherie”, si toti ar face acest lucru, dar absolut toti, de ce ar mai munci cineva ? O ardem doar in vacante si restul tacamului, super viata de VIP. Ce vrei mai mult.
  Toti ar deveni milionari, de succes si etc.
  Un singur lucru m-a invatat experienta mea de viata, nimic nu dureaza o vesnicie. Nimic nu iti garanteaza viitorul mai mult decat educatia si valorile morale.

  Totule este trecator, si daca nu ai grija cu ce bagaj pleci la drum, risti sa ramai in drum.
  Totul este frumos cand exista transparenta, simplitate, corectitudine si incredere. Cand cineva incepe sa te constranga/convinga/schimbe etc de ceva, deja lucrurile se complica.

  Recent m-am lasat “pacalit” de o situatie similara, credeti-ma cum doriti, egal cu zero, dar tin sa va impartasesc ca am facut acest lucru din compasiune, imi era oarecum mila de aceea persoana, si am spus sa il sprijin cat pot, pentru o scurta perioada de timp.
  Dar din cauza ca insista prea mult, am renuntat total, si mi-am vazut de drum.

  Nu am inteles un lucru la el, era constient de ceea ce facea, sau era si el spalat pe creier ? Cand ajungea acasa, constiinta lui ce ii spunea ? Inainte de culcare, se simtea bine ? Radea in sinea lui si isi numara victimele ?
  Ciudat cum unii oameni chiar nu au caracter, nu vad in ei o valoare, se vand pentru niste valori fictive, nu se pretuiesc pe ei insusi inainte de toate.

  Cu totii visam la cai verzi pe pereti, in loc sa fim realisti si corecti fata de noi si de cei din jurul nostru.

  Pace voua.

 41. Aceasta se presupune ca este adresa lor:
  http://www.worldventures.com/
  5101 Tennyson Parkway
  Plano, TX 75024, USA
  P: 40376300045
  E: s​u​p​p​o​r​t​@​w​o​r​l​d​v​e​n​t​u​r​e​s​.​c​o​m​

  La aceasta adresa se afla:
  https://www.tylertech.com/about-us/office-locations

  Texas
  526 University Dr. E., Ste 201A, College Station, TX 77840
  911 West Loop 281 Suite 400, Longview TX 75605
  5519 53rd St, Lubbock, TX 79414
  5101 Tennyson Parkway, Plano, TX 75024

  Pe googlemaps nu se vede sediul lor…prea sunt cusute cu ata. Cred ca este o platforma facuta de cei de la Tylertech

 42. Bai fratilor, chestia asta cu iesirea din zona de confort e tipica discursurilor motivationale. Pai d c sa ies din zona de confort, ha? Ca prostind lumea ca ultimul valutist (notiune consacrata prin 1990) cu smenuri tip Maradona sa creez zona de confort recruterilor speakerilor, s.a.m.d? Da’ ce-are zona mea de confort? Va deranjeaza pe voi? Credeti ca ofertele astora de la WV sunt asa de ieftine?Ati vazut macar o simulare? Ati vazut ca intr-o excursie de vis de 2 nopti (3 zile) te cazezi pe la ora 8 pm (20.00) iar checkout este la 08.00 am (in total o zi de vizitat, restul pe drumuri). Ati vazut, de exemplu, ca din la 4 nopti pretul include 2 mic dejun si o cina? Si restu? Plus ca daca iei si fmi-u’ cu tine ea plateste pretul intreg, fara reduceri de membri. Stiti ca punctele acumulate nu pot fi folsite integral NICIODATA? Si ca in felu’ asta te tin baietii agatat? (ca na, nu vrei sa pierzi)

