Dalboka și Bolata – mâncare excelentă și liniște de weekend la plajă

Dalboka și Bolata – mâncare excelentă și liniște de weekend la plajă


Este o tradiție a noastră să mergem, în fiecare vară, pe cât posibil, de două-trei ori la  Dalboka și Bolata (un mic golfuleț bine ascuns lângă cetatea Kaliakra). Așa că, weekend-ul trecut ne-am propus să mai facem un drum scurt la sud de Vama Veche.

Și când mergi la Bolata nu se poate să de oprești și pe la Ferma de scoici de la Dalboka, unde de fiecare dată te așteaptă un regal culinar.

Dalboka și Bolata

Drumul spre Bolata

Drumul din Vamă nu durează mai mult de 30 de minute, mai ales pentru că se merge pe E87, iar înainte de Kavarna se face la stânga, în sensul giratoriu.

Cele două locații sunt imposibil de ratat. Până acolo, mai sunt o sumedenie de locuri în care vă puteți opri. Dar despre acestea vom vorbi altă dată, așa că acum doar le amintim în treacăt: Krapets (un 2 Mai mult mai frumos și mai curat. Liniștit, ieftin și ideal pentru familii), Shabla (localitate excelentă pentru vizitatul pesterilor subacvatice) și Durankolak (loc excelent pentru mâncat și observat păsări rare).

Dalboka și Bolata

După ce faceți stângă, intrați pe drumul spre Balgarevo și capul Kaliakra, iar înainte de Balgarevo, undeva în partea dreaptă, destul de prost semnalat, coborâți spre stânci pentru a ajunge la Ferma de Scoici.

Dalboka și Bolata

Pentru a ajunge la Bolata intrați în Balgarevo, și țineți drumul drept în direcția Capului Kaliakra, iar înainte de acesta, imediat dupa ce se termină câmpia de eoliene, pe stânga se face un drum prost asfaltat care coboară spre golful Bolata.

Dalboka și Bolata

Prețuri la Dalboka și Bolata 

Dacă vă opriți acolo pentru un weekend puteți sta peste noapte la Tyulenovo, Balgarevo și chiar Kavarna. Prețurile la cazare variază între 25 și 50 de leva, în funcție de condițiile de cazare pe care le doriți.

Dalboka și Bolata

Mancarea este excelenta și pe plaja la Bolata dar, recomandăm, dacă tot mergeți în zona respectivă treceți pe la Ferma de Scoici. Pe malul mării sunt două restaurante ambele ocupate pana la refuz de fiecare dată, așa că ar fi bine să vă faceți rezervare înainte. Informațiile de contact le găsiți pe dalboka.bg, dar și în pozele noastre de mai jos.

Dalboka și Bolata

O porție de scoici de 600 de grame ajunge să coste 6 leva, berea este între 2 și 4 leva în funcție de ce bere alegeți. Dacă vreți berile locale, o bere ceva mai dulce este Sumensko, iar ceva mai amară Kamenitza și Zagorka.

Dalboka și Bolata

Foarte important! Bulgarii știu ce însemană un marketing bun și se orientează după clienți. Cum majoritatea sunt români, veți găsi și meniuri în limba română. Scoicile sunt preparate în diferite rețete.

Recomadări pentru Dalboka și Bolata 

Midii „Dalboka” picante cu firimituri de usturoi – 8 leva – 200 g porția.

Dalboka și Bolata

Midii Natur – 6 leva – 600 g

Dalboka și Bolata

Dalboka și Bolata

Zargan – 18 leva – 250 g

Dalboka și Bolata

Cum spuneam, veți avea un meniu foarte bogat la dispoziție și va fi greu să alegeți. Mancarea va veni putin mai greu mai ales dacă este aglomerație. Veți avea de așteptat circa 20-30 de minute, timp în care puteți servi o bere rece pe malul marii.

Bolata

În golful Bolata este o singura terasă, iar prețurile de acolo sunt cu 0,50 de leva mai scumpe decât la Ferma de Scoici. Ideea este că totul este destul de ieftin. Dar dacă sunteți destul de reținuți la a cheltui și vreți totuși să vă racoriți, de preferat să vă faceți cumparăturile în centrul satului Balgarevo, unde sunt câteva magazine care au prețuri mici și produse variate. Tot de acolo puteți lua și fructe și legume mult sub prețurile obișnuite.

Dalboka și Bolata

Golfulețul nu are plaja mai mare de 200-300 de metri, iar apa este în permanență mai caldă. Dacă vreți să vă faceți o mai bună idee asupra locului, puteți urca la far. Plaja este flancată de dealuri stâncoase înalte de vreo 50 de metri.

Dalboka și Bolata

Locația este ideală pentru o zi de relaxare departe de muzică zgomotoasă, agitație și alte astfel de neajunsuri pe care le puteți găsi în oricare altă parte a litoralului.

Dalboka și Bolata

Tips:

Plata se poate face și în lei, dacă nu aveți destule leva. Bacșișul se poate lăsa în lei, se acceptă și plata cu cardul.

De preferat să schimbați banii în Mangalia unde cursul valutar este ceva mai bun.

Nu uitați de vigneta care costă doar 5-7 leva pentru weekend.

Facebook Comments

4 Comments
  1. Minunat ..m-ati convins, am rezervare in 27 iulie 5 nopti la Balcik si la intoarcere am sa ma opresc pentru 2 nopti

  2. Bifat Dalboka pe 14 iulie 2018.
    Cu rezervare in prealabil,mâncarea a fost foarte bună și am încercat 4 feluri diferite din meniu.Am așteptat maxim 10 min.sa o aduca, gazdele înțeleg bine românește, masa a costat 90 leva cu tips inclus.Multi români vin acolo,multe familii cu copii.Voi reveni cu siguranță, nu se ajunge greu daca urmărești indicatoarele.Am avut emoții citind și recenzii negative dar eu nu am ce sa le reproșez.

    • Cei care au facut recenzii negative habar nu au despre ce vorbesc. Noi mergem de 10 ani acolo, de cateva ori pe an. Multi nici macar nu stiu ca sunt doua terase diferite acolo, una in dreapta – cea la care merge toata lumea si merita sa incerci – si cea din stanga, care e mai tot timpul goala.

Leave a Reply