Wizz Air schimbă politica bagajelor și acceptă la bord unele mult mai mici

Wizz Air schimbă politica bagajelor și acceptă la bord unele mult mai mici


0

Wizz Air schimbă politica bagajelor care pot fi luate la bord, din noiembrie, acceptând o dimensiune mult mai mică decât cea agreată în prezent.

Adică dacă în urmă cu un an, compania aeriană introducea o nouă politică de bagaje, care a permis până acum pasagerilor să aducă la bordul aeronavei un singur bagaj de mână, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 centimetri și o greutate de până la 10 kilograme, inclus în prețul biletului. De la 1 noiembrie, dimensiunea bagajului acceptat la bord va fi până la 40x30x20cm. 

Astfel, toți pasagerii vor avea dreptul să aducă la bord un bagaj de mână gratuit, cu dimensiunea de până la 40 x 30 x 20 cm, care trebuie așezat sub scaun.

Wizz Air introduce un nou tip de bagaj de cală, cu o greutate maximă de 10 kg, pe lângă opțiunile de 20 kg și 32 kg existente, cu un tarif de la 7 euro.

Politica bagajelor la Wizz Air vine cu motivare

Politica bagajelor este schimbată din nou, dar de data aceasta, motivarea companiei ține de faptul că bagajele fac ca avioanele să întârzie. 

Compania prezintă noile reguli ca pe o facilitate care garantează tuturor pasagerilor să aducă un bagaj gratuit la bord începând cu 1 noiembrie 2018, bazat pe cifre care arată că peste 10.000 de zboruri anual sunt afectate de întârzierile legate de bagaje și că, în ultimii cinci ani, durata medie a șederii la o destinație a scăzut continuu, astfel că fiecare al treilea călător Wizz Air călătorește 3 zile sau mai puțin.

Doar pasagerii care au achiziționat serviciul de acces prioritar vor avea permisiunea de a aduce și un troller suplimentar, cu dimensiunea maximă de 55 x 40 x 23 cm. În practică, aproape niciun pasager nu își poziționează bagajul sub scaun, ci în compartimentele de deasupra scaunelor, mai de fiecare dată insuficiente pentru toate bagajele ca spațiu disponibil. Mai mult, sunt rare cazurile în care la îmbarcare este verificată dimensiunea bagajelor. 

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply