Vacanța de vară, programată din noiembrie – decembrie

Vacanța de vară, programată din noiembrie – decembrie


42

Din ce în ce mai mulți turiști români au început să-și rezerve vacanța de vară încă din noiembrie-decembrie anul anterior, pentru a plăti cât mai puțin pe sejur, reducerile ajungând chiar şi până la 50% prin programele early booking.

Numărul vacanțelor pentru vara lui 2017, cumpărate încă din iarna acestui an a crescut în medie cu 55%, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Cea mai spectaculoasă creștere a cererii, în jur de 75%, se înregistrează pentru stațiunile de pe litoralul turcesc (Antalya, dar și Turcia egeeană), aceste pachete reprezentând circa 40% din tot volumul de vânzări early booking de la finalul acestui an. Turcia se află și în topul destinaţiilor cu cele mai mari discounturi făcute celor care cumpără până la jumătatea lunii decembrie, respectiv până la minus 50% pentru Antalya și minus 40% pentru Kusadasi.

Antalya este destinația ideală pentru amatorii de early booking din România, adică familiile cu copii. Aceștia își organizează din timp vacanța principală din an (cea pentru care alocă cel mai mare buget), și vor ca aceasta să coincidă cu vacanța copiilor, după data de 15 iunie. Acești turiști caută pachete all inclusive în resorturi pentru familii, în apropiere de plajă și cu locuri de joacă.

Grecia, destinația preferată pentru vacanța de vară

Și rezervările pentru insulele grecești Zakynthos sau Santorini au crescut cu 45%, respectiv 43%, pe fondul unor prețuri mai mici cu până la 50% prin programele early booking, discounturi de care se bucură și pachetele în Corfu, Thassos, Halkidiki și Lefkada și litoralul bulgăresc al Mării Negre. Au beneficiat de reduceri de 30-40% și cei care au achiziționat vacanțe în Kusadasi, Creta, Rhodos și Santorini, dar și pe litoralul românesc. Interesul pentru Santorini au crescut cu 45%, pentru Zakynthos cu 43%, cu 38% pentru Mallorca și cu 35% pentru litoralul românesc.

Interesul crescut pentru pachetele early booking se explică și prin faptul că turiștii își doresc să aleagă și hoteluri de rang superior și știu că acestea, de obicei, devin sold out cu mult timp înainte de plecare. Această dorință este justificată și de faptul că reducerile sunt cu atât mai consistente, cu cât hotelul este mai bun și, în consecință, mai scump. De pildă, pentru un sejur de 7 nopti, All Inclusive la un hotel de 5* din Turcia, o familie cu 2 copii economiseşte cu până la 1250 euro mai puţin dacă alege să rezerve sejurul prin programul early booking, iar cu suma economisită îşi poate organiza şi un city break în Europa pentru întreaga familie.

Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Noutatea sezonului de vară 2017, pentru turiștii români pasionați de vacanțele la mare, este Gran Canaria, destinație care începe să fie căutată, dar se constată în general o creștere a apetitului pentru o serie de destinații de litoral din Spania (Mallorca, Tenerife, Costa Brava).

Facebook Comments
42