Voucherele de vacanță se dau dacă angajatorul are bani

Voucherele de vacanță se dau dacă angajatorul are bani


42

Voucherele de vacanţă vor fi acordate în sistemul public fie din 2017, fie din 2018, de către fiecare ordonator de credit în funcţie de solicitările angajaţilor, dar şi de disponibilităţile financiare ale instituţiei pentru acest an, se menţionează în Programul de Guvernare 2017-2020. 

„Toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia de un voucher de vacanţă în valoare de 1,450 lei valabil până la finalul anului 2018. Acordarea acestora se va face fie în 2017, fie în 2018 de fiecare ordonator de credit în funcţie de solicitările angajaţilor, dar şi de disponibilităţile financiare ale instituţiei pentru 2017. Bugetele instituţiilor publice vor cuprinde obligatoriu, începând cu 2018, alocări financiare pentru dotarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru cei aflaţi în slujba statului”, se menţionează în document. 

De asemenea, la capitolul dedicat domeniului Turismului se precizează la punctul 11 al măsurilor constituirea unor instrumente în turism care să permită asigurarea contravalorii serviciilor contractate de către turişti cu agenţiile de turism. 

„Garantarea contravalorii serviciilor plătite de turişti către sau la agenţiile de turism prin cel puţin următoarele instrumente de garantare: asigurare, garanţii bancare, contul fiduciar, fond de garantare’, notează sursa citată. Măsura are termen de aplicabilitate anul 2017, iar ţinta urmărită este prevenirea efectelor negative asupra cetăţeanului urmare a intrării în insolvenţă a agenţiilor de turism. Din punct de vedere al impactului financiar, măsura nu implică cheltuieli bugetare”, conform Programului de Guvernare. 

Ministru Mircea Dobre menționa că tichetele de vacanţă se vor acorda, în acest an, pe suport tipărit sau în format electronic, după rectificarea bugetară care va avea loc la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, iar instituţiile publice centrale, locale şi companiile de stat sunt obligate să cuprindă la acel moment în buget aceste cheltuieli. 

În acelaşi context, ministrul a precizat că, de la 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă se va schimba. 

„Anul acesta, voucherele de vacanţă se acordă după momentul rectificării bugetare, care va avea loc la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august. După această rectificare bugetară toate instituţiile publice centrale şi companiile de stat vor acorda aceste vouchere de vacanţă, în funcţie de cum vor cădea de comun acord cu sindicatele, dacă au aşa ceva sau reprezentanţii salariaţilor. Ulterior, începând cu data de 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă va fi stabilită printr-o Hotărâre de Guvern”, a afirmat Dobre. 

Ministrul Turismului a subliniat, totodată, că în cuantumul voucherului de vacanţă va fi de 1.450 şi va fi împărţit în valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 lei. 

Facebook Comments
42

Leave a Reply