Timna Park și Craterul Ramon din Israel: explorați perisaje selenare cu iz fermecător de istorie

Timna Park și Craterul Ramon din Israel: explorați perisaje selenare cu iz fermecător de istorie


0

Timna Park pare un paradis de foc ce trebuie explorat pe îndelete, mai ales atunci când soarele arzător se lasă ușor în spatele munților. 

Formele de relief pe care le veți găsi aici fac din Timna Park o operă de artă pe care natura a pus-o la vedere pentru toți cei care vor să se bucure de o frumusețe rară. Tot aici veți găsi și leagănul civilizației de cupru, dacă îi putem spune așa, pentru că aici se găsesc primele mine de cupru ale lumii.

Și imediat ce luați la pas locul, veți vedea în stânci, puncte verzi care pătează pietrele. Acela este cuprul care a supraviețuit minerilor de acum mii de ani.

Imediat ce vă veți da jos din mașina cu care faceți safari-ul veți păși într-un colb alb în care se afundă piciorul.

La 25 de kilometri de Eilat , parcul Timna combină foarte bine arheologia cu istoria și geologia. Aici vă puteți bucura de o serie de activități precum cicloturism sau plimbări printre stâncile ascuțite ale parcului. În centrul se află chiar muntele Timna, cu o înălțime de 453 de metri.

Și pentru că tot spuneam că aici au fost primele mine de cupru, veți avea ocazia să le și vedeți și chiar să intrați prin ele pentru a le explora. Tot in Timna Park veți descoperi și cuptoarele în care se topea cuprul pentru a fi prelucrat, cuptoare ce datează încă de pe vremea Egiptului imperial.

Cuprul a fost primul metal din care s-au creat unelte pentru agricultură, dar și arme, iar faraonul Ramses este cel care i-a descoperit primul utilitățile pentru aceste activități.

Pe de altă parte, zeița Hathor are ridicat un templu chiar lângă Pilonii Regelui Solomon, și le puteți vizita. Acolo veți descoperi poate cele mai spectaculoase peisaje din intreg parcul.

Craterul Ramon, locul de pe altă planetă

Craterul Ramon este și el, în sine, un loc deosebit. După ce treci de câteva locuri prin care armata israeliană își ține tancurile gata să intervină în caz de război și de alte câteva așezări ale beduinilor, vei ajunge într-un peisaj selenar. Chiar îți va crea impresia că te afli intr-un din craterele Lunii.

Locul are 7 vulcani în interiorul lui care pot fi recunoscuți după praful negru care-i înconjoară. Cei 7 vulcani au fost numiți după cei 7 astronauți care au pierit în explozia navetei Colombia în 2003. În aceasta se afla și singurul astronaut israelian din istoria țării, Ilan Ramon. Ca o coincidență, craterul și el au același nume.

Locul este ideal pentru observarea stelelor pe timp de noapte pentru că pe o rază de câțiva kilometri nu se află nici o lumină artificială care să interfereze cu această activitate. Dar dacă vreți să vă bucurați de sporturi extreme precum alpinism sau sandsurfing.

Peisajul israelian este unul deșertic și pare că nu are multe de oferit, dar dimpotrivă. Aceștia au reușit să facă din puținul geografic o minunăție de turism. Astfel că, în curând vor deschide un traseu pentru biciclete de 1500 de kilometri, iar acesta va trece și prin craterul Ramon.

Bilete ieftine prin Wizz Air

Pentru a ajunge să vedeți aceste minuni ale naturii, Wizz Air a deschis în septembrie o cursă spre Eilat, cea mai sudică stațiune a Israelului, stațiune la Marea Roșie. Biletele au preț de pornire de la 69 de lei pe cursă, iar pentru a ajunge să faceți aceasta mini-vacanță, compania aeriană vă pune la dispoziție și o perioadă de 4 zile între curse, îndeajuns să explorați deșertul Negev. 

În cazul în care nu vreți să vă complicați cu bilete și cazare separate, Wizz Tours are o ofertă de pachet cu numai 579 de lei cu bilete și cazare. 

De asemenea, dacă vreți distracții diversificate, în Eilat vă așteaptă Reciful Delfinilor, Centrul Subacvatic din Eilat și chiar puteți petrece o noapte de neuitat în kibbutz Elifaz. 

Galerie Foto Timna Park și Craterul Ramon

Facebook Comments
0

Leave a Reply