Țara Dornelor, prezentată inedit de un tânăr ambițios care vrea să fie ghid turistic

Țara Dornelor, prezentată inedit de un tânăr ambițios care vrea să fie ghid turistic


0

Zilele trecute, când postam pe mai multe grupuri un text, am dat (sau mai bine zis, el a dat peste mine) un tânăr ambițios care vrea să își promoveze zona, Țara Dornelor, așa cum știe el mai bine.

Se numește Tiberiu Ionuț Bălan, și nu are decât 18 ani, dar cu un suflet de adult român adevărat care se mândrește cu țara lui.

Mi-a plăcut ideea de a ajuta pe cineva care vrea să facă o diferență în regiunea lui, așa că l-am rugat să îmi scrie un text de prezentare despre el. În felul acesta, dacă aveți nevoie de un ghid, în zona Moldovei, mai precis, în Țara Dornelor, puteți apela cu încredere la el.

Merită o șansă să își arate veleitățile de viitor ghid turistic, așa că iată prezentarea lui:

„Mă numesc Balan Tiberiu Ionuț, am împlinit vârsta de 18 ani pe 22 iunie, anul acesta. Nu lucrez nicăieri, însă am pasiuni care îmi ocupă tot timpul. Cea mai mare pasiune a mea este istoria și cunosc în detaliu istoria locală. Mi-ar face plăcere să devin ghid turistic și să arăt oamenilor într-un mod inedit Țara Dornelor”, a declarat pentru destinatii.eu, Ionuț Tiberiu.

Țara Dornelor, prezentată inedit

Modalitatea lui de a le prezenta oamenilor zona este călătorind cu trenul. Și, desigur că la orice punct important, orice clădire și orice zonă cu însemnătate istorică ar încerca să explice cât mai bine oamenilor povestea din spatele locului.

„Cunosc engleza la un nivel B2, aproximativ fluent și nu ar reprezenta o problemă să traduc pentru turiștii străini. Am mai avut tentative de a fi ghid turistic, însă nu am reușit aproape niciodată, cu o mică excepție, când am prezentat orașul unui grup de turiști polonezi, fără a cere însă bani”, a mai spus Ionuț.

Se consideră o persoană îndeajuns de tolerantă și preferă să evit astfel situațiile care ar putea duce la confruntări etnice, religioase sau altfel de confruntări. Ocupația de ghid turistic l-ar ajuta extrem de mult, nu doar din punct de vedere financiar, însă l-ar ajuta și spre a-și perfecționa cunoștiințele.

„Din punctul meu de vedere, pot atrage atenția oamenilor asupra unui anumit punct turistic cu ajutorul gesticii și al limbajului coerent și fluent. Mă adaptez foarte ușor diverselor situații”, a mai declarat tânărul.

Ne-a spus că poate activa pe tot teritoriul județelor Bistrița și Suceava, pentru că îi place să combine călătoria cu istoria. În cazul în care vreți să dați de Ionuț, are o adresă de mail destul de ciudată, dar care vă va rămâne în minte: batranadoamna_uta@yahoo.com

Foto: Travel Girls

Facebook Comments
0

Leave a Reply