Litoralul românesc, epicentrul distracției în mini-vacanța de 1 mai

Litoralul românesc, epicentrul distracției în mini-vacanța de 1 mai


Litoralul românesc a câștigat în fața celui bulgăresc. Zeci de mii de români au ales să-și petreacă mini-vacanța de 1 Mai în stațiunile de la malul mării, iar vedetele sunt, de departe, Vama Veche și Mamaia. 

În acest moment, peste 40.000 de turiști au ales să-și petreacă mini-vacanța de 1 Mai la mare. Dintre aceștia, 12-15.000 au ales Mamaia, iar aproximativ 4.000 dintre ei sunt turiști străini, datorită festivalului Sunwaves, a declarat, pentru Libertatea, deținătorul agenției turistice Paradis Vacanțe de Vis, Aurelian Marin.

Astfel, în acest moment, 60-70% dintre hotelurile din Mamaia sunt deschise, iar acestea au un grad de ocupare de 80-90%.

„Pachetele turistice cu avionul către Litoralul românesc vor fi organizate, începând cu 18 iunie, dinspre Timişoara, Cluj Napoca şi Iaşi. Cursele, operate cu o aeronavă de 120 de locuri a Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Timişoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni, din Iaşi. . in acest sens derulam sin aceasta perioada si o campanie numita Vino gratis cu avionul la mare”, ne-a declarat Aurelian Marin.

Turiștii se vor putea bucura de seri traditionale și de excursii de o zi pe litoralul romanesc. Ei vor beneficia și de plecări zilnice spre Delta Dunării, spre stațiunea Balcik din bulgaria, dar și spre parcul de aventura Paradis Land Neptun.

În minivacanța de 1 Mai, românii preferă litoralul românesc în detrimentul celui bulgăresc.

„Mult mai mulţi turişti sunt pe litoralul românesc, deoarece 1 mai este inserat în memoria colectivă că o minivacanţa a distracţiei, litoralul românesc fiind destinaţia ideală pentru distracţie”, ne-a declarat Aurelian Marin.

În București, Gara de Nord a devenit neîncăpătoare. CFR Călători a anunțat că atât pe 28 aprilie, cât și vineri, din Gara de Nord din București au plecat peste 16.000 de călători, 30% dintre aceștia fiind studenți.

Însă turiștii care iau cu asalt Litoralul zilele acestea ar putea constata că hotelul la care s-au cazat nu oferă servicii de masă.

Facebook Comments

Leave a Reply