Vacanță în Albania: Cum să petreci o vacanță de neuitat pe bani puțini

Vacanță în Albania: Cum să petreci o vacanță de neuitat pe bani puțini


0

Dacă vrei un altfel de sejur, o vacanță în Albania este exact lucru de care ai nevoie. Anul trecut am mers în Albania alături de Corali Holidays și am petrecut 7 zile de neuitat, reușind să ne plimbăm atât la mare cât și la munte. 

Pentru început, cu toții am auzit de litoralul albanez. Este combinația dintre Grecia și Italia, dar cam la jumătate de preț. Albania are un farmec aparte tocmai prin faptul că acum este în plină dezvoltare. Deși se construiește foarte mult, mozaicul dintre vechi și nou, nu se regăsește în hoteluri, unde totul este făcut pentru a mulțumi exigențele chiar și celor mai pretențioși turiști. Aici veți găsi mai multe detalii despre vacanța în Albania, de la prețuri până la mâncare.

 

Pentru a vă bucura de litoral aveți o seamă de opțiuni. În sudul Albaniei se află binecunoscuta localitate Ksamil, cu plaja Ksamil, unde turcoazul apei vă va trimite cu gândul direct la plajele exotice din Caraibe sau Maldive. Pe lângă aceasta este și Vlore, iar dacă vreți să ajungeți „mai în civilizație”, orașul Durres și plajele de la sud de acesta vă vor aștepta cu brațele deschise.

Prețurile la mâncare, fie că vorbim de restaurant sau supermarketuri sunt undeva la 50-75% din cele pe care le avem în România. Spre exemplu, noi am luat o pizza cu 2 euro, iar berea costă undeva la 2 lei până la 5 lei.

Obiective de vizitat sunt cu duiumul, așa că dacă vă place istoria, este imperios necesar să ajungeți la Berat, o cetate care încă mai este locuită, fiind una dintre cele mai vechi astfel de monumente locuite. De asemenea, odată ajunși în Albania, va trebui să nu ratați Tirana, capitala. Orașul îmbină comunismul demult apus cu o democrație ciudățică, de tranziție, dacă îi pot spune așa. Oamenii sunt foarte calzi, în ciuda, a zvonurilor pe care le tot auziți legate de oameni înarmați care umblă pe străzi și se împușcă. Sunt tâmpenii împrăștiate de personaje care nici măcar nu au călcat în Albania.

Textul este doar unul scris pe scurt, dar în link-urile din el veți descoperi un mic El Dorado în materie de turism, de care vă veți îndrăgosti iremediabil.

Pentru rezervări de cazare:Booking.com

Vacanță în Albania în câteva imagini

vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină vacanță în albania vacanță în ksamil prețuri albania vacanță ieftină

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply