Vacanțe mai scumpe în Grecia, din cauza Turciei

Vacanțe mai scumpe în Grecia, din cauza Turciei


0

Dacă vreți să petreceți vacanța în în regiune e bine să știți că veți avea parte de vacanțe mai scumpe în Grecia și asta pentru că Turcia ne mai fiind o destinație sigură, turiștii se reorientează. Grecii profită din plin de acest trend și au mărit prețurile vacanțelor, este de părere directorul general Aerotravel, Antonio Nițu, citat de Wall-Street. 

„Profită că și în alte țări crește cererea. Tarifele se duc în continuare în sus. Pentru că toată lume se așteaptă ca în Turcia să nu fie tocmai bine. Și atunci merg la mare, la soare, în Grecia. Turiștii români au fost speriați de evenimentele din Turcia de anul trecut, astfel că litoralul românesc a înregistrat cele mai bune rezultate din toate timpurile, unde tarifele nu sunt deloc mici. De exemplu, un hotel de trei stele cu demipensiune în Eforie Nord, în luna iulie, costa cât o vacanță în Grecia”, afirmă Antonio Nițu.

Contractele dintre operatorii eleni și Aerotravel, privind vacanțele din 2017, sunt semnate încă din octombrie anul trecut, fiind al doilea an în care cresc tarifele.

Chiar dacă este sub asediul terorii, Turcia va vinde în continuare vacanțe în stațiunile sale, cu mențiunea că turiștii cer acum și alte variante care să corespundă din punctul de vedere al serviciilor cu ofertele pe care le aveau în Turcia.

”Economia turismului în Turcia e foarte bine făcută. Aportul la Produsul Intern Brut e extrem de mare. Ei au făcut investiții importante în turism și ei trebuie să își întoarcă investițiile. Vor scădea foarte mult prețurile, dar asta nu înseamnă că va scădea numărul turiștilor care merg în stațiunile din Turcia”, a declarat Antonio Nițu, care a precizat că orașele afectate sunt Istanbul și Ankara.

Cu toate acestea, în urmă cu doi ani, hotelierii din Turcia majoraseră tarifele cu 10-15%, față de anii anteriori. În prezent, un pachet all inclusive la un resort de cinci stele în Turcia costă pornind de la 500 de euro de persoană, față de 800 de euro, înainte de atentatele de anul trecut, adaugă oficialii agenției de turism.

Vacanțe mai scumpe în Grecia

„Impactul unui atac terorist se reflectă și în prețul unui city break, care scade considerabil ulterior unui astfel de eveniment. S-a văzut că imediat în urma unor astfel de evenimente triste, operatorii locali au reacționat și au scăzut prețurile. Sunt și turiști care profită de aceste reduceri”, adaugă Antonio Nițu.

Și dacă vorbim de tendințe pe 2017, cele mai căutate destinații vor rămâne Grecia, Turcia (stațiunile), Bulgaria, Spania și litoralul românesc, dar ”nu neapărat în ordinea asta”, spun reprezentanții Aerotravel.

Aerotravel este una din cele mai mari agenții de turism din România cu vânzări cumulate de 151 milioane lei în 2016, pentru cele trei companii din grup.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply