Noile vouchere de vacanță de 1450 de lei vor scumpi concediile tuturor românilor

Noile vouchere de vacanță de 1450 de lei vor scumpi concediile tuturor românilor


Noile vouchere de vacanță de 1.450 de lei vor ajunge la angajații statului în perioada următoare, a anunțat ministrul Turismului, Bogdan Trif. Potrivit acestuia, de ele vor benefica circa 1,2 milioane de români, voucherele putând fi cheltuite numai în România.

Cu toate acestea, există pericolul ca noile vouchere de vacanță să scumpească vacanțele tuturor românilor care își vor face concediul în țară.

Acestea sunt sub forma unui carnețel cu 29 de file, care au o valoare de 50 de lei. Noile vouchere de vacanță de 1450 de lei vor avea pe ele trecute numele beneficiarului și CNP-ul acestuia.

vouchere de vacanță de 1450 de lei

Pe de altă parte, consultantul în turism, Ciprian Enea, spune că tichetele s-au dat cam târziu. „Ideal era să avem aceste vouhcere încă din ianuarie sau februarie să poată beneficia de pe urma lor angajații statului, încă din perioada de early-booking când erau discounturi bune la hoteluri, pensiuni și alte zone de servicii turistice”,a afirmat Enea în timpul emisiunii Trips & Tricks difuzată pe Libertatea.ro.

 În schimb, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) spune că vouchere acestea reprezintă un flux suplimentar de bani de care industria turismului avea nevoie și de care se va beneficia și-n amonte și în aval, mai ales că vine într-un moment în care deficitul balanței de plăți din turism a crescut de la un an la altul.

„Adică România are un outgoing mai mare decât un incoming, de circa 800 de milioane de euro, anul trecut, față de 300 și ceve de milioane, acum 2 ani. Credem că va fi un stimulent adus românilor de a-și petrece vacanțele în România, astfel încât acest deficit să se reducă”.

Experții cred că s-ar putea să existe la început câteva disfuncționalități. „Sigur că pretul este făcut de un raport cerere ofertă. În momentul în care tu crești cererea cu 400 de milioane de euro, e normal că se va vedea în ofertă, posibil ți în prețuri, posibil și în creșterea afluxului către alte stățiuni care astăzi nu intrau în circuitul de zone pe care le putem numi turistice”, mai spune Călin Ile.

Facebook Comments

Leave a Reply