Albania devine destinație turistică pentru Paralela 45, în 2019

Albania devine destinație turistică pentru Paralela 45, în 2019


Albania intră pe harta turistică a turoperatorului român Paralela 45, din 2019. Zilele acestea, mai mulți agenți de turism din țară sunt plecați într-un infotrip pentru a vedea hotelurile din Albania pe care trebuie să le includă în pachetele turistice.

Paralela 45 a preferat nordul Albaniei pentru că în această zonă se ajunge mult mai ușor, pe traseul urmat cu autocarul, așa cum plănuiește turoperatorul să facă din 2019. Mai mult, acesta vizează în principal hotelurile de 4 și de 5 stele, cele care încă nu au fost contractate deja de polonezi, ei deținând supremația pe această destinație. 

În nordul Albaniei sunt plajele care țin de orașul Durres, oraș ce se află la 35 de kilometri de capitala Albaniei, Tirana. Lângă Durres sunt plajele localității Golem, plaje care se întind pe kilometri întregi. Toată regiunea este una în construcție, dar albanezii se dezvoltă atât de bine, încât experții spun că în mai pușin de 5 ani vor depăși România, asta dacă deja nu au făcut-o. 

Albania, tentativă eșuată în 2018

Mai mulți turoperatori români parteneri ai Paralela 45 ai încedrcat încă de anii trecuți să intre pe această destinație. Anul trecut unii dintre ei chiar făceau „scouting” pentru Paralela 45, despre care spuneau la vrema respectivîă cî ar fi încercat să lanseze un charter cu avionul până la Tirana.

Acest lucru nu s-a concretizat, deși ar fi avut un potențial imens, având în vedere că există o cerere tot mai mare pentru această destinație. Pe atunci un pachet pentru o săptâmână într-un hotel de 4-5 stele în Golem, avea un preț de start de la 300 de euro pentru o persoană într-o cameră dublă.  

Avantajul unei destinații precum Albania este că fiind o țară nu prea dezvoltată și cu un exotism anume, prețurile sunt încă destul de mici, undeva la 50-75% față de cele din România

Atracții turistice în Albania

Tirana în sine este o atracție turistică, orașul părând un mozaic al „domniilor” care au trecut peste el, în ultima sută de ani, când s-a dezvoltat de la un orașel mic la capitala țării. Toate acestea i-au dat o frumusețe necovențională de care vă veți îndrăgosti. 

 

Cum intrați în Albania, veți da de cea mai mare câmpie pe care o are această țară, dar până acolo veți coborî pe un mic Transfăgărășan, și încă de la graniță vă veți lovi cu privirea de mici ciuperci de ciment băgate în pământ. Acestea sunt buncăre construite de Enver Hogea, fostul dictator care a avut o paranoia legată de invazia Albaniei, astfel că a construit între 200.000 și 700.000 de astfel de buncăre. Nu se știe numărul lor exact. 

Plajele din Albania sunt cu totul ceva special. În sud, avem Ksamil care este un Caraibe pe preț redus, Vlore și alte astfel de plaje exotice. În nord, avem Durres și Golem care sunt absolut de invidiat.  

 

 

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply