Trei destinații exotice mai ieftine decât un concediu la Mamaia

Trei destinații exotice mai ieftine decât un concediu la Mamaia


0

Dacă încă nu v-ați săturat de vară, ei bine, iată câteva destinații unde puteți petrece sub soarele dogoritor în toamna și iarnă, la prețuri accesibile. Și toate sunt la cel mult 3 ore distanța de România, cu avionul.

Eilat (Israel)

Este bijuteria litoralului israelian la Marea Roșie. Eilat este un oraș cu 60.000 de locuitori, aflat chiar în buza Mării Roșii pe care o împarte cu Egiptul, Iordania și UAE, dar cel mai aproape se află de Aqaba.

Ce trebuie să știți este că de la finele lui octombrie, Wizz Air își reia cursele către Eilat, iar prețurile sunt extrem de mici, undeva la 350 de lei dus întors, dacă vă grăbiți și le cumpărați. Cazarea pentru două persoane, dacă doriți să mergeți tot pe mâna Wizz, cu Wizz Tours, vă duce, cel mai ieftin la vreo 530 de euro pentru două persoane, timp de 8 zile. Tot pe acolo ieșit și dacă luați cazarea și biletele separate.

În Eilat, aveți o serie de aventuri și activități captivante care de abia așteaptă să fie descoperite. Spre exemplu, puteți merge la Centrul Subacvatic unde să petreceți câteva ore printre animalele marine și coralii multicolori. Puteți vedea cum sunt hrănite animalele marine de scafandri ce înoată printre rechini, pisici de mare și alte sute de specii de înotătoare.

De asemenea puteți merge să faceți plajă în Reciful Delfinilor, unde puteți înota cu delfinii de acolo sau, dacă asta nu e pe placul vostru, puteți doar sta la soare să vă relaxați cu o bere rece în mâna la 30 de grade în decembrie sau ianuarie.

În plus, o altă experiență unică este și un safari cu cămila prin desert, dar trebuie să aveți ceva echilibru pentru a face asta. În cazul în care sunteți mare iubitor de păsări, este în afara Eilatului și o mica delta în care puteți observa păsările călătoare. Eilat este locul prin care trec peste un miliard de păsări anual în drumul lor spre Africa. Iar aici este una din ultimele opriri pe care zburătoarele le fac înainte de a traversa deșertul Sahara.

Și pentru că tot vorbim de deșerturi, puteți încerca aventurile din deșertul Negev. Aici veți descoperi leagănul civilizației de cupru, în Timna Park, unde veți găsi primele mine de cupru din lume și pe care le și puteți explora. Tot aici se află și una dintre cele mai interesante formațiuni geologice, Pilonii Regelui Solomon.

Dacă ați ajuns până aici, va trebui să mergeți și în craterul Ramon, în care se află 7 vulcani adormiți. Zona seamănă cu un peisaj selenar, care noaptea devine mediul ideal pentru observarea stelelor și a Căii Lactee.

Eco-fermele din mijlocul deșertului Negev, au un farmec aparte, în special pentru că fac și agroturism, iar unele dintre ele încearcă să redescopere soiurile de vin de acum 2000 de ani, pe care israelienii le-au pierdut. Dacă hotelul vi se pare ceva scump, atunci puteți încerca să dormiți într-un kibbutz. Aceasta este o comunitate evreiască care se gestionează singură, unde toate veniturile se împart în mod egal între toți membrii kibbutzului.

Prețuri pentru Eilat:

Bilete de avion – 80 de euro de persoană

Cazare – 180 de euro de persoană pentru 7 nopți

Centrul Subacvatic – Intrare pentru o zi întreagă (full service) – 25 de euro

Camel Ranch Eilat – 25-30 euro pentru o tură de 1,5 ore cu cămilele

Reciful Delfinilor  – înot cu delfinii 70 de euro  

Kibbutz – cazare de la 15 pana la 50 de euro/ noapte

Aqaba (Iordania)

Chiar lângă Eilat se află Aqaba, Iordania. Atât Eilat cât și Aqaba sunt ideale pentru cazare, mai ales dacă vreți să ajungeți în Wadi – Rum sau la Petra. Pentru a ajunge la Petra va trebui să închiriați o mașină sau serviciile unei agenții de safari.

O excursie ajunge între 150 și 200 de dolari de persoană, în funcție de serviciile pe care le alegeți, dar de obicei sunt incluse în acest preț intrarea, cazarea pentru o noapte sau două și drumul.

Cazarea în Aqaba, în funcție de serviciile oferite pornește de la 120 de lei pe noapte. Pentru avion până la Amman, cu companiile low-cost, puteți găsi și bilete care ajung să coste 90 de euro dus-întors.

Hurghada, Egipt

Hurghada este o destinație cu prețuri acceptabile dacă vreți o Turcia mai ieftină în care să leneviți 7 zile. Dar spre deosebire de Antalya sau alte zone all inclusive ale Turciei, Hughada are multe distracții pe care le oferă iubitorilor de aventură.

În primul rând puteți merge pe insulele din Marea Roșie pentru a face snorkelling, scufundări sau windsurfing. În plus aveți și opționale legate de istorie. Astfel că, puteți pleca cu autocarul dimineața pentru a ajunge la Luxor și în Valea Regilor. De asemenea, puteți face și o cursă pe Nil. Dar în Luxor puteți vizita vechile temple închinate zeilor antici egipteni, iar în Valea Regilor puteți vizita mormintele faraonilor, chiar și pe cel al lui Tutankamon. Tot acolo veți avea ocazia să vizitați și grandiosul mormânt al lui Hatshepsut unde veți vedea măreția faraonilor de altă data.

Dacă vreți să vedeți piramidele aveți o excursie opțională care costă 100 de dolari și se face tot cu autocarul din Hurghada, dar aceasta durează cel puțin 24 de ore și poate fi obositoare. Chiar și așa, nu se compară cu poate unica ocazie de a vedea piramidele de la Gizeh.

În momentul de față sunt mai multe agenții care au oferte pentru Hurghada, iar acestea pornesc de la 350 de euro, dar mai include și taxele de aeroport de 90 de euro și viza care costă alți 25 de dolari. Plus banii de cheltuială, ar fi bine să aveți la voi cam 700 de euro de persoană.

Malta (Malta)

Malta este o destinație care merită vizitată în lunile octombrie sau noiembrie, când vremea nu mai este chiar așa de fierbinte precum în lunile de vară, dar încă mai este destul de cald cât să puteți face baie pe puținele plaje din arhipelag.

Malta nu este o destinație de plajă cât este una pentru vizitat, pentru a te bucura de civilizație și de miturile legate de Cavalerii Ioaniți. Insula Mierii sau Melita, vă pune la dispoziție Laguna albastră, puteți merge la Satul lui Popeye, loc în care s-a filmat Popeye marinarul cu regretatul actor Robin Williams. De asemenea, puteți vizita capitala Valletta, care este un adevărat loc istoric în care vă veți pierde cu o mare plăcere (și nu vorbim de ratăcit).

 

 

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply