Traseul muzeelor din București, pregătit pentru turiști

Traseul muzeelor din București, pregătit pentru turiști


33

Turiștii români și străini au la dispoziție, de zilele trecute, traseul muzeelor din București, cu ajutorul unei linii înființate de RATB.

Este vorba de 4 autobuze colantate ce vor purta numărul 362, care vor circula din jumătate în jumătate de oră  între orele 10:00-22:00.

Traseul liniei începe de la stația „Piață Presei” și ajunge până la Parcul „Carol”, face, apoi, o buclă, la Cotroceni și se întoarce spre Piața Presei, oprind la muzeele de pe „cealaltă arteră”, conform primarului general Gabriela Firea.

Primarul a estimast costul proiectului la 30.000 euro lunar. Cât privește tarifele de pe această linie, o călătorie va costa 1,3 lei, ca și în cazul liniilor obișnuite. Se va menține și sistemul de gratuități și reduceri practicat de către RATB pe liniile obișnuite de transport. Astfel, copii sub 6 ani, pensionării, persoanele cu dizabilități și revoluționarii vor putea călătorii în mod gratuit.

”Pentru pensionării din afara Bucureștiului și pentru copiii peste 7 ani, va exista o reducere de 50% din tariful călătoriei”, a explicat Gabriela Firea.

Traseul muzeeloe din București, cerut de la Cultură

Pe durata mersului în trafic în interiorul autobuzului va rula o prezentare, în limba română și în engleză, a principalelor obiective de pe traseu, pentru ca turiștii să poată identifica acele muzee care îi interesează.

„Este un traseu despre care am discutat cu domnul ministru al Culturii și Identității Naționale, Lucian Roma șcanu, acum două luni de zile, am avut prima întâlnire, la sediul Primăriei Generale, și domnia sa a venit cu această propunere, de înființare a unui traseu cu ajutorul căruia turiștii, români sau străini, sau pur și simplu bucureștenii să poată să se deplaseze cu un autobuz dedicat la toate cele 30 de muzee care sunt în Municipiul București”, a declarat primarul general.

Linia turistică se înscrie în cadrul pregătirilor pe care le face Municipalitatea pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri, a mai afirmat Firea

Sursa foto: București FM

 

Facebook Comments
33

Leave a Reply