Hotel Parthenon – tragicomedia unei luni de miere

Hotel Parthenon – tragicomedia unei luni de miere


Deşi ne-am spus că nu o să scriem de rău de ceea ce am păţit în „minunatul” Hotel Parthenon nu am rezistat. După un lung şi stresant drum care a început în mijloacele de transport din Bucureşti am ajuns în buricul târgului grecesc, la Hotel Parthenon, în Atena.

Aici am avut parte de prima surpriză, chiar la recepţie unde am aflat că grecii m-au botezat. În loc de Barbu Paul am fost Bardu Paul Iulia şi, evident că nu îmi găseau rezervarea. În fine! Problema s-a rezolvat relativ repede şi am reuşit să ajung în cameră. Sunt un fan al Greciei Antice, dar nu şi al antichităţii proprii pentru că, imediat ce am

deschis uşa camerei m-a izbit un miros de îmbâcseală şi vederea unei camere învechite asemeni celei de cămin studenţesc în care parcă ţi-era şi frică să-ţi pierzi virginitatea nefăcând nimic.

Hotel Parthenon, internet ca-n antichitate

Ca orice „homo modernicus” m-am bucurat de faptul că măcar am wi-fi. Ştiţi gluma aceea în care se spune că în Grecia Antică nu s-a găsit nici un fir, prin urmare sigur aveau internet fără fir? Ei bine, ei n-au internet nici cu fir, nici fără fir. Pentru a beneficia de un internet de mare viteză trebuia să plătesc14 euro pe zi, iar zgârcitul din mine nu o să facă niciodată aşa ceva. Internetul free se mişca la fel de rapid ca ochii mortului şi cădea mai des decât un fotomdel împiedicat pe catwalk.

Din acest motiv, a trebuit să îmi amân toate materialele pregătite pentru săptămâna trecută, pentru săptămâna aceasta.

O altă surpriză neplăcută de care am avut parte a fost mucegaiul din baie. Cum am intrat la toaletă, în faţa ochilor, de pe tavan mi s-a deschis un adevărat câmp de flori de mucegai. Cineva a încercat să le şteargă, dar în zadar.

Aşa cum vin şi schimbă lenjeria sau prosoapele, în mod normal, ar trebui făcut şi un minim de curăţenie. De data asta am înţeles adevăratul sens al acestei expresii. În baie nu erau curăţate chiuveta şi oglinda, erau doar înlocuite produsele de igienă.

Un alt aspect care nu ştiu dacă ţine de hotel sau nu este că prin ventilaţia de la baie intra fumul de ţigară al celorlalţi invitaţi ai hotelului.

Și cu părțile negative, turismul grecesc este net peste cel românesc

Ce trebuie să remarc a fost calitatea angajaților de acolo, cel puțin cei de la recepție au fost foarte profesioniști, prin comparație cu cei de la noi. Dar chiar și așa aceasta nu este de ajuns pentru un hotel care se vrea a fi de 4 stele. Locația acestuia este de asemenea de invidiat, este la doar 2 minute de Acropole și Plaka, deci dacă aveți chef de o escapadă nocturnă sunteți destul de aproape de tot ceea ce este important și interesant în Atena.  

Mi-ar placea să crecd că doar camera noastră a fost atat de nedemnă de cele patru stele și că angajata care trebuia să curețe nițel unele locuri din cameră era grăbită din cauza volumului mare de muncă pentru că una peste alta, grecii știu să își facă un turism mult mai curat și mai frumos decât noi. 

Pentru partea culinară şi întâmplările de acolo, citiţi pe Magical Taste.

 

Facebook Comments