Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac


0

O vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac, nu este chiar atât de scumpă, chiar dacă vorbim de Austria. Cu toate acestea, ar fi bine să știți ce vă așteaptă, din punct de vedere al costurilor dacă vă hotărâți să mergeți până acolo.

Alpbach este un mic oraș din Tirol situat la o altitudine mai mică de 1000 de metri, într-o vale care poartă chiar numele Alpbach. Acest mic sătuc alături de alte câteva stațiuni au ajuns o adevărată bijuterii a sporturilor de iarnă și asta pentru că, împreună, au strâns peste 145 de km de pârtie.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Aici, mai toate pensiunile și hotelurile au cam aceeași structură, bârnă din lemn maroniu care se combină perfect cu verdele brazilor și albul zăpezii. Toate clădirile sunt parcă trase la indigo, dintr-un singur motiv: prin anii 1970, autoritățile au dat lege ca toate casele să fie construite numai din piatră și lemn după cum spune tradiția.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Satul este unul de fermieri, așa că, după cum spun chiar și cei de la The Guardian, s-ar putea să ai ocazia ca pârtia pe care schiezi să se termine chiar într-o grămadă de balegă proaspătă.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Vacanță la schi în Alpbach: Urcări și pârtii

Pentru schiorii împătimiți există mai multe telegondole, două pe partea Alpbach, iar una pe partea Wildschönau la aproape 1900 de metri. Pentru cei care sunt oarecum sceptici, ei bine, stațiunile din această zonă dispun de de 66 de pârtii, dintre care una este verde, 34 sunt albastre, 13 roșii, și 18 negre.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Pentru toate acestea există și 47 de telescaune care să vă urce până la o altitudine de maxim 2000 de metri. Se spune că aici vin în general schiorii tradiționaliști, adică oameni care au venit o dată și s-au îndrăgostit de loc. Dar cu toate acestea, pârtiile sunt destul de liberte și liniștite.

Dacă nu v-ați cazat undeva în apropierea pârtiilor, nu vă faceți probleme, pentru că aici sunt autobuze care circulă din 10 în 10 minute.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Vacanță la schi în Alpbach: Costuri de cazare, mâncare și schiat

Fie că alegeți să vă faceți o vacanță în regim Do It Yourself sau cu o agenție de turism, costurile sunt destul de apropiate. Dar, dacă alegeți să o faceți pe cont propriu, cazare pe Booking.com, pornește de la 50 de euro pe noapte pentru două persoane și se duce și la 100 de euro, dar în general, prețurile se învârt, în decembrie sau ianuarie la 5o-60 de euro. Mai jos iată câteva sugestii în funcție de perioada pe care o doriți:
Booking.com

În cazul în care vă interesează ski pass-uri și prețul acestora variază în funcție de nevoile fiecăruia. Astfel că prețul lor pornește de la 30 de euro pentru un ski pass de 2 ore, merge până la aproape 47,50 de euro pentru unul de o zi, și scade tot mai mult în funcție de numărul de zile pe care doriți să le petreceți acolo.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Spre exemplu, pentru un ski pass de 6 zile veți da 238 de euro, adică mai puțin de 40 de euro pe zi. Iar aici vorbim de prețurile per adult. la copii, costurile sunt la jumătate. Pentru mai multe detalii, intrați direct pe site-ul care vinde astfel de bilete în zonă: Alpbachtal.at

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Pentru o masă mai ieftină pentru două persoane veți plăti undeva la 12 euro, dar dacă vreți o masă cu 3 feluri de mâncare costurile medii se duc undeva la 55-60 de euro. de fapt, ele variază între 40 și 70 de euro pentru două persoane. O bere este undeva la 3,5 – 4 euro, iar costurile mâncare dacă vreți să v-o preparați singuri ajunge undeva la dublu față de București sau marile orașe din România. Pentru un bilet până la părtie, dacă mergeți cu autobuzul local, veți mai plăti 2,5 euro sau ceva în jurul acestei sume. 

Costurile cu transportul european

Dacă plecați din București, până în Alpbach aveți de parcurs un traseu de aproape 1.600 de kilometri. Partea bună este că, în drumul vostru, veți trece prin cele mai frumoase capitale europene: Budapesta, Bratislava sau Viena . Așa că dacă mergeți în perioada lui decembrie, de preferat să vă opriți și la unul dintre târgurile de Crăciun din aceste orașe.

Vacanță la schi în Alpbach, cel mai pitoresc sat austriac

Recomandarea este cu atât mai serioasă cu cât, drumul este unul de cel puțin 18 ore și nu poate fi parcurs dintr-o singură bucată decât dacă aveți vreo 3 șoferi în mașină. Pentru vreo 3.500 km, cu o mșină care consumă 6 litri la 100 km va trebui să plătiți pentru vreo 210 litri de benzină, aducă undeva la vreo 250 de euro per total. La aceștia se mai adaugă și taxele de autostradă din țările prin care treceți și poate și o noapte de cazare, în funcție de orașul pe care-l alegeți. 

O altă variantă este să luați avionul până la Innsbruck, iar de acolo ajungeți în Alpbach în maxim o oră. De asemenea, varianta de avion o aveți și pentru destinații precum Salzburg sau Munchen, iar de aici drum cu mașina, în mai puțin de două ore. 

De asemenea, dacă Austria nu vă surâde, atunci puteți merge ceva mai aproape și mai ieftin la Bansko, în Bulgaria

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply