Varna, geamăna mai frumoasă a Constanței

Varna, geamăna mai frumoasă a Constanței


45

Bulgarilor le place să spună despre Varna că este geamăna mai frumoasă a Constanței, și pe alocuri este adevărat. Și pe bună dreptate, orașul din oglindă al Constanței ascunde, alături de întreaga regiune, sute de comori care de abia așteaptă să fie descoperite de către turiști.

Farmecul cald al Mării Negre parcă este amplificat aici și asta pentru că bulgarii și-au făcut în ultimele doua decenii un scop din a fi ospitalieri pe cât se poate cu cine le calcă pragul.

Din fericire pentru ei, și din păcate pentru români, noi încă nu am învățat să punem fericirea turistului pe termen lung, pe harta ospitalității, astfel că la noi, aceasta caracteristică s-a cam transformat într-un mit, mit care s-a alterat de-a lungul ultimilor ani.

Varna, geamăna mai frumasă a constanței

Fiecare popor care a trecut prin Varna și-a lăsat amprenta asupra orașului, de la traci până la cotropitorii turci, fiecare dintre aceste caracteristici formând un mozaic cultural care nu face decât să scoată în evidență individualitatea locului.

Romanii au fortificat orașul, au construit rețele de alimentare cu apă și canalizare, multe temple și clădiri publice printre care și faimoasele „băi romane”. În anul 395 orașul a devenit port important al Imperiului Roman de Răsărit și a adoptat creștinismul ca religie oficială. O mie de ani mai târziu (1393) Varna a fost cucerită de otomanii eliberată de abia 500 de ani mai târziu în 1878.

Varna, geamăna mai frumasă a constanței

Litoralul din preajma Varnei nu mai are nevoie de prezentare, plajele din stațiuni precum Sf. Constantin și Elena, Sunny Day, Nisipurile de Aur, au fost deja cucerite de români, care au trecut pe aici fie pentru un city break sau chiar și un sejur. Bulgarii știu să se adapteze la multitudinea de turiști care au cerințe diverse.

Atracții turistice lângă Varna, geamăna mai frumoasă a Constanței

Reședința Evksinograd – a fost reședința de vară a monarhilor care au condus Bulgaria după eliberarea de sub dominația otomană (1878). Poate nuo să vă placă Varna tocmai pentru că veți alege să fugiți de aglomerația orașelor din România, dar în jurul capitalei bulgariei de la malul Mării Negre veți găsi câteva sătuce unde liniștea s-a așezat pentru a se odihni și aici a rămas.

Plaja în Varna este asemănătoare cu cea din Constanța , numai că aici peisajul vi-l puteți desena singuri pentru că vă puteți orienta în vacanță după propriile dorințe.

Varna, geamăna mai frumasă a constanței

Muzeul Arheologic – aici se află cea mai veche comoară de aur din lume. Datează dinainte de anul 4.000 î.Hr. Comoara numără aproape 3.000 de articole de de o puritate a aurului de 23,5 carate, cu o greutate totală de 6,5 kg. Tot aici veți găsi și mormântul unui bărbat de aproape 45 de ani, cu tot cu scheletul lui, care este acoperit cu peste 100 de aornamente de aur.

Mănăstirea Aladzha – este cea mai populară mănăstire în stâncă de pe coasta bulgară a Mării Negre. Se presupune despre această mănăstire ca face parte dintr-un mnare complex de peste 500 astfel de lăcașuri religioase.

Mănăstirea Sf. Constantin şi Elena, locație ideală pentru un city-break, a fost fondată la începutul secolului XVIII, fiind cunoscută pentru unicitatea sa. Aceasta deţine un izvor aflat în altarul bisericii, în spatele tronului. 

Acvariul din Varna – Aici puteți vedea pești din toate grupurile  care alcătuiesc fauna Mării Negre, dar și cele mai frumoase specii din regiunea mediterană care au pătruns prin Bosfor.

Delfinariul – este o atracție turistică ce atrage tot mai mulșți turiști anual. Acesta este situat în partea plină de verdeață a Grădinii Mării Varna.

Varna, geamăna mai frumasă a constanței

Fanagoria, așezarea proto-bulgărească este singurul muzeu activ de acest gen, în aer liber din țară. Complexul este o copie a unei vechi tabere de război bulgare din secolele 6-76 și include ziduri de protecție din lemn cu turnuri de atac, iurte mobilate, ateliere meșteșugărești, costume vechi restaurate, arme și multe alte articole.

În cazul în care cautați cazare ieftină în Varna sau în apropiere, dați clic AICI!

Sau….Booking.com

Facebook Comments
45

Leave a Reply