Turoperatorii știau de problemele Omnia Turism încă de acum un an

Turoperatorii știau de problemele Omnia Turism încă de acum un an


61

Se știa că firma Omnia Turism avea probleme încă de acum un an, spun surse din industria turismului, dar ca și în cazul Genius Travel sau Mareea, toată lumea a alaes să tacă din gură.

Așa s-a ajuns ca mai bine de 8700 de români să își ia teapă cu pachetele de vacanță pe care le-au cumpărat, iar cei 8.300 de români care și-au luat pachete pentru 2018 au pierdut orice sansă de a mai merge în vacanță.

„Paguba se ridică la mai bine de 7,4 milioane de euro. Numai între 17 octombrie și 31 decembrie vorbim de peste 200 de turiști care și-au cumpărat pachete turistice cu o valoare cumulată mai mare de 400.000 de euro. Niciunul dintre acești turiști, care au pachete cumpărate până la 31 decembrie 2018 nu va mai merge în vacanță”, a declarat ministrul turismului, Mircea Dobre, într-o conferință.

Se știe pespre patronul Omnia Turism, George Negru, că avea probleme foarte mari cu firma. „Având firma de mai bine de 25 de ani, era văzut ca un om foarte serios. Muncea foarte mult, adică îl găseam la sediul agenției și aproape de miezul nopții”, spun cei din turism, citați de Libertatea.

Pe lângă firma de turism, George Negru mai era și broker pe bursă, este foarte posibil ca o parte dintre problemele pe care le-a avut să se fi tras și de acolo, mai spus sursele.

Omnia Turism tărăgăna ministerul

În data de 6 septembrie s-a început controlul, dar reprezentanții ministerului nu au găsit proprietarul, așa că Direcția de Control i-a facut acestuia o invitație pentru data de 8 septembrie. George Negru nu s-a prezentat la minister. S-a mai făcut un control pe data de 5 octombrie și i-a fost dată firmei o amendă contravențională de 2.000 de lei pentru că nu exista registrul unic de control și nici licența în original a companiei la sediul agenției de turism.  

După acest control s-a mai făcut o invitație la a proprietarului la minister, dar de data aceasta era mult prea târziu pentru că proprietarul nu mai era în viață.

Țeapa Omnia Turism și amploarea ei

Peste 200 de români care momentan sunt peste hotare și au trebuit să își mai plătească încă o dată o parte dintre cheltuieli cu cazarea sau transportul aerian, alte 200 care trebuiau să plece până la finele anului și încă 8.300 de români care își rezervaseră pachete pentru anul 2018.

Deși a avut vânzări de peste 7,4 milioane de euro, în conturile firmei nu au fost găsite decât 30.000 de euro.

De la începutul anului 2016, au existat trei țepe răsunătoare în industria turismului care au lăsat zeci de mii de turiști cu ochii în soare. Primul a fost cel al firmei de turism Mareea, al doilea a fost cel al agenției Genius, iar cel de-al treilea acesta, al agenției de turism Omnia Turism.

Facebook Comments
61

Leave a Reply