Skopje, orașul de care te-ai putea îndrăgosti (VIDEO – FOTO)

Skopje, orașul de care te-ai putea îndrăgosti (VIDEO – FOTO)


61

Am descoperit Skopje din autocar. A fost o dragoste la prima vedere, dar cam fugitiv. Și cum prima noastră întâlnire nu a fost una care să impresioneze, i-am mai dat o șansă.

Așa se face că la întoarcerea din Albania ne-am oprit și prin Skopje. La intrarea seamană cu un Sibiu marginal, plin de case și străzi înguste, apoi în timp ce ajungi să te „afunzi în el” și mergi tot mai spre centru, descoperi că este un oraș destul de aerisit. Blocurile sunt la ceva distanță între ele și are mult spațiu verde.

Ai putea spune, chiar că este un oraș plictisitor, care nu prea are multe de oferit. Asta dacă este superficial și alegi să nu vrei să cauți frumosul tipic macedonean.

Dar odată ce ai ajuns în centrul orașului, statuile impunătoare te vor cuceri. Poate, unii vor spune că sunt kitsch-oase, dar chiar și așa, era ceva extrem de frumos care te va face să vrei să pleci cu amintiri de acolo.

În centrul orașului vei găsi o serie de clădiri impresionante printre care și Muzeul de Arheologie, care este chiar peste râul Vardar, râu ce taie orașul în două.

Bazarul din Skopje

De asemenea, dacă tot ați ajuns să treceți râul va trebui să vizitați cetatea că stă parcă deasupra orașului, iar lângă aceasta se află bazarul din Skopje. Acela este locul ideal unde să vă cheltuiți banii pe lucruri ieftine dar de calitate.

În bazar veți găsi foarte multe obiecte vestimentare din piele, aceasta fiind una din vechile îndeletniciri ale macedonenilor, așa că nu veți fi dezamăgiți de ce veți cumpăra.

Piața Macedonia este primul lucru de care vă veți lovi când veți ajunge în centrul orașului Skopje. Aceasta este plină de statui gigantice ale diferitelor personalități, mai mult sau mai puțin cunoscute turistului. Locul este un adevărat magnet pentru turiști având în vedere că este flancat de foarte multe obiective turistice.


Prețuri în Skopje

Prețurile în Skopje sunt relativ mici, mai mici decât în România, dar cam la același nivel cu cele din Albania. Spre exemplu, pentru turiști, în bazarul din oraș puteți găsi pantofi din piele cu numai 25 de euro. De asemenea, poșetele și alte articole vestimentare se pot achiziționa la prețuri de până în 50 de euro. În schimb, dacă doriți să luați masa, vă recomand să rămâneți tot în bazar unde puteți mânca destul de bine și la prețuri foarte mici.

Noi am luat o cină tradițională în Skopje, adică un singur fel de mâncare cu garnitură, băutură și desert cu numai 16 euro. Și credeți-ne că până a doua zi nu am mai simțit nevoia să mai mâncăm ceva.

Facebook Comments
61

Leave a Reply