Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva, oprită

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva, oprită


0

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită de mâine, 10 aprilie, timp de 24 de ore, pentru efectuarea lucrărilor de mentenanţă prevăzute lunar.

Telecabina va fi repornită joi, 11 aprilie, la ora 8,00, programul normal de funcţionare fiind între orele 8,00 şi 20,00. 

Primăria a anunțat că face acest lucru pentru ca turiştii care folosesc acest tip de ascensor pentru a ajunge în incinta monumentului istoric să se poată deplasa în siguranţă. 

Firma care asigură mentenanţa va verifica instalaţia de cabluri, comunicaţia radio între punctul de comandă şi cabină, precum şi alte echipamente ale telecabinei. De asemenea, ascensorul care deserveşte Cetatea Deva va fi igienizat. 

Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în cursul zilei de miercuri pot alege să ajungă la Poarta 1 pe unul dintre cele trei trasee marcate de pe Dealul Cetăţii. Timpul de parcurgere al acestora este cuprins între 30 şi 45 de minute, în funcţie de gradul de dificultate şi varianta alese. 

Telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Deva a fost repornită pe 8 martie, după patru luni şi jumătate în care au fost efectuate lucrări de reparaţii la unul dintre sistemele de comunicare ale ascensorului. 

Facebook Comments
0

Leave a Reply