Wizz Air mută cursele de la Târgu-Mureș la Cluj Napoca

Wizz Air mută cursele de la Târgu-Mureș la Cluj Napoca


0

Compania Wizz Air va muta toate cursele aeriene de pe Aeroportul Internaţional Transilvania Târgu-Mureş pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj Napoca, pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza unor probleme la pistă.

„Recent am primit rezultatele expertizei tehnice asupra pistei de aterizare/decolare, care atestă că starea de degradare a îmbrăcămintei rutiere aeroportuare a înregistrat o îmbunătăţire în urma lucrărilor de întreţinere şi reparaţii efectuate. Capacitatea portantă determinată pe sectoare omogene utilizând valorile medii ale parametrilor de portanţă s-a păstrat în aceleaşi limite. Decizia companiei Wizz Air subliniază încă o dată nevoia imperativă a unei reparaţii capitale a pistei Aeroportului Internaţional Transilvania Târgu Mureş”, arată Peti Andras, oficialul Wizz Air.

Potrivit lui, s-a decis, împreună cu proprietarul aeroportului, Consiliul Judeţean Mureş, să se facă toate demersurile necesare pentru a se începe reparaţiile capitale. „În acest moment, suntem în situaţia în care avem documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie la care mai avem nevoie de un aviz de mediu, care va fi emis în zilele următoare. În şedinţa din luna noiembrie este pus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar apoi putem porni procedura de  licitaţie a lucrărilor de reconstrucţie a pistei de decolare”, afirmă, în acelaşi comunicat, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Autorităţile judeţene sunt dispuse să îşi asume această investiţie din fonduri proprii, având în vedere că, prin Master Planul de Transport, Aeroportul Internaţional Transilvania nu are posibilitatea să acceseze fonduri europene în scopul reparaţiilor capitale la pista de decolare/aterizare înainte de anul 2022. Investiţiile necesare sunt estimate la 77 milioane de lei şi constau în reconstruirea pistei.

„O pistă nouă va permite Aeroportului Internaţional Transilvania noi oportunităţi de colaborare atât cu Wizz Air, compania deja existentă pe aeroport, cât şi cu alte companii, pentru diversificarea destinaţiilor externe şi interne în interesul pasagerilor”, se mai arată în comunicat. Peti Andras mai afirmă că, deşi pasagerii nu vor fi mulţumiţi de situaţia actuală, ”înainte de alte interese cum ar fi cel comercial sau economic, siguranţa pasagerilor rămâne prioritate zero, iar în acest scop reparaţia capitală este în interesul nu doar al aeroportului, dar în principal al pasagerilor”.

Facebook Comments
0

Leave a Reply

Close