 43. Eu aveam cam vreo 22 de ani cand am fost prima oara abordata de o persoana care facea parte dintr-un mlm. Chair si la varsta aia cand iti doresti sa faci bani multi , pentru a avea de toate, sincer nu ma cazut in plasa. M-am uitat cu atentie la cei din jurul meu care credeau cu tarie in oamenii care vorbeau in fata lor, care aveau drept mod de viata prezentarea acelei scheme. Pot spune ca snt mai multe domenii in care am cochetat cu astfel de mlm-uri dar nici unul nu mi-a ”sters creierul”. A fost in domeniul produselor cosmetie: Amway, care app pe banii nostrii, ai participantilor la o intalnire ”secreta” si-au promovat produsele noi. Zic pe banii nostrii pentru ca a fost prima si ultima intalnire de genul asta la care am participat si unde am platit o taxa de 50 lei; Avon, de unde imi iau produse chiar si acum, doar din comoditate pentru ca imi vin acasa si platesc cu mult dupa ce le folosesc. In domeniul bancar si cel al vacantelor, pot spune ca acestea din urma mi-au trezit dorinta de a nu mai avea contact cu aceasta lume catusi de putin. Pot spune ca la un moment dat , mi s-a spus ca nu e normal ca un prieten sa nu accepte o astfel de intalnire cu noi, si ca acela nu e prieten si ca trebuie sa renuntam la persoanele de genul asta din viata noastra. A fost propozitia pe care nu o voi uita si care m-a determinat sa nu mai intru in contact cu astfel de oameni. Apropo de asta persoana care m-a dus la intalnirea Amway, mintindu-ma , ca vom petrece o duminica linistita , in prezent nu ma mai vede pe strada cand trec pe langa ea! Personal , consider ca dor un anumit tip de persoane se incadreaza in schema lor, si ca nu e foarte greu sa ne dam seama care sunt acestia!

 44. Dragă Paul mai întâi doresc să te felicit pentru articolul scris. Totodată doresc să menționez că și eu am făcut parte dintr-un club Multi Level Marketing, la un moment dat, la începutul tinereții mele.
  Ceea ce multă lume nu înțelege încă, este că atunci când plătești pentru un serviciu, nu te obligă nimeni să mai și muncești pe lângă. Toate companiile care merg pe premiza “adu clienți, muncește activ și vei câștiga bani” se axează pe acest sistem de multi level marketing, care din păcate este o momeală pentru persoanele tinere, persoane cu un caracter mai slab sau sau pentru persoane cărora le este frică să înceapă o afacere singuri. Ceea ce mă amuză cel mai mult este că mă sună cunoștințe care încă sunt începători și habar n-au ca încearcă sa convingă o vulpe bătrână în acest domeniu. Mie personal îmi este rușine să le explic care este realitatea și de aceea doresc să-ți mulțumesc pentru acest articol postat.

 45. Stau, citesc si ma crucesc cand vad comentarile de aici. Pe toti care sustin aceasta tampenie ii intreb ca daca iei ar fi ultimii oameni in “afacere” de unde mai castiga? Exact ca la Caritas: daca toti banii ajung la Caritas, de unde se inmultesc cu 7? Doamneee de ce nu doare prostia?

 46. Voi astia cu MLM-uri, aveti drept de vot? Da? Pacat! Nu ai cum sa fii o persoana rationala si cerebrala si sa mai crezi in Zana Maseluta. Vad ca ati sarit imediat de dos cand un articol ca asta nu va sufla in panze. Prezentarile voastre merg la copii de liceu sau la unii care gandesc ca niste adolescenti la pubertate. Pentru ca sunteti obraznici, hai ca fac si eu un MLM, dar asta e gratuit. O sa vorbesc cu prietenii mei sa dea share articolului. Ratonilor! :))))

 47. Un articol pe sufletul meu… De zeci de ori le-am spus visătorilor, care m-au abordat, să o lase baltă că nu iese nimic. Dar ei… nu şi nu, că e pe bune că alea-alea… Mi-am notat adresa lor de mail şi mi-am programat calendarul să mă atenţioneze peste un an, doia ni, trei ani… să-i contactez. Nimeni, din cei contactaţi, nu s-a putut lăuda cu vreo realizare. Toţi mi-au spus că au muncit de pomană şi că regretă timpul piedut…

 48. Anaf nu va vede ?? Cand va scoateti banii cu prepaidul ala ce faceti ?? Va platiti taxele ?? Olaie.. cea mai mare pe ro este Geta Voinea si pe langa alti trepadusi..adevarul ca sunt 2-3-4 “directori” de ciupesc cateva mii .. stiu ca geta face undeva la 30-40mii pe luna .. mai stiu ca nimeni din toti astia bagati ..nimeni nu si plateste nimic…mai stiu ca 9 din 10 oameni inscrisi in WV care au cont special de marketer.. sunt niste distrusi care n au facut 1 leu toata viata lor si acum au impresia ca s mari oameni de afaceri .. iar noi astia restul niste incuiati … am prea multe exemple in bucuresti de fomisti care ar face orice sa te agate sa si traga si el un 25-50$ pe inscrierea ta :)).. si a trecut timpul si vad ca aia de ma stresau sa intru n grupul lor de vacante au disparut.. nu mai ma suna nu mai suntem prieteni :)) dupa ce am citit postarea altui user ca .. “te invata sa renunti la pers din jurul tau care nu se baga n calatoriile tale”..am avut un deja vu haha .. pai ma nene asa s a intamplat si aici.. in fine una peste alta..ce ti se pare asa smecherie ca te duci la alpin si va aplaudati unu pe altul ?? exact ca americanii aia papagali spalati pe creier..aceleasi texte .. cum sa insisti pe anumite cuvinte ca sa o haleasca..prost nu e ala care cere..ala care da …unaaa pesteee altaaaa .. sunt seful meu in vacante nu vrun cãtel cu o pancarda albastra..you should mai lasa ti ne fratilor ca sunteti penibili.. si da am fost in dreamtrip cu voi si pot sa va spun ca sunteti niste fomisti care va bagati si nevestele dreamtrip.. ca deh domne ele s femei..au public mai mare..2-3 poze curulet , pancarda albastra ..#suntofoame .. am pierdut timp sa scriu aici dar am zis haaaaai doooomne sa aibe cititorul de unde alege .. haha .. probabil nu o sa mai intru niciodata pe siteul asta..dar te felicit asta care ai scris articolul..bravo tatã ai ciupit trafic.. fa si partea a doua o continuare ceva..

 49. Nu am stat sa citesc comentariile. Da iti dau dreptate referitor la ce ai scris in articol si fac si o completare: cand vrei sa te retragi ti se spune ca nu vei primi nicoun ban inapoi, chiar daca tu cotizezi pentru anul viitor. Asa ca urmatorii mei pasi: ANPC si plangere penala.

  • Ideea este ca ANPC nu prea are ce sa faca perntru ca nimic nu se petrece pe teritoriul României. Si cum ANPC e incompetent la noi, clar ca pe alte teritorii este zero…

