Valea Doftanei, relaxare într-un paradis autohton

Valea Doftanei, relaxare într-un paradis autohton


33

Unul dintre cele mai pitoreșți și interesante locuri din România, în care te poți relaxa în voie, este Valea Doftanei. Zona se remarcă printr-un aer foarte curat și printr-o trecere deosebit de frumoasă de la zona de deal la cea de munte.

Comună Valea Doftanei are aproximativ 2800 de gospodării și 7000 de locuitori, însă în ciuda dimensiunilor sale reduse, a reușit să atragă din ce în ce mai mulți turișți.

Istoric, prima atestare a comunei a avut loc în secolul XVI iar timpul și-a pus amprenta printr-o serie de construcții interesante, printre care mănăstirile Mărgineni și Sinaia. Astfel, turiștii din Valea Doftanei se pot bucură atât de o serie de obiective turistice interesante, cât și de peisaje.

Ce poți să faci odată ajuns la Valea Doftanei?

Ai putea crede că tot ceea ce poți face este să te relaxezi într-un cadru natural. Există, însă, o mulțime de alte lucruri foarte atractive pe care le poți vedea sau pe care le poți face:

  • Poți vizită Lacul Păltinoasa. Este un lac de acumulare din care se alimentează cu apă potabilă locuitorii din zona. Are o lungime de 3 km și oferă o priveliște deosebit de frumoasă. Malurile lacului sunt perfecte pentru camping sau chiar pentru construcția unor case de vacanță.
  • Poți descoperi Cheile Doftanei. Sunt niște chei mici, de doar 300 de metri, dar deosebit de spectaculoase. Acestea sunt săpate de răul Doftana și dau naștere unor peisaje de neuitat.
  • Poți face o drumeție pe vârful Secariei. Vei urmă un traseu destul de simplu și te vei bucură de frumusețea naurala din jur care pur și simplu îți va răpi glasul.
  • Poți descoperi ruinele Bisericii Vechi din Traisteni. Sunt niște ruine interesante ale unei Biserici aflate în satul Traisteni. Dacă îți plac lăcășurile de cult, poți descoperi și Biserica Sfinții Voievozi ce datează din anii 1926-1942, dar și Biserica Adormirii Maicii Domnului, ridicată în 1875.
  • Te poți plimbă prin Pădurea Glodeasa. Este o pădure bătrână de fag și brad, aflată la o altitudine de 650-890 e metri. Este una dintre puținele paurî din țară care au fost ferite de exploatarea forestieră și se întinde pe o suprafață de 534 de hectare. Aici vei putea descoperi atât o flora, cât și o fauna impresionantă. În pădurea Glodeasa poți descoperi stânci, roci, ape dulci, chei, pajișți și foarte multe specii de plante ocrotite de rece. Declarată rezervație naturală, această pădure este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona Munteniei.
  • Poți descoperi artă de la Muzeul de Arte Plastice din Teșila. Este un obiectiv etnografic și popular de neratat, unde vei putea admira peste 300 de opere de artă. Aici are loc ocazional tabăra de creație plastică Valea Neagră, unde sunt așteptați o mulțime de artișți din întreagă lume din domeniul sculpturii, graficii și picturii.
  • Poți descoperi numeroasele stane. Zona este recunoscută pentru numărul mare de stane. Astfel, turiștii pot să viziteze în mod organizat cele 25 de stane printr-un program denumit ” Drumul Stânelor”.
  • Poți cunoaște oamenii locului, care păstrează tradițiile seculare.
  • Poți merge la vânătoare sau la pescuit. Ocazional sunt organizate partide de vânătoare pentru cei pasionați, dar și partide excelente de pescuit, în Lacul Păltinoasa.

Cei care își doresc o vacanță mai mare în Valea Doftanei se pot bucură și de alte obiective interesante, aflate la doar câteva aruncaturi de bat. Astfel, se poate vizită Muzeul Cinegetic Posada, Cazinoul din Sinaia, Mănăstirea Sinaia sau castelele Peleș și Iulia Hasdeu. Un alt obiectiv extrem de interesant este Închisoarea Doftana, aflată la doar 18 km. Această are o poveste impresionantă prin cruzimea cu care erau tratați deținuții, dar și prin numele mari care au fost închise aici, printre care Nicolae Ceaușescu, Gheorghe Gheorghiu Dej sau Grigore Preoteasa.

Cei care ajung la închisoare se pot bucură de o partida antrenantă de paintball, jucată printre zidurile clădirii.

Valea Doftanei nu duce lipsa de unități de cazare. Pe rezervasigur.ro găseșți atât pensiuni rustice, cât și hoteluri și vile cu 3 sau 4 stele. În cele mai multe cazuri, conforul este unul sporit, incluzând atât camere deosebite, cât și posibilitatea de a achiziționa pensiune completă.

Pentru a te bucură de cele mai mici prețuri de pe Valea Doftanei, tot ceea ce trebuie să faci este să intri pe rezervasigur .ro, să alegi pensiunea pe care ți-o doreșți și să contactezi proprietarul. Marele avantaj al acestui site este faptul că intri în contact direct cu proprietarul. 

Foto: Despre Toate

 

Facebook Comments
33

Leave a Reply