Târgul Creatorilor Populari din România, la Muzeul Astra până la 19 august

Târgul Creatorilor Populari din România, la Muzeul Astra până la 19 august


0

Muzeul ASTRA organizează în perioada 15-19 august 2018 Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXV-a.

La acest eveniment vor fi prezenți peste 250 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova.

Cunoscut și sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria’, Târgul Creatorilor Populari reunește încă din 1983 meșteri populari de diferite etnii și din diverse zone etnografice ale țării.

Târgul Creatorilor Populari din România

”Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului. Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Practic, „fenomenul ASTRA„ devine locul unde cei care vin în vizită fac cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc.

Târgul Creatorilor Populari din România

„Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte valori. Acest capitol al menținerii meșteșugurilor tradiționale în prim plan este unul dintre obiectivele pe care ni le propunem an de an”, mai spune Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA. 

11 membre ale șezătorii online Semne Cusute, coordonate de doamna arhitect Ioana Corduneanu, vor susține pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița.

 

De asemenea, începând de joi, 16 august, până duminică, 19 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoritele din raionul Ungheni, Rep Moldova. În program mai sunt ateliere de teatru intearctiv

(Teatrul Mic din Sibiu), workshopuri de dansuri săsești și spectacole de dansuri populare și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply