Scandal cu Ryanair, după ce Dacian Cioloș a mers pe o cursă internă

Scandal cu Ryanair, după ce Dacian Cioloș a mers pe o cursă internă


42

Compania aeriană Ryanair a intrat în colimatorul autorităților după ce premierul României, Dacian Cioloș a mers pe o cursă internă zilele trecute. acesta s-a declarat extrem de nemulțumit pentru că nu a reușit, pe o cursă internă, să plătească cu lei, anumite produse pe care dorea să le cumpere.

Așa se face că, Cioloș a cerut o poziție din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), pentru a verifica, cum este posibil ca, pe o cursă în interiorul României, în spațiul nostru aerian, o companie privată își permite să taxeze clienții în alte monede. 

„Urmare a imposibilităţii de a achita produse în moneda naţională la bordul unui avion pe o cursă internă, premierul a cerut o poziţie de la ANPC şi o analiză a legislaţiei de la mai multe ministere cu atribuţii în domeniu”, a precizat Liviu Iolu. Aparent, incidentul s-a produs la bordul aeronavei low-cost cu care Dacian Cioloş s-a deplasat joi pe ruta Bucureşti-Timişoara.

Ryanair își cere scuze

Compania aeriană low-cost Ryanair precizează că, în prezent, nu acceptă plăţi în lei pentru produsele achiziţionate la bordul aeronavelor, dar urmăreşte îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului.

„Ne cerem scuze pentru incovenienţele cauzate, dar, în prezent, nu acceptam plăţi în moneda naţionala Leu (RON) pentru produsele achiziţionate la bord. În continuare urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor”, afirmă reprezentanţii companiei într-un comunicat făcut public.

Despre Ryanair

Ryanair şi-a extins afacerile prin încheierea unor acorduri financiare cu micile aeroporturi îndepărtate de centrele oraşelor dar luni a anunţat că până la sfârşitul acestui an va începe să deservească în primul rând marile aeroporturi, ceea ce înseamnă că va creşte presiunea pe companiile clasice. Ryanair a mai informat luni că până în luna februarie îşi va recompensa acţionarii cu 550 milioane de euro prin programe de răscumpărări de acţiuni.

Ryanair operează zboruri pe 21 de rute de pe aeroporturile din România şi estimează că în 2017 va transporta peste 1,9 milioane de pasageri în România, în creştere cu peste 30% raportat la 2016.

 

Facebook Comments
42

Leave a Reply