Vacanță Valentine’s Day: 700-800 lei – în țară, 400 – 500 euro – în afară

Vacanță Valentine’s Day: 700-800 lei – în țară, 400 – 500 euro – în afară


0

Cuplurile de tineri cheltuiesc pentru o vacanță Valentine’s Day 700-800 lei pentru o excursie internă şi 400-500 euro pentru o mini-vacanţă externă, potrivit specialiștilor din turism chestionați de News.ro.

De asemenea, restaurantele pregătesc cine romantice care pot costa circa 200 lei pentru două persoane, iar hotelurile oferă cadouri surpriză și decorează camerele cu flori, inimioare și lumânări, la fel ca pentru luna de miere.

vacanță valentine's day„În acest an, Valentine’s Day va fi într-o zi de marți, favorizând petrecerea de Dragobete, care este pe 24 februarie, deci într-o vineri. Ca atare, cu excepția evenimentelor organizate în orașele unde locuiesc, majoritatea cuplurilor vor sărbători Valentine’s Day mai devreme, în weekend-ul care precede ziua de 14 februarie”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu, citat de News.ro

Cele mai dorite destinații interne sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, Predeal, Poiana Braşov, Bran Moieciu, Bucovina, Maramureş sau staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile Tuşnad, Sovata, Balvanyos sau Băile Felix.

Surprize într-o vacanță Valentine’s Day  

Hotelurile și pensiunile au pregătit și ele surprize pentru cuplurile care vor să își sărbătorească iubirea. astfel că, vă puteți aștepta la o cină romantică cu program artistic, programe welness şi spa incluse în pachetul turistic, masaje cu uleiuri orientale, welcome cu şampanie şi ciocolată, reduceri precum şi cadouri surpriză în cameră.

City break la pas e sărbătoare

De asemenea, multe cupluri preferă city break-uri în orașele europene precum Viena , Barcelona , Lisabona, Paris , Praga, Amsterdam sau Roma . „Destinaţiile de vacanţă cele mai solicitate de către clienţii români de Valentine’s Day sunt Paris, Veneţia , Barcelona şi Dubai , ca destinaţii externe. Pe plan intern, clienţii sunt împărţiţi, dacă unii aleg să-şi ducă partenerele într-o staţiune balneară, ceilalţi aleg să petreacă pe pârtia de ski”, a declarat directorul executiv la agenţia de turism VarbiTour, Cristian Rusu.

În general, ofertele includ mini-sejururi de trei sau patru nopţi de cazare, fiind rare cazurile în care turiştii aleg să stea o săptămână în locul ales. În ceea ce priveşte ofertele pentru un city break de Valentine’s Day în Veneţia, tarifele pornesc de la 199 euro de persoană şi includ transport avion dus-întors, taxe, patru nopţi cazare cu mic dejun şi o surpriză romantică.

Pachete pe plan intern

Pe plan intern, un pachet la 5 stele la Băile Felix costă 1.338 lei pentru un sejur pe camera şi include două nopţi cazare, demipensiune şi cină festivă, o terapie SPA de persoană pe pachet (baie termală cu săruri de la Marea Moartă cu extract de perle), acces gratuit la aqua-park. „Companiile low-cost au oferte foarte bune pentru a atrage clientela. Românii au diversitate în a alege locaţia pentru acest eveniment, aşadar, aş zice că singurul lucru în ceea ce priveşte opţiunea turiştilor ar fi destinaţiile”, a precizat reprezentantul VarbitTour.

De regulă, de această sărbătoare călătoresc tinerii între 23 şi 27 ani, chiar şi studenţi în primii ani de relaţie, spune Dan Angheleascu, general manager La Piovra Turista. Aceştia cheltuiesc 700-800 lei pentru o excursie internă şi 400-500 euro pentru o mini-vacanţă externă pentru două persoane. „Preferă să meargă la restaurant de Valentine’s Day, pentru că, în ultimii ani,  majoritatea restaurantelor au pachete speciale cu reduceri speciale pentru această sărbătoare, care cuprind două feluri de mâncare, vin, şi au amenajat restaurantul specific, cu flori, inimioare, lumânări. O cină romantică poate costa circa 200 lei pentru două persoane”, a spus Anghelescu.

 

Potrivit specialiştilor din sectorul turistic, hotelurile aranjează camerele special pentru îndrăgostiţi, cu flori, lumânări, la fel ca pentru luna de miere.

Facebook Comments
0

Leave a Reply