Frontiera terestră din Turcia, închisă pe sensul de ieșire spre Grecia și Bulgaria

Frontiera terestră din Turcia, închisă pe sensul de ieșire spre Grecia și Bulgaria


Punctele de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria şi Grecia, pe sensul de ieşire din Turcia, sunt închise, a anunțat, astăzi de dimineață, Consulatul General al României la Izmir. Potrivit autorităților române, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter – Bodrum, Antalya.

“Potrivit informaţiilor obţinute în această dimineaţă de la Poliţia de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya). Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieşire, atât spre Bulgaria, cât şi spre Grecia. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir.

Autoritățile române îi sfătuie pe conaționali să nu plece spre România înainte de a se lămuri situaţia la frontiere. Acestea mai precizează că reprezentanţii Consulatului „ţin legătura cu autorităţile pentru transmiterea de informaţii în acest sens cât mai rapid posibil”.

Românii pleacă în vacanțe

Peste o mie de turişti români din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi au plecat sâmbătă către Antalya cu curse charter, zborurile către această destinaţie desfăşurându-se normal, după programul stabilit, în pofida tentativei de lovitură de stat din Turcia, a anunţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) pe pagina proprie de Facebook.

„Zborurile spre Antalya se desfăşoară după programul stabilit. Niciun charter nu este anulat. Peste o mie de turişti din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi pleacă azi în vacanţa pe care au cumpărat-o în Antalya”, se menţionează în postarea ANAT de pe reţeaua de socializare.

Autorităţile maritime au închis traficul tancurilor petroliere în Strâmtoarea Bosfor „din motive de securitate şi siguranţă„, a anunţat agentul de transport naval GAC, după ce guvernul turc a anunţat o tentativă de lovitură de stat militară a unei facţiuni a armatei, relatează Reuters

Facebook Comments

Leave a Reply