Agențiile de turism rămase fără licență în 2016 vând acum online

Agențiile de turism rămase fără licență în 2016 vând acum online


O parte din agenţiile de turism rămase fără licenţă în 2016 au reapărut pe on-line, potrivit ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, care declarat, la Sibiu, că îşi doreşte ca până la 1 septembrie să apară legea privind garantarea pachetelor turistice.

 

Ministerul Turismului a depistat o parte din agenţiile de turism, care funcţionează ilegal, cu ajutorul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

 

„Avem o problemă, garantarea de servicii turistice. Suntem în acest moment în pre-infringement. Trebuie să găsim nişte soluţii de viitor, în aşa fel încât fiecare cetăţean din România să fie protejat în momentul în care îşi va achiziţiona un pachet de servicii turistice. Suntem obligaţi ca până la finalul lui 2017 să rezolvăm această problemă. (…) Eu vreau ca cel târziu la 1 septembrie garantarea de servicii turistice să fie un subiect închis”, a spus ministrul Turismului, citat de Agerpres.

 

1.200 de agentii de turism fără licență

În ultimii câţiva ani şi chiar în ultimul an, au fost ridicate peste 1.200 de licenţe de turism pentru agenţiile din ţară, iar asta înseamnă că sunt nişte probleme în piaţă.

 

„Trebuie venit cu noi acte normative pentru că în continuare sunt aşa-zise agenţii care vând în on-line, dar ele nu sunt licenţiate şi nici nu ne convine să facem un fel de Poliţie să căutăm sau să găsim pe cineva anume. Nu avem o situaţie reală în acest moment. Le descoperim pe parcurs. Şi vă spun sincer că le-am descoperit chiar cu ajutorul celor din ANAT şi nu numai”, a mai Mircea Titus Dobre.

 

Potrivit seșului turismului, noua lege ar trebui să interzică unei persoane să mai deţină o agenţie de turism, dacă a încălcat legea în acest domeniu.
„Problema este că, chiar dacă au fost închise, au reapărut şi s-au înscris şi-au făcut alte agenţii sau au devenit acţionari şi nu au fost administratori. Dacă, de exemplu, nu a respectat legea, eu cred că ar trebui să ne punem un semn de întrebare, că un om care nu respectă legea dacă este corect să mai fie în piaţă în acest domeniu de activitate”, a mai spus ministrul Turismului.

Facebook Comments

Leave a Reply