 50. Am incercat si eu sa citesc toate comentariile dar marturisesc sincer ca nu am reusit. Hai sa zicem ca am un pic de experienta din ambele tabere: turism si MLM. Scopul principal al MLM-ului este de crea o forta de vanzare si care, cu costuri minime, sa asigure o megadistributie a produselor promovate. Cineva intreba ca de ce nu e vazut cu ochi buni MLM-ul, ca doar e ceva deosebit ca si business, Si dadea exemple gen Amway, Avon sau Oriflame. Este o deosebire majora: aceste MLM-uri isi bazeaza succesul pe vanzarea produselor promovate, cu preturi diferentiate pentru membrii si restul lumii, castigul fiind reprezentat de aceasta diferenta. Aici chiar se poate povesti ca fiecare membru are o afacere proprie pentru ca, cel putin in prima faza, este incurajat sa vanda produsele pe care le achizitioneaza cu discount-ul aferent ca si membru, la pretul de catalog si astfel sa-si asigure un venit. Deci in aceste MLM-uri poti sa castigi din primul moment, mai mult sau mai putin, functie de cat de bun vanzator esti si de cat timp esti dispus sa aloci. Dupa aceea, daca esti dispus, esti incurajat sa-ti faci o retea proprie, care sa-ti aduca un castig suplimentar, dar fara a te indeparta de scopul initial care este sa vinzi in continuare produsele. Si nu mai trebuie sa platesti nimic in lunile si anii ce urmeaza (adica vreo cotizatie care sa-ti asigure statutul de membru). Iar dupa ani, daca rezisti, poti sa ai o retea suficient de mare care sa-ti aduca acel castig suficient de mare incat sa nu mai fi nevoit sa vinzi direct. Dar asa este in orice business de succes. La inceput lucrezi tu si dupa aia lucreaza altii pentru tine iar rolul tau este sa-i coordonezi in directia pe care o urmaresti. Deci, parerea mea, MLM-ul cinstit si legal este acela genereaza castig prin plusvaloarea rezultata din munca membrului (consiliere si vanzare). Si foarte important: prietenii iti raman alaturi pentru ca le dai posibilitatea sa aleaga: sa te urmeze in business sau doar sa cumpere de la tine, daca au nevoie de acele produse. Nu faci un scop din ai racola.
  Despre clubul care este subiectul articolului (si alte “business-uri” asemanatoare) impresia mea este ca sunt niste lucruri care nu sunt chiar in regula. In primul rand se pretinde o taxa de inscriere care nu este o suma chiar modica. O sa fac o paranteza: a tot fost dat exemplu clubul de golf al lui Trump unde taxa de inscriere e 150000 de dolari. Hello: acea suma este asa de mare pentru a limita accesul la o anumita categorie de oameni si nu pentru a castigul material al unei persoane. Si mai mult, sunt convins ca nu oricine, chiar daca dispune de acea suma nu este primit membru. Inchid paranteza. S-a spus ca in schimbul acelei sume (de fapt pentru o parte din ea – iar diferenta se duce in buzunarele celor care sunt pe ramuri superioare) poti sa-ti alegi o excursie. Daca chiar era o treaba OK ar fi fost una sau o suta sau o mie de pachete la acele preturi ultra-mega mici si cine achizitiona unul dintre ele devenea membru. Si pe urma la urmatorul pachet achizitionat avea o reducere si mai mare, daca mai aduci un prieten mai ai o reducere sau primesti comision. Si asa se construieste un club cu milioane de membrii cu un potential urias de cumparare care atrage interesul tuturor turopertorilor si hotelurilor si companiilor aeriene sa acorde preturi tot mai reduse. Dar asta nu ar fi adus acele profituri uriase care sunt de fapt urmarite, fara sa depui un efort. Si atunci socoteala e simpla: luam o taxa de inscriere de la. sa zicem, 100 de oameni (din care, parca asa am citit, cel putin jumatate se duce in buzunarele celor de pe ramurile superioare) si din astia doar 50 isi gasesc, dupa ce deja au dat banii, un pachet pe care cheltuiesc partea alocata din taxa de intrare. Restul de 50: ghinion (alti bani in buzunarele belor de mai sus). Dupa aia, in fiecre luna, membrii mai dau cate 50 de dolari. O suma mica, am citit mai sus. Adica lunar 5000 de dolari lunar (si de fapt povestim de zeci de milioane de dolari lunar). Adica 60000 de dolari anual (adica sute de milioane de dolari anual sau poate chiar miliardul), bani care merg in buzunarele unora. In totalitate. Pentru ca excursiile se platesc 🙂 Mie imi miroase a inselatorie (aici imi vor sari in cap 🙂 )
  Acum sa trecem si la partea cu turismul.
  Membrilor l-i se garanteaza cel mai mic pret posibil. Dragilor – aici nu va mint de loc, sunt aproape sigur de aceasta. Dar va “fac” pe fata, bazandu-se pe credulitatea voastra (aici iar imi sar in cap si deja ma cauta sa ma linseze pentru jignirile aduse :)) ) De ce? Simplu. si o sa va aduc in atentie campaniile facute de unele magazine in care promit ca iti dau banii inapoi daca gasesti acelasi produs, mai ieftin, in alta parte. Si ei se bazeaza pe niste aspecte: pe baza volumului de achizitii obtin un pret foarte scazut de la producator. Si cati dintre cumparatori se vor apuca sa caute daca reusesc sa gaseasca exact (si acest aspect este foarte important) acelasi produs mai ieftin? 1%? E mult. Ei, in turism lucrurile sunt mai simple: sa luam hotelul X. Are sa zicem 100 de camere. Vine clubul si solicita sa cumpere 50 de camere din 10 pana in 15 iunie. Si negociaza la sange, obtine tarif sub pretul afisat, inclusiv in sistemele de tip booking, cu clauza prin care hotelul se obliga sa nu scada preturile sub acel pret, plus servicii aditionale (mese, acces la spa, etc.) Prin urmare in sistemele b2c (adica business to customer pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul) de tip booking,com nimeni nu va putea cumpara individual, din 10 pana in 15 iunie ceva mai ieftin. Isi mai pun 10% peste si vand pachetul membrilor (daca asa fac astia sunt singurii bani castigati cistit). Ghinion daca nu ai concediu din 10 pana in 15 iunie, Mai dai 50 de $ si luna viitoare, poate-poate. Scuze, am uitat, deja castigi atat de mult (a se citi ai “sub” tine suficienti ghinionisti) incat tu ai liber tot timpul sa mergi in orice concediu.
  Daca acest club ar reusi sa-mi ofere ceea ce-mi doresc eu (in perioada si locatia aleasa de mine) la cel mai mic pret de pe piata ma inclin. Dar nu e cazul.
  Prin comparatie, o agentie de turism. chiar poate face aceasta. Un agent de turism, daca va aloca timp suficient, are la indemana toate instrumentele sa ofere cel mai mic pret de pe piata in acel moment. Pentru ceea ce-si doreste turistul!
  Cand vorbesc de instrumente ma refer in special la sistemele b2b (business to business pentru cei nefamiliarizati cu termenul – da, sunt sarcastic), La aceste sisteme de rezervari au acces exclusiv agentiile de turism AUTORIZATE. Nu mai vorbesc de agentiile IATA (nu mai intru in detalii ca m-am saturat sa fiu sarcastic :)). Spre surpriza voastra tarifele din aceste sisteme sunt mai mici (si de multe ori mult mai mici) decat in booking.com (sunt negociate de provideri dar nu numai pentru o anume perioada ci pentru tot anul)
  In concuzie: da, membrii clubului au cel mai mic pret. In schimb ar putea sa mearga cu aceiasi bani (cat platesc pe excursie + cotizatiile platite) in acelasi loc, dar atunci cand vor – totul e sa gaseasca agentul de turism potrivit. Si daca le place sa mearga in acele grupuri le sugerez (foarte serios) sa se indrepte catre acele sisteme MLM care ofera ca si incentive o multitudine de excursii gratuit sau la preturi modice, fara sa insele pe nimeni, bazat pe performante si abilitati proprii.
  O sa strige si la mine: iesi din zona de confort! Surpriza: eu chiar am iesit din zona de confort. Dupa mai multi ani petrecuti in vanzare directa cu performante mai mari sau mai mici, cu cateva amintiri frumoase din incentiv-uri, am ales din motive personale sa intru in turism. Si acum, de curand chiar am fondat o agentie turoperatoare – in care am investit mult mai mult decat 500 de $ – am autorizat-o, am platit o asigurare pentru cazurile de insolvabilitate (numai asigurarea e mai mult decat cei 500 $) agentii nostrii sunt toti calificati, absolventi de studii de specialitate si cursuri profesionale (care sunt obligatorii daca vrei sa lucrezi in domeniu). Si voi castiga banii cinstit, fara sa insel pe nimeni. Si intr-un timp mai scurt decat daca as intra in club o sa-mi permit excursii de 10 ori mai scumpe si mai spectaculoase. Asta pentru ca nu mi-e rusine sa merg pe strada si sa ma uit uin ochii tuturor cunoscutilor pentru ca nu am inselat pe nimeni niciodata (si am lucrat ceva vreme si in MLM).
  Si platesc impozite si taxe, inclusiv TVA chiar daca cumpar de pe booking.com si REVAND. Dar revand pentru ca sunt autorizat sa fac asta.
  Si daca cineva face o activitate neautorizata si mai castiga si niste bani consider ca ma insala pe mine. Nefiind autorizat sigur nu-si plateste toate darile (unele chiar nu poate chiar daca ar fi bine intentionat) deci prejudiciaza statul si implicit pe mine ca si cetatean. Este un excroc. Excroc pentru familia lui, pentru prietenii lui, pentru dusmanii lui (asta nu se pune 🙂 ).
  Nu va doresc raul, dar pentru multi dintre voi mi-e mila. Si asa aflati cui am adresat acest comment.

  • Problema este ca doar la cazare ies mai ieftin, per total intreaga vacanta ii va duce mult mai scump pentru ca drumul nu este inclus in oferta. Iar daca nu esti genul de om caruia nu ii place sa mearga in turma, cu atat mai mult excursile de genul asta nu sunt tocmai cele mai potrivite… printre altele

 51. Am dat share pe facebook si am rugat inca cativa prieteni sa o faca..o miscare inteligenta sa le accepti comentariile redusilor care se ocupa cu asa ceva si au sarit ca arsi,in felul acesta cu totii observam nivelul la care se afla specimenele respective,felicitari Paul!

 52. Nu am citit toate comentarile pentru ca nu am avut abdare… nu apar MLM-urile ba chiar le detest avon alea cu medicamente caritas sau care dracu mai sunt sunt niste imbecilitati.
  Ce nu inteleg oamenii este ca asset concept nu este un MLM oare e atat de greu ???? Sunt membru in acest club nu ma intereseaza sa fac bani (apropo am destui) dar ce am descoperit aici este ca am vazut o gramada de tari fara sa fac nici un effort ba mai mult am creat legaturi cu oameni cu care nu credeam vreodata ca o sa interactionez… Deci vrei confort la 4 5 stele platesti… vrei sa te distrezi platesti e simplu dai niste bani si nu te doare capul de transport de la aeroport la hotel ai mancarea in camera tot ce vrei masaj spa plimbari cu vaporul orice iti trece prin cap … Nu am stat sa compar cu alte situri daca preturile sunt mai mici sau nu … poate ca da poate ca nu dar reclama negative am vazut la tv ce inseamna sa platesti all inclusive si sa primesti NIMIC… In fine cine crede ca face bani din asta e nebun… nimeni nu iti ofera ceva gratis trebuie sa muncesti sa faci bani din asta (eu nu sunt dispus) dar presupun ca toti care au scris aici au jucat la pariuri loto pacanele bingo etc… si au asteptat sa castige asa e si aici dai un ban dar stai in fata.Pacat ca in Romania pentru 50 de euro sau chiar mai putin lumea e reticenta … dar nah de aia eu nu beau bergenbier sau ciucas si beau altceva … dar nah sper ca toti cei care comenteaza negative despre acest dream trep sa plateasca 200 de euro in eforie sud sa stea 2 luni la all inclusive si sa se intoarca cu boli de piele sa le intre coji de seminte in picior si sa aiba dacia logan Sparta in parcarea hotelului de o piatra cazuta de pe fatada hotelului de 4 stele la care se duc… In rest fiecare are dreptul sa aleaga EU am ales sa calatoresc lejer la preturi rezonabile fara batai de cap si fara sa ma gandesc ca o sa fac miliarde… restul e CAN CAN si da pot combate orcie nelamurire sau critica cu argumente solide (poze note de plata print screanuri la excursile oferite tot )

 53. Wow! E prima data cand caut pe Google despre clubul in care sunt deja membru de ceva timp! E adevarat! lumea e impartita in colegii mei care se plimba si cei care nu sunt de acord! E amuazant!
  Sper ca intelegeti ca ii faceti munca mai usoara! E baiat destept! El pleaca cu ce vrea el in vacante…noi cu un semn si nebuni care impart aceeasi idee. Nu uitati! Nu exista publicitate negativa! Incurajati-l sa scrie si mai multe recenzii negative!! Sunt doar curios daca el a fost intr-o vacanta sau are doar teorii despre concept, caci pentru el e doar un concept daca nu a fost in vacanta. Va pup si ne vedem pe plajele lumii!! “Escrocilor! 😀

 54. Haha, interesant este un aspect ca nici un membru WV nu si apermis sa comenteze faptul ca nu platesc taxe catre Statul Roman… cu toate ca au fost suficiente comentarii pe aceasta tema !

 55. Multumesc pentru articol, cu care rezonesc 100%. Din pacate piramidala a ajuns si in Belgia, prin intemediul unor romani care vor cu orice pret sa faca bani fara a munci.
  Imi pare rau pentru toate comentariile care sustin reteaua. Nu va lasati inselati.
  In Belgia piramidalele sunt ilegale, si banuiesc ca nu mai dureaza mult pana cineva va petrece un sejur 5 stele la inchsoare.

 56. Paul Barbu ai dreptate in totalitate,m-au amuzat cumplit visatorii cu vacantele,sunt si obraznici dupa ce ca vand niste rahat ambalat in cutie de cadouri,si spun ca e prajitura aia fantezie cu rahat sau cum se numea :)))))) in fine , mi-a placut mult articolul,si eu am fost abordat de o amica ,si agasat cateva saptamani dupa,sa ma inscriu in aceasta escrocherie,insa bineinteles ca nu a dat roade,si a renuntat,am lasat-o pe ea sa se bucure de vacantele minune :))))))) si bineinteles ca si acum agaseaza pe toata lumea,a fost in 3 vacante,da povesteste de spui ca fost in 3000 de vacante,si are si ea 2 poze cu steagu ala al lor , cam atat din afacerea de succes ,transmisie incheiata.

 57. In democratie, frustarea are dreptul de a fi publica! Un om frustat , merita sa se descarce…logic sau nu. Frustat fiind ai dreptul sa amesteci adevarul cu minciuna, ai dreptul sa te descarci de ceea ce ai inteles asa cum ai vrut si meriti tot respectul pt ca ai facut-o! Oricum e foarte naspa sa vrei ceva in aceeasi masura in care nu vrei…

 58. In cazul in care mai apuca cineva sa citeasca comm-ul meu: am fost si eu membru vreo 10-11 luni, timp in care am platit inscrierea, abonamentul lunar care din 55 s-a facut 70, am fost la traininguri la Bucuresti si Iasi, am vorbit cu toti cunoscutii mei si din fericire nu am reusit sa inscriu pe nimeni (zic “din fericire” pt ca nu stiu cum m-as fi simtit dupa ce mi-ar fi reprosat prietenii ca din cauza mea au pierdut bani multi). E foarte greu sa convingi pe cineva sa scoata din buzunar 411$ la inscriere, mai ales stiind acea persoana ca daca inscrie si el pe cineva, nu primeste cash nimic. abia la 3 persoane inscrise primeste 100$ cash, deci compania primeste 1233$ si da inapoi 100$ :)) iar acele puncte primite, nu le poti folosi pe toate deodata, macar sa apuci sa te bucuri de o vacanta ceva, daca tot ai platit atatia bani. Unde am vrut sa ajung: am descoperit acum recent o companie care are affiliate marketing, unde inscrierea e 50$, abonamentul lunar 50$, iar atunci cand inscrii pe cineva (adica cand vinzi o licenta) primesti 100% comision, si primesti lunar 30% din abonamentele platite de cei inscrisi de tine si din ce inscriu cei inscrisi de tine (tier 1 si tier 2). ehh, asa parca mai merge 🙂 taxa de inscriere mica (e ca si cum ai cumpara o franciza), comisionul de 100% din ce inscrii personal… si are doar tier 1 si tier 2, fara mai multe nivele, fara denumiri gen “senior, director, etc”
  Si legat de legalitate… trebuie sa completezi fisierul acela W8, sau cum se cheama, pt cetatenii americani sau non-americani, deci totul e ok si legal. astept pareri?

Leave a Reply