Studiu: informarea inexactă și lipsa de personal calificat strică turismul

Studiu: informarea inexactă și lipsa de personal calificat strică turismul


42

Informarea inexactă sau incompletă, dar și lipsa unui personal calificat sunt cele mai mari obstacole în calea călătoriilor accesibile, se arată în studiul „Voyage of discovery: Acţionăm pentru o călătorie accesibilă pentru toţi”, publicat de Amadeus.   

Peste două miliarde de oameni din întreaga lume au nevoi speciale în ceea ce priveşte călătoriile, datorită dizabilităţilor sau vârstei. Cu toate acestea, majoritatea nevoilor lor nu sunt pe deplin satisfăcute nici de industria de turism, nici de sectorul public. 

Din acest motiv, călătoriile nu sunt accesibile pentru milioane de persoane din întreaga lume, arată un nou studiu publicat de Amadeus. Conform studiului, aceşti călători cu nevoi speciale de accesibilitate aşteaptă din ce în ce mai mult ca acestea să fie îndeplinite fără costuri suplimentare. 

Rolul tehnologiei în simplificarea călătoriilor devine din ce în ce mai important, iar facilităţi specifice, cum ar fi recunoaşterea vocală, încep să fie larg răspândite. 

Confortul călătoriei cu avionul

Călătoria cu avionul este metoda preferată de transport (35,9% din respondenţi). Zonele cel mai puţin satisfăcătoare în ceea ce priveşte accesibilitatea sunt cele legate de staţiile de cale ferată (4,9 din 10), iar zona cea mai satisfăcătoare este cazarea (6,2 din 10). 

În studiu se mai menționează că, trecerea la un mediu accesibil al călătoriilor pentru toţi va necesita îmbunătăţirea multor aspecte. Acestea includ o comunicare mai eficientă care facilitează accesul la informaţii relevante privind accesibilitatea şi un serviciu mai receptiv cu un personal bine instruit, care ştie cum să se adreseze persoanelor cu nevoi diferite de acces.

În plus, conţinutul şi serviciile standardizate ar spori consecvenţa în întreaga industrie, asigurând claritatea tipului de servicii pe care orice client le-ar putea aştepta. 

Studiul a fost realizat în SUA, UE şi India şi a inclus aproximativ 800 de interviuri cu călătorii cu nevoi speciale, precum şi cu experţi din industrie, reprezentanţi ai sectorului public-privat şi instituţii internaţionale. Segmentarea călătorilor pentru studiu se bazează pe persoanele cu dizabilităţi vizuale, auditive, cognitive, fizice şi călători în vârstă (peste 65 de ani)

Facebook Comments
42

Leave a Reply