Stațiunea Saturn se modernizează, dar doar de suprafață

Stațiunea Saturn se modernizează, dar doar de suprafață


0

Stațiunea Saturn urmează să fie modernizată, dar nu așa cum v-ați aștepta, ci doar străzile și trotuarele. În rest, hotelurile rămân în paragină, majoritatea dintre acestea fiind părăsite sau lăsate să cadă pentru că în starea actuală au nevoie de prea multe investiții, bani pe care actualii proprietari nu sunt dispuși să-i bage. 

Primăria municipiului Mangalia a anunţat că organizează sesiunea publică de lansare a proiectului „Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, în valoare totală de peste 19 milioane de lei, ce vizează modernizarea mai multor străzi – carosabil, trotuare, parcări, piste de biciclete. 

„Proiectul are ca obiectiv specific creşterea circulaţiei turistice în staţiune şi se adresează grupului ţintă format din turişti români şi străini care vizitează staţiunea Saturn prin modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu şi Lavrion, (parte carosabilă, parcări, trotuare, piste de biciclete), realizarea sistemului de iluminat public, amenajarea spaţiului verde din intersecţii şi de la marginea trotuarelor şi montarea unor elemente de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, panouri de informare, staţii de autobuz, totemuri, panouri indicatoare sau staţii de biciclete”, potrivit primăriei. 

Cum arată stațiunea Saturn din Mangalia

Pentru cei care nu știu, stațiunea Saturn este lipită de Mangalia și începe chiar de la hotel Diana c are are și o plajă mică, ce-i poartă numele.

Cele mai multe hoteluri din stațiunea Saturn nu au mai văzut o mână de vopsea de pe vremea comunismului. Camere își păstrează același aer de anii 70 când erau în plină glorie. 

Dacă te uiți din afară la ele, geamurile sunt sparte, pereții sunt plini de grafitii, acesta părând o îmbunătățire pe lângă cum arată fără el. În vremea lor de glorie erau de două și 3 stele, dar pentru că au decăzut atât de mult, acum nu mai poți spune că sunt de nici măcar o stea. 

Vorbim de câteva zeci de hoteluri cu o capacitate de cazare de câteva mii care nu au mai fost reabilitate și care ar putea revigora turismul din sudul litoralului românesc. Anul trecut în toată stațiunea nu mai vedea decât câteva magazine mici, în care se vindeau haine de plajă și produse de vară, plus unul sau doua aprozare și câteva restaurante împinge tava cu servicii îndoielnice. 

După lăsarea serii toate acestera se închideau, iar străzile prindeau același iz ca și ziua, de loc părăsit în care nu vezi țipenie de om. 

 

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply