Schi la Păltiniș. Îmbină distracțiile muntelui cu tradițiile locale

Schi la Păltiniș. Îmbină distracțiile muntelui cu tradițiile locale


Pentru cei care și-au dorit să facă un pic de schi la Păltiniș, ne-am documentat nițel pe subiect și sperăm să vă fie de folos informațiile. În primul rând, Păltinișul are pârtii de schi, mai mult pentru schiori începători și snowboarderi, așa că pârtiile sunt perfecte pentru familii care vor să-i ducă pe cei mici acolo, mai ales că la o aruncătură de bâț este Sibiul cu al său frumos târg de Crăciun

Dar să trec peste asta. Stațiunea Păltiniș și împrejurimile stau pitite în mijlocul pădurilor de conifere astfel devenind destinația perfectă pentru inițierea în schi și snowboard. Pantele domoale ale munților Cindrel îți dau voie să faci plimbări cu rachetele de zăpadă sau să faci schi de tură. 

Dar dacă vrei să mai schimbi registrul, ai la dispoziție schitul de lemn sau izvorul Hone Rinne sau casa memorială Consantin Noica. Și ca să nu crezi că până acolo, ai parte de drum lin, traseul dintre Sibiu și Păltiniș îți oferă 32 de kilometri de priveliști absolut încântătoare. 

schi la păltiniș cazare la păltiniș cazare la sibiu schi în mărginimea sibiului schi la sibiu

Pârtii de schi la Păltiniș

Sunt destule pârtii de schi la Păltiniș, așa că nu ești chiar atât de limitat la distracție. 

Pârtia Oncești 1 este o pârtie roșie cu un grad mediu de dificultate și are lungimea de 1150 de metri. Altitudinea de plecare este la 1450 de metri, are înclinația de 26% și diferența de nivel de 241 de metri. Se desfășoară pe lățimea medie de 40 de metri și are altitudinea de sosire la 1209 de metri. Pârtia Oncești 1 are capacitatea de până la 400 de persoane, este deservită de un telescaun cu 2 locuri și este dotată cu instalație nocturnă.

Pârtia Oncești 2 este o pârtie albastră cu un grad mic de dificultate și are lungimea de 450 de metri. Altitudinea de plecare este la 1248 de metri, are înclinația de 16% și diferența de nivel de 39 de metri. Se desfășoară pe lățimea medie de 30 de metri și are altitudinea de sosire la 1209 de metri. Pârtia Oncești 2 are capacitatea de până la 250 de persoane, dispune de un teleski și un baby-lift și este dotată cu instalație nocturnă. (dar aceasta s-ar putea să fie în paragină)

schi la păltiniș cazare la păltiniș cazare la sibiu schi în mărginimea sibiului schi la sibiu

Pârtia Păltiniș – Dealul Poplăcii este o pârtie de ski-fond și are lungimea de 2200 de metri.

Pârtia Păltiniș Santa este o pârtie de ski-fond și are lungimea de 3000 de metri.

Pârtia Păltiniș – Daneasa este o pârtie de ski-fond, are lungimea de 540 de metri și o diferență de nivel de 145 de metri.

Pârtia Oncești – Păltiniș este o pârtie de ski-fond și are lungimea de 5000 de metri și o diferență de nivel de 275 de metri.

Pârtia Gaujoara – Păltiniș este o pârtie de ski-fond și are lungimea de 3600 de metri și o diferență de nivel de 175 de metri.

schi la păltiniș cazare la păltiniș cazare la sibiu schi în mărginimea sibiului schi la sibiu

Arena Platoș Păltiniș (1300 m – 1442 m)

Aceasta dispune de 6 pârtii cu o lungime totală de 2,6 km. 

Teleschi: 4

Telescaun: 1

Grad de dificultate: ușor, mediu și mare

Facilități: tunuri cu zăpadă, nocturnăm închiriere echipament, școala de schi, fun-parc, apres-cki, restaurant și schi bus. 

Și pentru că tot am vorbit de această facilitate de schi bus, acesta pleacă din Sibiu către păltiniș de 3 ori pe zi: la 7.00, 11.00 și 16.00 și se întoarce de la Păltiniș la 9.00, 13.30, 17.30. Dar pentru mai multe detalii, intră AICI!

În cazul în care vreți să ajungeți aici puteți accesa Arena Platoș sau la telefon: 0736 108 187

Dacă vreți să vedeți cum arată pârtiile live sau cum este vremea acolo, puteți accesa: telescaunpăltinis.ro

schi la păltiniș cazare la păltiniș cazare la sibiu schi în mărginimea sibiului schi la sibiu

Pârtia Oncești Păltiniș (1431 m – 1670 m)

Nu are decât o singură pârtie

Lungime totală de 1,2 km

Un singur telescaun

Grad de dificultate: mediu. 

Se poate practica pe ea schi și snowboard. 

Ca și la Arena Platoș dispune de norcturnă și închiriere echipament

Închiriere echipament de schi în Păltiniș:

Pentru clăpari și schiuri, prețurile pornesc de la 30 de lei, pentru boots și placa de snowboard prețurile pornesc de la 35 de lei. Urcările și coborârile la teleschi și telescuan costă până în maxim 10 lei. 

schi la păltiniș cazare la păltiniș cazare la sibiu schi în mărginimea sibiului schi la sibiu

Cazare în Păltiniș și Sibiu

Cazarea în Sibiu și în Păltiniș este destul de ieftină față de alte stațiuni în care se practică sporturile de iarnă. Astfel că, în Sibiu, cazarea începe de la 120 de lei pe noapte, în timp ce la Păltiniș, poe Booking.com, mai ieftin de 200 de lei pe noapte nu mai găsești nimic. Dar pentru mai multe detalii, intră mai jos:

 

Booking.com


Prețuri de vacanță în Păltiniș și Sibiu 

La Sibiu prețurile sunt cele cu care vă întîlniți oriunde în țară, poate chiar ceva mai ieftine dacă vă faceți cumpărăturile în centrele comerciale de acolo. Și este de recomandat să faceți aceste lucruri pentru a economisi ceva bănuți.  

Dacă vreți totuși să faceți schi în afara țării, atunci una din opțiuni ar fi Bansko sau Alpbach. 

Facebook Comments

Leave a Reply